|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() דיאטת אטקינס עדיפה על דיאטות דלות פחמימות לטווח של שנה - 08.03.2007
מחקר מבוקר, שבוצע בנשים, מראה שדיאטת אטקינס Atkins מביאה לירידה במשקל לפחות כמו בדיאטות דלות פחמימות, אם לא יותר, ללא כל הגברת הסיכון לבעיות קרדיו - וסקולריות. ממצאים אילו מתפרסמים בגליון השבוע של ה JAMA. במחקר שבוצע בין 2003 ל - 2005 שותפו 311 נשים בגיל שבין 25 ל - 50 שנה, אשר היו בעלות משקל יתר ללא סוכרת. לאחר שנה של דיאטה, נשים הורידו כ - 4.7 ק"ג בממוצע בדיאטת אטקינס. הירידה במשקל היתה גבוהה יותר מזו שנצפתה בשלושת הדיאטות הנפוצות - דלות הפחמימות (Zone, Ornish, or LEARN diets). הנשים שהשתתפו בקבוצת דיאטת אטקינס הראו לאחר 12 חודשים עליה בולטת יותר ב HDL, וירידה ברורה יותר ברמת הטריגליצרידים בהשואה לדיאטות האחרות. המחברים מסכמים את מאמרם בהדגישם שדיאטת אטקינס הביאה לירידה ברורה יותר במשקל בהשואה לדיאטות דלות פחמימות, עם שיפור הפרופיל המטבולי, ללא שינויים במערכת הקרדיו וסקולרית. למרות שלא בוצעה השואה לטווח ממושך, לא נראה למחברים שאמורה להיות בעיתיות במשך הדיאטה, והיא בהחלט עשויה לשמש תחליף לדיאטות אחרות. http://jama.ama-assn.org/cgi/content/abstract/297/9/969 מה עדיף להפחתה במשקל? דיאטה או פעילות גופנית? - 23.02.2007 קימת מחלוקת ברפואה, באשר לחשיבות הבלתי תלויה של פעילות גופנית מול דיאטה, בהפחתת המשקל וצמצום גורמי סיכון. לבחינת הקשר או העדרו, נבחן נושא הרכב הגוף והתפלגות השומן, בהינתן חסר של 25% בערך האנרגטי של הנבדקים באמצעות דיאטה בלבד, מול דיאטה ופעילות גופנית, לפרק זמן של 6 חודשים. שותפו בניסוי 16 נשים ו - 19 גברים, בעלי משקל יתר, אך בריאים, אשר חולקו אקראית לקבוצת בקרה - אילו שהדיאטה לא שונתה בהם, קבוצת הדיאטה - אילו שקבלו אותה דיאטה כמו הבקרה אך פחותה בערכה האנרגטי ב - 25%, וקבוצת דיאטה המלווה פעילות גופנית. ממצאי הניסוי הצביעו על כך שאילו שבצעו דיאטה בלבד, הפסידו ממשקלם אותו משקל כמו אילו שבצעו דיאטה ופעילות גופנית גם יחד: אובדן של 10% ממשקל בגוף, אובדן 25% משומן הגוף ואובדן של 27% מהשומן הויסצרלי - אותו שומן בטני עמוק הכרוך בגורמי הסיכון למחלות הלב. אם המטרה היא ירידה בנשקל - הרי שדיאטה מספיקה לכך ואין צורך למעשה בתוספת פעילות גופנית. לפעילות הגופנית יש ערך בפני עצמו במניעת או הפחתת גורמי סיכון למחלות קרדיו - וסקולריות. מקור ארוחת הבוקר חיונית לשמירה על הדיאטה והירידה במשקל - 26.02.2007 ארוחת בוקר לכשעצמה, עדיין אינה הפתרון לנושא ההשמנה. עם זאת, שינויים בהרכב ארוחת הבוקר, עשויים לתרום למגמה הכוללת. מאמר המתפרסם בירחון הטכנולוגי למזון, מביא דרכים והגיגים בנושא, כאשר תכלית השינויים היא להביא להרחבת נפח הארוחה במזונות המכילים מעט קלוריות, אם בכלל, כגון מים או אויר, ועי"כ לצמצם את הערך האנרגטי של המזון הנסעד. למשל, יש לחשוב על הגדלת נפח דגני הבוקר, בממדים שעדיין ניתן להכניסם לפה, מבלי להגדיל את הערך הקלורי שלהם. לכאורה, הפשוט ביותר היה לדלג על ארוחת הבוקר, ובכך לחסוך את כל האנרגיה המתקבלת מארוחה זו. מסתבר ממחקרים מרבים, שדוקא הדילוג על ארוחת הבוקר בתהליכי דיאטה שונים היה כרוך בעליה במשקל. ב - 78% ממחקרים אילו (בילדים) הצלחת הדיאטה היתה קשורה בהקפדה על ארוחות הבוקר. אחד המשתנים המשפיעים על תחושת השובע הוא נפח הקיבה. ככל שעולה הנפח ונשאר כך זמן ממושך יותר, תחושת השובע נמשכת זמן רב יותר. לכן מתן חומרים "אורירים", ממלא