|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אני חושב שריר החזה שלי בפיגור , גם חלק מאנשים מקבל מהם ביקורת שהחזה שלי יחסית קטן .
גם נראה לי שמבחינה פרופורציונלית גדול המשקלים של החזה שאני מרים קטן לעומת שאר השרירים . תקנו אותי אם אני טועה . למשל : לחיצת חזה אצלי עכשיו עומד על 88 ק"ג משקל עבודה (8 חזרות) גב -בנט אובר עם מוט 90 ק"ג ל 8/10 -שזה בעצם תרגיל שנראה לי אמור להיות יותר קשה ,נראה שלחיצה(חזה) צריך להיות מבחינת גודל משקל צריך להיות יותר קל מאשר משיכה(גב) . סקוואט - 120ק"ג ל 10/8 משקל עבודה . כתפיים - לחיצה בישיבה עם מוט - 60 ק"ג ל 8. א. אני צודק שמבחינה פרופורצייונלית במשקלים החזה בפיגור ? ב. אם התשובה על שאלה א' כן ,אז מה הכי נכון לעשות על מנת לשפר את הביצועים בחזה(למרות שמבחינה משקלים אני כל כמה אימונים מצליח לעלות כ 2.5 ק"ג , כלומר יש התקדמות - הבעיה שבשאר השרירים ההתקדמות אפשר להגיד יותר מהירה ואז יוצא שהחזה בפיגור. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() נ.ב :
מבחינת רוטינת עבודה על החזה עד היום : בתוכנית ab שלוש/ארבע אימונים בשבוע 3 תרגילים - ראשון : לחיצת חזה ( 4x8 ראשון חימום) שני : בשיפוע לחיצת דמבלים (12/10x3ׂׂ) , ותרגיל שלישי מקבילים ל 12x3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
כללי:: אור
עוסק ב:: פרטי
חדר כושר: נאוטילוס
|
![]() מבחינת משקלים אתה לא בפיגור, החזה בדיוק איפה שהוא אמור להיות ואפילו מתקדם.
[הבנט רוו שלך צריך להיות יותר גבוה אם כבר] מבחינת האימון עצמו: תנסה את זה לשניים שלושה אימונים ותראה מה קורה-- לחיצת חזה 4x8 [רגיל רק תשתדל להעלות ל90] לחיצת חזה בשיפוע עליון 4x12 ואחרון כבד ל4 חזרות [הסט הרביעי] תרגיל שלישי מקבילים + משקל 3x8/12 תשתדל להגיע ל8 ולא ל12 עם כמה שיותר משקל ואז 2 סטים של פרפר במכונה או חופשי 2x15 לאט ולהרגיש כיווץ [לעבוד קל] סה"כ זה עוד 3 סטים של עבודה. זה אמור לתת לך פוש קדימה. [תתחיל בלהוסיף סט אחד לכל אימון - יענו קודם להוסיף את הסט של החזה עליון ולשנות את החזרות לפי מה שרשום, באימון אחרי להוסיף סט אחרון של פרפר, ובאימון אחרי להוסיף עוד סט של פרפר] פשוט תראה מה זה עושה ומשם תחליט. בהצלחה.
"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() סבבה,
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() משקל ל8 חזרות בבנץ.
בלי קשר תשתדל להעלות משקלים. אבל אתה כבר קרוב ל90 אז פשוט לך על זה.
"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() משקלים לא משקפים כלום ויזואלית כמעט.
תתן 4 תרגילים לחזה זה מספיק חזה עליון בעיקר משו כמו פרפר עליון ,לחיצת חזה עליון עם דאמבלים פק דק במכונה וקרוס אובר. תראה סרטונים של בן פקולסקי הוא מסביר מעולה איך לעבוד נכון.. אני מאמין שנוצר מצב של פיגור כי לא לחצת טוב והערבת יותר כתפיים ויד אחורית.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() 1.חשוב להדגיש שמבחינתי לא מעניין איזה משקל אני מרים אלה חשוב לי ההיפרטרופיה של השריר.
2.מבחינת ביצוע התרגילים לדעתי אני עושה כמו שצריך למשל אני יכול להגיד שבנץ פרס אני עושה טוב לא מושלם אבל טוב ,ראיתי המון סרטונים לביצוע נכון עדיין אולי מתקשה לשמור על כיווץ של השכמות ,כי הכיווץ משתחרר בזמן שליפת המוט לפני ביצוע ההורדה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני לא מסכים איתך שמשקלים לא ייתנו שינוי ויזואלי, זה מעלה את העצימות על השריר. [מה שמתפרש בסוף לעוד מאסה אם עובדים נכון ואתה בתקופת מאסה] אני מסכים איתך שהוא צריך לעבוד יותר חזה עליון. ואני דיי מסכים איתך שסביר להניח שהוא מערב יותר מידי יד אחורית וכתפיים אם יש תחושה של פיגור בחזה. מה שכן אולג, אל תשכח שיש פה גם עניין גנטי, של איך הגוף גדל [צורה] ואיך הוא יגיב לגירויים כאלו ואחרים. פשוט תנסה ותראה. בהצלחה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() קראתי וראיתי שריר החזה העליון זה יחסית חלק קטן בשריר החזה
ועד עכשיו הייתי עושה 3 תרגילים לשריר החזה שאחד מתוך זה היה לחיצת דמבלים בשיפוע . ציטוט:
פק דק , מה זה? קרוס עובר , אתה מתכוון לכבלים ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() החלק של החזה העליון הוא אכן קטן מתוך כל החזה, אבל הוא הכי נראה לעין במראה, בדרך כלל לאנשים יהיה יותר קל לפתח את החלק התחתון והיותר גדול ממילא של החזה התחתון, ככה שחזה עליון מסיבי תורם משמעותית לשיפור הנראות.
