ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 08-02-10, 18:02   #1
TyphooNN
חבר פעיל

ברירת מחדל איך לעשות את תקופת המסה

נגיד ואני בתקופת מסה עכשיו אני על 16 15 אחוז שומן עכשיו אחרי כמה חודשים אני אמור לעשות חיטוב נגיד אחרי חצי שנה (מתאמן מתחיל).
הבעיה היא שאני לא צברתי מספיק מסת שריר בכול התקופת מסה הזאת.
אז מה הסיבה שאני לא ימשיך במסה ויעלה לאט לאט במסת שריר ושומן למה פשוט לא למשוך את תקופת המסה עד שתראה שואללה המסת שריר מספקת אותי עכשיו אני יעשה חיטוב.
כי אני רואה פה אנשים שעשו כמה תקופות מסה וחיטוב בחיים שלהם למה זה?
TyphooNN מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-02-10, 19:00   #2
skitz125
חבר פעיל

*אורך תקופת המסה זה אינדיבידואלי, כל אחד בהתאם למטרותיו ולהישגיו במשך הזמן המסויים הזה, בגלל שאתה על אחוז שומן גבוה יחסית אתה יכול לעשות חיטוב קצר בשביל להתיישר טיפה ואז להמשיך מסה נקייה ואינטנסיבית.
* יש אנשים שעושים כמה תקופות מסה וחיטוב בדיוק בגלל הכוכבית הראשונה, יש להם מטרה מול העיניים וקשה להגיע אליה בלי לצבור שומן בדרך, לעומת זאת יש אנשים עם משמעת ברזל שלא יגעו בשום דבר שיגרום להם לעלות בא.ש במסה, והם יכולים למשוך את המסה גם שנה ורק אז יעשו חיטוב.

* אם תביא נתונים שלך ואולי תעלה תמונה בטוח שתקבל הרבה תגובות מאנשים שמבינים ויוכלו לייעץ לך מה עדיף לעשות בנקודה זו.
ישן 08-02-10, 19:18   #3
Philip_k
חבר פעיל

הסמל האישי שלPhilip_k

כללי:: לא נשאר הרבה אוכל - אני עושה חיטוב
עוסק ב:: קוד
חדר כושר: Go active

ציטוט:
פורסם במקור על ידי skitz125 צפה בהודעה
לעומת זאת יש אנשים עם משמעת ברזל שלא יגעו בשום דבר שיגרום להם לעלות בא.ש במסה, והם יכולים למשוך את המסה גם שנה ורק אז יעשו חיטוב.
אתה רציני לגבי זה?
Philip_k מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-02-10, 19:21   #4
skitz125
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי philip_k צפה בהודעה
אתה רציני לגבי זה?
מה יש לא להיות רציני?
אני עכשיו במסה, מעיד על עצמי שקשה לי לעמוד בפני פיתויים כמו כוס קולה פה ואיזה פסק זמן שם...גלידה מדי פעם, קשה לי להגיד לא לכן אומנם עליתי במסת שריר אבל יש לי כרס שלא הייתה לי לפני כן, לעומת זאת חבר טוב שלי שמתאמן איתי מאוד קשה עם עצמו גם במבה הוא לא אוכל במסה כי היא מכילה קצת סוכר, הוא לא שתה שום דבר מלבד מים מינרליים בחצי שנה האחרונה, והמסה שלו מתוכננת לעוד חודשיים בעוד אני מסיים אותה עוד שבועיים כי קשה לי כבר עם הכרס הלא יפה הזו, הוא במסה ועדיין רואים לו את הריבועים...זה ההבדל
ישן 08-02-10, 19:32   #5
avishav1
חבר פעיל

ציטוט:
מה יש לא להיות רציני?
אני עכשיו במסה, מעיד על עצמי שקשה לי לעמוד בפני פיתויים כמו כוס קולה פה ואיזה פסק זמן שם...גלידה מדי פעם, קשה לי להגיד לא לכן אומנם עליתי במסת שריר אבל יש לי כרס שלא הייתה לי לפני כן, לעומת זאת חבר טוב שלי שמתאמן איתי מאוד קשה עם עצמו גם במבה הוא לא אוכל במסה כי היא מכילה קצת סוכר, הוא לא שתה שום דבר מלבד מים מינרליים בחצי שנה האחרונה, והמסה שלו מתוכננת לעוד חודשיים בעוד אני מסיים אותה עוד שבועיים כי קשה לי כבר עם הכרס הלא יפה הזו, הוא במסה ועדיין רואים לו את הריבועים...זה ההבדל
אחי הכל תלוי בגנטיקה.
אני לא אוהב את המושגים "נקייה" ו"מלוכלכת".
לכל אחד יש גנטיקה שונה,הגוף של כל אחד מאיתנו צריך מס' קלוריות שונה על מנת לעלות בשריר.
פשוט כל אחד צריך למצוא את האיזון של עצמו.
אני לדוגמא לא עולה במשקל אם אני לא בפלוס קלוריות של 1000 מעל המאזן ואחד אחר יכול לעלות כמוני ב400 קלוריות מעל המאזן.