את הקיבה, ויוצר תחושת שובע. בדרך זו ניתן היה להראות ששתית שייק שהגיע לנפח של 600 מ"ל הביא לתחושת שובע גבוהה יותר מאשר אותו ערך קלורי של השייק שהוכן ב - 300 סמ"ק. הגדלת נפח הקיבה ושמירתו, חיונית במיוחד בשמנים שבהם יש נטיה להתרקנות מהירה יותר של הקיבה, מאשר ברזים. גורם אחר המשפיע על מלאות הקיבה ותחושת השובע הינו כמות החלבונים בדיאטה. ארוחה עשירה בחלבונים מאיטה את התרוקנות הקיבה! ולכן יוצרת תחושת מלאות ושובע לזמן ממושך יותר מאשר צריכת פחמימות. באותו אופן נמצא שצריכת חלבונים בארוחת הבוקר, אפקטיבית יותר מצריכת פחמימות, בכך שהיא מפחיתה בצורה משמעותית יותר את רמת הורמון הרעב - ה - ghrelin. הגרלין מופרש ע"י תאי הקיבה, מעלה את התאבון, ומגביר צריכת המזון במכרסמים ובני אדם. ההורמון, הסב במחזור הדם, נוטל חלק בתגובת ההסתגלות לירידה במשקל. באופן רגיל, רמת ההורמון עולה חדות זמן קצר לפני הארוחה, ויורדת זמן קצר לאחר סיומה. ההורמון משפיע על התשוקה לאכול ותחושת השובע, וכאמור ארוחת חלבונים בבוקר תוריד רמתו ותעלה תחושת השובע. אם בעניני חלבונים לארוחת בוקר עסקינן, מה יכול להיות טוב יותר מאכילת ביצים לצורך מטרה זו?! מסתבר שאנשים רבים שוכחים עובדה פשוטה זו, כאשר הזמן הנכון ביותר לאכילת ביצים הוא ארוחת הבוקר. פרדוקסלית נמצא ששומנים אף הם תורמים לתחושת השובע אם כי במידה פחותה מהחלבונים. להרכב השומנים וליחס בין החומצות הרוויות לבלתי רוויות יש חשיבות רבה יותר מאשר לערך האנרגטי הכולל. באשר לפחמימות, מחברת המאמר נזהרת מלחוות דיעה חד משמעית באשר לחשיבות הנושא של פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה או נמוך, אך מתיחסת בעיקר לחשיבות הסיבים התזונתיים, ובעיקר לאילו אשר אינם נספגים ולכן מהוים תחליף מצוין למזון בכך שיוצרים נפח ללא אנרגיה, ובמיוחד הסובין - bran. אפשרות אחרת במקום הסיבים היא להשתמש באוליגוסכריד - הפועל באותו אופן כמו סיבים שאינם נספגים - האוליגופרוקטוז. http://members.ift.org/IFT/Pubs/Food...logy/Articles/ כיצד מונעת פעילות גופנית התקפי לב?! - 15.03.2007 המלצות לפעילות אארובית מושמעות חדשות לבקרים, בהנמקה שפעילות זו תורמת להפחתת הסיכון למחלות קרדיו - וסקולריות. כיצד הפעילות הגופנית תורמת להפחתת הסכון? החוקרים, למען האמת, אינם יכולים להסביר את המכניזם הביולוגי שמאחורי עובדה זו. מחקר חדש מנסה לשפוך אור על תעלומה זו. לפי המחקר, פעילות גופנית מפחיתה מסכנת הדלקת. הדלקת מצידה היא אחד הגורמים לתהליך האטרוסקלרוטי שבסיס המחלות הקרדיו - וסקולריות. במחקר שבוצע ע"י חוקרים מאוניברסיטת קולומביה בניו - יורק, נלקחו דגימות דם מ - 46 מתנדבים בריאים, בגילים שנעו בין 30 ל - 45 שנה. דגימות הדם נלקחו לפנ ואחרי פעילות גופנית בעצימות בינונית עד גבוהה.. המעקב נמשך 12 שבועות. כל דגימות הדם הושרו או עברו עירור ע"י מתן של גורם זיהומי - לרוב המעטפת הפוליסכרידית של חידקים גרם שליליים, ואח"כ נבחנה רמת ה - TNF tumor necrosis factor. ה - TNF הוא השלב הראשון של התפתחות התהליך הדלקתי. לאחר פעילות גופנית אארובית נמצאה רמה נמוכה יותר של TNF מאשר ללא פעילות גופנית. לפי החוקרים ממצאים אילו מצביעים על כך שפעילות גופנת מפחיתה מהתהליך הדלקת הכללי. American Psychosomatic Society March 7-10 in Budapest, Hungary
__________________
מדריך חדר-כושר מוסמך, וינגייט. כשתבין...תגדל! ![]() לפניות, שאלות, בקשות, המלצות, תלונות - ליחצו כאן. |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|