זה למה כדאי לעבוד עליו קצת יותר... פק דק זה פרפר במכונה. קרוס אובר זה כבלים.
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
נפיחון
|
![]() ציטוט:
ולפותח הפוסט-אני ממליץ לך שתתחיל להרים כבד 5*5 בבנץ זה יתן לך פוש רציני. אם בא לך תוסיף עוד 4-3 סטים 8 חזרות של תרגיל אחר |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() 5*5 אמור לתת לי כוח , אני רוצה היפרטרופיה , וזה סותר אחד את השני תקן אותי אם אני טועה .
מה פרפר עובד על חזה עליון ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() חלאס כבר איגור
סקוואט זה תרגיל כוח אבל מי שרוצה להכניס עובי לרגליים עושה אותו פשוט ספציפית אני עובד 80*30 20*100 והרגליים שלי מקבלות איכות בלתי נתפסת על נפח כזה מי שפשוט רוצה רגלים גדולות שיעשה סקוואטים כבדים לטווח חזרות יותר נמוך.. עליי לא הראה דברים מבטיחים ואם הוא יעבוד כבד חזה לא ייצא לו מזה הרבה חלאס כבר נמאס נמאס מהשטויות האלה אני כן מסכים שאחת לכמה שבועות לתת טראומה לגוף ולעבוד כבד לטווח 6-8 חזרות לכשל אתה מתאמן 8 שנים איגור בוא תראה חזה ורגליים שלך אם כל העבודה הכבדה שלך,בוא נראה ׳ויזואלית׳ כמה השתפרת.. הגוף לא יודע מה וכמה הוא מרים וגם לא אכפת לו.. מי שיודע איך להתאמן עם טכניקה טובה,נגטיביים,כיווץ ומתיחה טובים ולעבוד חזק באופן יחסי מבלי להרים כבד כמו ליצן תמיד יראה טוב עם פרופורציות לעניין |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() עלה לי רעיון תגידו לי אם הוא טוב ,
בתוכנית ה ab שאני עושה ( יום א חזה ואז יום רביעי חזה) לדוגמא: יום א' לעבוד על חזה בכללי :בנץ פרס ,דמבלים , ומקבילים . ויום ב' לעבוד רק חזה עליון : בנץ פרס בשיפוע חיובי ,לחיצת דמבלים בשיפוע פרפר וקרוס .. איך הרעיון ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() לא יודע.. לא מת על זה
השאלה אם תצליח להתאושש.. מיותר פעמיים בשבוע חזה עומס גדול על כתפיים זה מפחיד סכנה לפציעה יכול לגרום לך לא רק לא להתקדם אלא צעד אחורה.. מה הלחץ? תעבוד נכון ואתה תראה שיפור |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() אני דווקא תומך ברעיון של שני אימונים בשבוע, בעיקר אם אתה מתאמן טבעי, הגוף צריך גירוי....