פשוט תלמד לקורא את הגוף שלך ותראה איפה אתה מוצא איזון של עליה טובה.
avishav1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-02-10, 19:46   #6
skitz125
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי avishav1 צפה בהודעה
אחי הכל תלוי בגנטיקה.
אני לא אוהב את המושגים "נקייה" ו"מלוכלכת".
לכל אחד יש גנטיקה שונה,הגוף של כל אחד מאיתנו צריך מס' קלוריות שונה על מנת לעלות בשריר.
פשוט כל אחד צריך למצוא את האיזון של עצמו.
אני לדוגמא לא עולה במשקל אם אני לא בפלוס קלוריות של 1000 מעל המאזן ואחד אחר יכול לעלות כמוני ב400 קלוריות מעל המאזן.

פשוט תלמד לקורא את הגוף שלך ותראה איפה אתה מוצא איזון של עליה טובה.

מה שאתה אומר נכון ב100%, אבל זה לא סותר אפילו טיפה את מה שאמרתי. נקייה ומלוכלכלת זה גם מושגים שאני לא מרבה להשתמש בהם אם בכלל אבל מה לעשות שמה שהמושגים האלה מייצגים הוא נכון, אם תאכל דברים מסויימים כנראה שתעלה בא.ש ואם תמנע מהם ותאכל דברים אחרים תוכל גם במסה לשמור על א.ש נמוך (עד כמה שאפשר).
ישן 08-02-10, 19:52   #7
נעל
חבר פעיל

עוסק ב:: מדריך חדר כושר

ציטוט:
מה יש לא להיות רציני?
אם רואים לו ריבועים הוא לא במאסה.
ישן 08-02-10, 19:54   #8
jonathan
מנהל מקצועי

ציטוט:
מה שאתה אומר נכון ב100%, אבל זה לא סותר אפילו טיפה את מה שאמרתי. נקייה ומלוכלכלת זה גם מושגים שאני לא מרבה להשתמש בהם אם בכלל אבל מה לעשות שמה שהמושגים האלה מייצגים הוא נכון, אם תאכל דברים מסויימים כנראה שתעלה בא.ש ואם תמנע מהם ותאכל דברים אחרים תוכל גם במסה לשמור על א.ש נמוך (עד כמה שאפשר).
אתה טועה.
מסה מלוכלכת לא נובעת ממקורות שבעיניך נחשבים ל"משמין" ,מסה מלוכלכת מגיעה מגנטיקה,ועודף קלורי שעולה על הנדרש.(לטווח הארוך אפשר גם לייחס את ההשמנה למחסור בחלבון וריבוי פחמימות/שומן,הכל כמובן ביחס לכמויות הנדרשות מלכתחילה)
jonathan מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-02-10, 20:01   #9
skitz125
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי jonathan צפה בהודעה
אתה טועה.
מסה מלוכלכת לא נובעת ממקורות שבעיניך נחשבים ל"משמין" ,מסה מלוכלכת מגיעה מגנטיקה,ועודף קלורי שעולה על הנדרש.(לטווח הארוך אפשר גם לייחס את ההשמנה למחסור בחלבון וריבוי פחמימות/שומן,הכל כמובן ביחס לכמויות הנדרשות מלכתחילה)
נכון אתה צודק, מסה מלוכלכת יכולה להגיע מגנטיקה בעייתית ועודף קלורי, אבל ממקורות מזון משמינים לא? (אפילו אם הם נכללים בכמות הקלוריות בתפריט)

ולנעל, הבן אדם במסה כבר 5 חודשים, עלה 7 קילו מהמשקל ההתחלתי, וכן עדיין רואים לו את הריבועים.
ישן 08-02-10, 20:12   #10
jonathan
מנהל מקצועי

ציטוט:
נכון אתה צודק, מסה מלוכלכת יכולה להגיע מגנטיקה בעייתית ועודף קלורי, אבל ממקורות מזון משמינים לא? (אפילו אם הם נכללים בכמות הקלוריות בתפריט)

