|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() היום קראתי ב-wikipedia על DOMS. היה רשום שם משהו מעניין, כדאי לקרוא:
One study (Ji-Guo Yu, 2003) claims that DOMS is not caused by the pain from damaged muscle cells, but from the reinforcement process. The muscle responds to training by reinforcing itself up to and above the previous strength by adding new sarcomeres—the segments in the muscle fibrils. This reinforcement process causes the cells to swell, and put pressure on to nerves and arteries, causing DOMS. והנה המחקר. בקיצור המסקנות מהמחקר הן ש-DOMS מופיעים עקב תהליך בנייה של שריר ואני תמיד חשבתי שההיפך הוא הנכון. ואני יודע איזה סוג אימונים גורמים לי ל-DOMS ממש חזק, האימוני בודיבילדינג המסורתיים עם הווליום הענקי. זה אומר שכדאי לעשות אותם? תקנו אותי אם אני טועה והגיבו אם יש לכם מה לומר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() זה רשמי המחקר הזה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מושעה
|
![]() אני גם חשבתי על משהו דומה..
שריר גודל ברגע שפגענו בו ויצרנו בו קרעים אפילו מיקרוסקופיים פיצוי היסף מתחיל לפעול ולפצות על הקרעים ועוד משהו שלא הבנתי בקשר לדומז.. למה תמיד אומרים שהשריר מתאושש והדומז הם רק עומס על מערת העצבים? אם בשריר אין קרעים למה למערכת העצבים לשדר כאב? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() לגבי השאלה הראשונה לא יודע. לגבי השאלה השנייה, לפי מה שרשום שם תהליך בניית השריר נותן לחץ על העורקים ועל העצבים וזה מה שגורם לכאב. זאת רק תיאוריה אני חושב.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() דומס הם לא אינדיקציה להייפרטרופיה לפי דעתי.
ולא רק ווליום גבוה גורם לdoms, אלא שינוי בתוכנית כמו שינוי תרגילים, עשיית תרגילים חדשים, ואפילו שינוי של צורת אימון.
![]() |
#7 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() גם אני (אני כרגע בdoms, מישהו יודע איך עושים מתיחות לחזה בכלל?).
אני אישית מכיר 2 מתאמנים שעושים 48 סטים לשריר גדול בשבוע! ואין להם Doms אף פעם!
![]() |
#9 | |
מושעה
|
![]() ציטוט:
ומה מתיחות לחזה יעזרו לך? בעיקרון פשוט תיקח אץ היד אחורה על דלת ואת שאר הגוף קדימה.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() אחרי מנוחה אפשר להרגיש שיש משהו חדש בשריר וזה גם בא עם הכאבים...
אז זה בהחלט יכול להיות נכון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() =\ לא פלא שאני תמיד מקבל דומס ענקי אחרי שהעלתי משקל ועשיתי תרגיל כמו שצריך אפילו כמעט בלי סטים ובחלק האחרון באימון.....
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() בקיצור, Doms = גדילה ?
![]() |
#14 |
מושעה
|
![]() אני בטוח שטווח חזרות נמוכות 3-12 = גדילה בתוכנית אימון נורמלית כמובן
אבל השאלה היא לא האם זה מדד לגדילה השאלה היא האם זה יעיל יותר מלא להגיע לדומז ולא לפגוע בהתאוששות ואם כן אז כמה |
![]() |
![]() |