|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אני מתאמן חודשיים לאחר הפסקה של 6 שנים.
1. תוך כמה זמן מותר לי להתחיל לעבוד עד כשלון שריר (מבחינת פציעות כמובן). 2. האם יש צורך להגיע בשלב זה במצבי לכשלון שריר או שזכרון השרירים ודרגת ההתחלה שלי מספיקים לגרות את השריר די והותר? 3. לאיזה רמת עצימות אני אמור להגיע בשלב זה תוך כדי המנעות מפציעות? - כרגע אני מפסיק סט כ 2 חזרות לפני כשלון שריר. 4. אני חרד מאד מפציעות עקב היותי ירוק ועדיין לא מספיק בשל למאמצים עצימים (בכל זאת 6 שנים הפסקה לא הולך ברגל). תודה מראש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
הושעה
|
![]() תעבוד על כישרון שריר, עדיף...
![]() |
#3 |
הושעה
|
![]() סתם, סתם, אתה יכול לעבוד עם כשל גם עכשיו, אבל אל תגזים... אם התדירות וכל זה.
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() חחח כמו שפבל אומר:
Train To Success, Not To Failure |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הבעיה שאני רק חודשיים מתאמן וחושש מאד על מערכת העצבים והגידים שלי, דווקא עם כח השרירים שלי אין לי בעיה. לדוג. עבדתי לפני יומיים על פולי יד אחורית בעצימות גבוהה יחסית ואחרי זה הרגשתי כאב קל בחלק האחורי העליון של המרפק. הפסקתי מיד את התרגיל והיום אחרי יומיים , הורדתי משקל בתרגיל הזה וכנראה שהכל בסדר. אני מאד חרד לנושא , אין לי ראש להתעסק על ההתחלה בפציעות ודלקות. השאלה אם במצבי צריך בכלל כשלון שריר, האם לא מספיק גירוי בינוני בלבד? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() היי
לקחת את המילה כשל ועשית ממנה יותר ממה שהיא, אתה מדבר עליה כאילו בלעדיה האימון לא אפקטיבי, והכשל איזה אינדקציה חובתית לגדילה של השריר, אז..לא. שנית, דיברת על זיכרון שריר, אנשים מדברים על זיכרון שריר קצת יותר ממה שהוא, כאילו השריר אומר לך "אהלן אחי, אני זוכר שהתאמנת לפני שנתיים, שיחקת אותה עכשיו אני אגדל מהר יותר, אז גם זה לא עובד כך, הזיכרון של השריר הוא זיכרון קוגנטיבי. לאחר הפסקה של 6 שנים עליך להתחיל כמו כל מתאמן חדש שמעולם לא נגע בדאמבל, לאט ובזהירות. בהצלחה.
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני כבר חודשיים מתאמן ורציתי להתחיל להעמיס יותר. השאלה היא עד איזה רמה. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() היי,
אתה מחפש פה שמישהו יגיד לך כן, אתה יכול לעבוד לכשל זה בסדר, יש לך את ברכת הדרך מאיתנו, שוב זה לא עובד ככה, זה תלוי במספר דברים ולא אחד, בינהם תוכנית האימון , סוגי התרגילים, עצימות, תדירות, רמתך האישית, היסטוריה באימונים, אי אפשר לבוא ולהגיד לך בצורה כזאת "בסדר אחי לך תעבוד לכשל" וכבר ציינתי שכשל זה לא אינדקצייה לגדילה, לשם כך, יש לך מדריך בחד"כ שמקבל משכורת ולא שם על תקן עציץ ואמור להכיר אותך ואת רמתך ואת התוכניות שאתה עובד איתם במידה והוא מעורב בהם, ואמור לעזור לך בסוגיה מהסוג הזה. בהצלחה.
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
1. אני ממש לא מחפש מישהו שיגיד לי לעבוד על כשלון שריר. 2. המדריכים שלי במכון לא שווים אגורה. 3. אני רוצה להבין את רמת העצימות שאני צריך לעבוד איתה בשלב זה. 4. הכי חשוב שאני כל הזמן קשוב לגוף ואם כואב לי קצת כמו שתארתי אני מיד מפסיק ומוריד משקל. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() 1. מעולה.
2. צר לי על כך. 3. אף אחד פה לא מכיר אותך בצורה כזאת שיכול להגיד לך מה רמת העצימות שאתה צריך לעבוד עכשיו, לבוא עכשיו ולהגיד לך נניח תתאמן Ab בעצימות בינונית,, ככה בלי להכיר אותך זה ממש יהיה שגוי, אפילו לא פירסמת את הרוטינה שעבדת איתה בחודשיים האחרונים ואת קצב התקדמות המשקלים בזמן הזה, בגלל זה אמרתי שזה לא עובד כך ידידי. 4.מצוין.
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
מתאמן 3 פעמים בשבוע - 60 דקות בכל פעם אנ-אירובי בלבד. מקפיד על חימום פאסיבי ואקטיבי. התחלתי להתאמן מ 0 כלומר מפלטה אחת בכל מכונה ועם מוט בלבד בתרגילי המשקולות , התאמנתי בסופר זהירות והתחלתי לעלות משקלים בהתאם להרגשה שלי ובזהירות. לאחרונה ממש בשבועיים האחרונים אני מרגיש שהגוף שלי נפתח ועבר איזה שהוא שלב של ההלם הראשוני מהאימון ולכן התחלתי לתת גז והגוף אכן התחיל להגיב , על 2 אימונים העליתי פלטה של 5 ק"ג בכל מכונה ועדיין לא הגעתי למצב של עצימות מירבית כלומר סיימתי סט 2 חזרות בערך לפני כשל מוחלט כי לא רציתי להגיע לכך. העניין הוא שלמשל בתרגיל יד אחורית כמו שפרטתי הרגשתי שזה קשה לי מדי ואפילו כאב קל במרפק ולכן מיד הפסקתי והורדתי משקל. השאלה אם השיטה הזאת של הניסוי והטעייה היא לא מסוכנת מדי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי, אז אתה רוצה לעלות קצת תדירות? תוסיף יום עבודה, גירת את השריר עד עכשיו פעם אחת בשבוע בתוכנית Abc , תנסה Abxabxx , חלוקה הגיונית וטובה, לפלג גוף, או משיכות / דחיקות יהיה נהדר טווחי עבודה להיפרטרופיה.
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני עובד FBW ואין לי אפשרות לעבוד יותר מ 3 פעמים בשבוע. אני חושב שמה שצריך לעשות זה להיות קשוב מאד לגוף במיוחד במצבי וזה כל הסיפור. מה אתה אומר? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
בגלל זה נרשמתי לאתר הזה. לקבל עזרה מאנשים שכן מבינים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() רן אתה יכול בבקשה לענות על השאלה שלי?
|
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|