על כל פנים אין סיבה שהתוכנית תשתנה מראשון לרביעי, וגם האימון שאתה גם ככה עושה לחזה עליון הוא מספיק בהחלט... ידידי, אני לא אומר לך תקשיב לי ואל תנסה שום רעיון אחר. יש פה הרבה אנשים עם הרבה דעות לכאן ולכאן... כל אחת לגיטימית וכל אחת תתן תוצאות. אבל אנחנו מחפשים את המקסימום... [אני רומז שבעבר הקשבת לי וראית את התוצאות במראה...] בחירה שלך ![]() על כל פנים לדעתי פשוט תנסה את מה שכבר תיקנו שבועיים, הולך, מעולה, לא הולך, תחזור לפה ונראה איך מתקדמים... אישית הייתי משאיר את האימונים כמו שהם ומוסיף עוד סט לחזה עליון ומשתדל לשמור על תנועה נכונה והמשך התקדמות במשקלים... כמו שכבר הסברתי, ופה החברה המנהלים של האתר יכולים להסכים איתי בלי ויכוחים מיותרים... [כמו כל מי שעשה קורס מאמנים שמתבסס על עובדות מדעיות- למרות שאני מסייג את זה כי חצי שם זה חארטא...] : מאמץ מקסימום מבחינת משקל x חזרות נמוכות [1-6] = כוח מאמץ קל יחסית x חזרות גבוהות [למקיסום חזרות +- 20+ ] = סיבולת מאמץ מקסימום מבחינת משקל x טווח חזרות מקסימלי עם המשקל הזה לטווח בינוני [8-15] = מקסימום היפרטרופיה... אנחנו מכוונים לקטגוריה השלישית... נכון, סהר צודק וגם סקוואט ל20 חזרות זה טוב כי הוא מכניס מלא פאמפ והרגליים גדלות, אבל באותה הנשימה אני מאמין שהוא היה גדל אותו הדבר מ15 עם משקל יותר כבד... [נקודה למחשבה סהר] ונכון גם איגור צודק ו5X5 כבד יכול להיות גם ייתן לך גדילה מסוימת כי זה חדש לגוף ויש סיבי שריר שנכנסים רק במאמץ גדול מאוד לעבודה... אבל בסה"כ הטווח של 8-15 הוא המפתח לגדילה... הכי פשוט- תסתכל על הבילדרים הרציניים ועל הטווחי חזרות שלהם. על כל פנים החלטה שלך. בהצלחה. תעדכן ![]()
"Bodybuilding is not weight and repetitions; it’s resistance and absolute muscle failure. It’s not quantitative; it’s qualitative. It’s more mental than physical. It’s more control than rage. It’s the realization that you can always get bigger..." נערך לאחרונה על ידי gorneo1, 26-02-14 בשעה 18:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() אגב, סהר...
אתה יודע שיש לי הרבה כבוד אלייך, אבל התגובה שלך לאיגור לא במקום אחי. אתה בתור מישהו שעובר את התהליך הקשה הזה שנקרא בודיבילדינג צריך להבין כמה דברים ולתת תשובה מושכלת בהתאם לזה: א' אתה אומר לו להראות לך תוצאות אבל מה ההשוואה אם אתה חי את זה? ב' אתה מיצית ושיפרת את ההבנה שלך בתזונה והבנת ש90 אחוז מתוצאות זה במטבח, לא כולם עשו את זה. ג' כמו בדיון הקודם, לכל אחד יש דעות והן לגיטימיות, לא צריך לשלול אותן, ניסית פעם תוכנית כוח? אולי כן יש בזה משהו אם הרבה אנשים אומרים את זה? בלי מילים רעות אחי, אבל אם כולנו נהיה קצת יותר נחמדים בפורום במקום לריב סתם אולי נשפיע אחד על השני. בלי קשר סחטיין על התמונות האחרונות, שיפור רציני!
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() אגב, אני מסכים איתך לחלוטין בנושא של לעבוד נכון, זה מנצח את כל השאר, אבל זה לאו דווקא אומר משהו על טווחי חזרות...
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() אהבתי את התגובה ישר ולעניין !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() אבל תשמע,כתוצאה מעבודה כבדה אין בידוד של השרירים כנל לגבי תוכניות כוח שבעיקר מורכבות מן הסתם מתרגילי כוח.. אתה לא יכול להתקדם ככה מבחינת פיתוח גוף,הבנאדם דיבר על כך שמה שמעניין אותו זה היפרוטרפיה מקסימלית ..
אגב תוכנית כוח בונה חוסר פרופורציה משמעותי.. יש הרבה שרירים שמזניחים שם.. אני לא אומר לאנשים לא לעשות אותה,מי שמתעסק בפיתוח גוף היא לא מומלצת לו,מי שאוהב כוח שיהנה ממנה עד הסוף. אגב כל אחד מגיב בצורה שונה לעצימות אימונים וכו וכו' אני אישית רואה על עצמי ככה בתקופה הנוכחית לעיתים לשלב 30 חזרות אחת לכמה אימונים.. תדע לך שאני כן עובד כבד יחסי וגם יצא לי לפני כמה שבועות 15*120 סקוואט אבל זה לא העניין.. אני בכל זאת לא ממליץ למתאמן טבעי לאמן שריר פעמיים בשבוע ואם כבר כן אז אימון מרכזי ואימון אחד של פחות עבודה ועצימות יותר נמוכה. |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
שאלה לגבי כפיפות בטן+תרגילים לשאר הגוף | dabi | אימונים | 2 | 29-03-12 17:22 |
הרגליים ממש קטנות ביחס לשאר הגוף , עצות וטיפים יש ? | digidigi | אימונים | 6 | 14-03-10 13:10 |
עומס על הגוף ביחס לעומס על השריר | tomerA | אימונים | 21 | 29-07-08 06:46 |
קצב הדופק באירובי ביחס לשריפת שומן | Ido | אימונים | 37 | 29-02-08 15:02 |
זה הגיוני שלרגליים קשה יותר לגדול מאשר לשאר הגוף? | kazanova | אימונים | 9 | 12-03-07 18:47 |