ולנעל, הבן אדם במסה כבר 5 חודשים, עלה 7 קילו מהמשקל ההתחלתי, וכן עדיין רואים לו את הריבועים.
מה זה מזון משמין?הגוף עובד כמו מכונה,הוא לא מייחס למזון שהכנסת תיוג "משמין" "לא משמין",משמין ולא משמין אלו הגדרות שפותחו על ידי בנות אנורקסיות ודיאטניות כושלות שרק גורמות לאנשים להכנס לדיכאון אחרי שהם אוכלים משהו טעים.
המשמין זה בסופו של העניין,מה בסוף הכנסת והאם הכנסת כמה שצריך.
אל תשכח ששוקולד מכיל שומן פחמימה וחלבון(כמובן),אם תאכל 2 כפות טחינה,בננה וכפית קוטג' אז לא תשמין,אבל אם תאכל פסק זמן תשמין?
ישן 08-02-10, 20:17   #11
Philip_k
חבר פעיל

הסמל האישי שלPhilip_k

כללי:: לא נשאר הרבה אוכל - אני עושה חיטוב
עוסק ב:: קוד
חדר כושר: Go active

הכל נחמד בסופו של הדבר, אבל אנחנו לא בדיוק יודעים כמה הגוף שלנו צורך אנרגיה.
אתה יכול להביא נוסחאות והסברים לגבי תהלכים פיזיולוגים אשר קורים בגוף אבל להגיע למאזן מדויק בכל יום זה כמעט בלתי אפשרי. לאנשים בלי גנטיקה טובה יותר(חילוף חומרים בגוף וכו') יותר קל לשמור על תזונה נכונה.
אני מכיר בן אדם שאוכל הכל בלי עין הרע מידי פעם עושה ספורט ויש לו א.ש. נמוך (וזה גם מהילדות שלו ללא שינוי)

לגבי עליה במסה, הגוף מאימון לאימון בונה את עצמו מחדש. איבוד האנרגיה באימון היא מאוד נמוכה יחסית לעומת תהליך היתוששות של הגוף(בנית השריר וכו').
לאכול טוב ולאכול נכון. להפחית פחמימות וכן להגדיל את הקלוריות/אנרגיה של התפריט בלי להתחשב באם אתה תעלה במשקל או לא. בוודאי לא להגזים ולאכול 6k קלוריות למתאמן מתחיל.
Philip_k מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-02-10, 20:21   #12
TyphooNN
חבר פעיל

עדיין לא הבנתם את הנקודה
בואו נגיד ככה שהמקסימום אחוז שומן שזה הגבול של המסה נגיד 20%
אבל אני לא מרוצה ממסת השריר שצברתי בתקופה הזאת אז מה עלי לעשות בעצם?
לחטב עד 10% ואז שוב להרביץ מסה?
למה פשוט אי אפשר נגיד לאכול קצת פחות ככה שהמאזן הקלורי נגיד יהיה נטרלי ואז להמשיך ולעלות במסת שריר בלי לעשות את התקופת חיטוב?
TyphooNN מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 08-02-10, 20:23   #13
jonathan
מנהל מקצועי

ציטוט:
פורסם במקור על ידי philip_k צפה בהודעה
הכל נחמד בסופו של הדבר, אבל אנחנו לא בדיוק יודעים כמה הגוף שלנו צורך אנרגיה.
אתה יכול להביא נוסחאות והסברים לגבי תהלכים פיזיולוגים אשר קורים בגוף אבל להגיע למאזן מדויק בכל יום זה כמעט בלתי אפשרי. לאנשים בלי גנטיקה טובה יותר(חילוף חומרים בגוף וכו') יותר קל לשמור על תזונה נכונה.
אני מכיר בן אדם שאוכל הכל בלי עין הרע מידי פעם עושה ספורט ויש לו א.ש. נמוך (וזה גם מהילדות שלו ללא שינוי)

לגבי עליה במסה, הגוף מאימון לאימון בונה את עצמו מחדש. איבוד האנרגיה באימון היא מאוד נמוכה יחסית לעומת תהליך היתוששות של הגוף(בנית השריר וכו').
לאכול טוב ולאכול נכון. להפחית פחמימות וכן להגדיל את הקלוריות/אנרגיה של התפריט בלי להתחשב באם אתה תעלה במשקל או לא. בוודאי לא להגזים ולאכול 6k קלוריות למתאמן מתחיל.
אל תשכח שיש עוד גורמים שלא נלקחים בחשבון עבור אנשים כאלה כמו רמת אקטיביות,חילוף חומרים,גנטיקה ובמה מסתכם ה "אוכל הכל".
ישן 08-02-10, 20:29   #14
skitz125
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי jonathan צפה בהודעה
מה זה מזון משמין?הגוף עובד כמו מכונה,הוא לא מייחס למזון שהכנסת תיוג "משמין" "לא משמין",משמין ולא משמין אלו הגדרות שפותחו על ידי בנות אנורקסיות ודיאטניות כושלות שרק גורמות לאנשים להכנס לדיכאון אחרי שהם אוכלים משהו טעים.
המשמין זה בסופו של העניין,מה בסוף הכנסת והאם הכנסת כמה שצריך.
אל תשכח ששוקולד מכיל שומן פחמימה וחלבון(כמובן),אם תאכל 2 כפות טחינה,בננה וכפית קוטג' אז לא תשמין,אבל אם תאכל פסק זמן תשמין?
אתה צודק ולא צודק, אני לא אתיימר להציג עצמי כאחד שמבין יותר ממך לפי התגובות שלך בפורום אני דיי בטוח שאתה עם היד על העליונה, ולמרות זאת ארצה לחלוק עליך כי השומן שיש בטחינה זה לא השומן שיש בצ'יטוס גבינה שכל כך קשה לי לעמוד בפניו, והסוכר שיש בשוקולד לא קיים ברוב המזון שאתה מכניס לתפריט מסה שלך.
דבר נוסף הוא שאתה לא מסתכל על זה בצורה מדוייקת, מבחינתי השוקולד הזה והצ'יטוס הזה והבמבה הזו הם מתווספים לתפריט קיים ולא באים להחליף את צלחת האורז שאני אוכל בצהריים, אז כן אמרת שמסה מלוכלכת יכולה להגרם מעודף קלורי, לפי דעתי לאכול פסק זמן וצ'יטוס גבינה זו חתיכת חריגה, אל תתפוס אותי במילה אבל יחד הם שואפים ל1000 קלוריות, להוסיף דבר כזה לתפריט לא שווה ערך ל2 כפות טחינה בננה וכפית קוטג'.
חדש לי אם אני טועה אני באמת שמח ללמוד פשוט לא חושב שהפעם הצגת את הדברים בצורה נכונה.
ישן 08-02-10, 21:09   #15
jonathan
מנהל מקצועי

ציטוט:
אתה צודק ולא צודק, אני לא אתיימר להציג עצמי כאחד שמבין יותר ממך לפי התגובות שלך בפורום אני דיי בטוח שאתה עם היד על העליונה, ולמרות זאת ארצה לחלוק עליך כי השומן שיש בטחינה זה לא השומן שיש בצ'יטוס גבינה שכל כך קשה לי לעמוד בפניו, והסוכר שיש בשוקולד לא קיים ברוב המזון שאתה מכניס לתפריט מסה שלך.
דבר נוסף הוא שאתה לא מסתכל על זה בצורה מדוייקת, מבחינתי השוקולד הזה והצ'יטוס הזה והבמבה הזו הם מתווספים לתפריט קיים ולא באים להחליף את צלחת האורז שאני אוכל בצהריים, אז כן אמרת שמסה מלוכלכת יכולה להגרם מעודף קלורי, לפי דעתי לאכול פסק זמן וצ'יטוס גבינה זו חתיכת חריגה, אל תתפוס אותי במילה אבל יחד הם שואפים ל1000 קלוריות, להוסיף דבר כזה לתפריט לא שווה ערך ל2 כפות טחינה בננה וכפית קוטג'.
חדש לי אם אני טועה אני באמת שמח ללמוד פשוט לא חושב שהפעם הצגת את הדברים בצורה נכונה.
אתה בכלל לא חולק עלי בתגובה הזאת,אתה מחזק את מה שאני אומר,ההשמנה באה מעודף קלורי והיא מתייחסת לכל אחד בהתאם ובצורה אבסולוטית,אבל אם תתייחס לאמירה "מאכלים שאני מתייג אותם משמינים גורמים למסה מלוכלכת" אז תבין שאתה חצי צודק חצי טועה.
אתה או החברה מתייגים את המאכל כמשמין או לא משמין,ולא מתייחס לנתון האינדיוידואלי-משמין את מי?
בוא נעשה השוואה בין שני אנשים,האחד עם מאזן קלורי של 3000 קלוריות והשני עם מאזן קלורי של 1500 קלוריות.מי לדעתך יקרא ראשון לשוקולד משמין?התשובה ברורה..
המאכלים שאתה אוכל, לא משנה איך אתה מגדיר אותם,הם אלו שעלולים לגרום לך לעודף קלורי והעודף הקלורי גורם להשמנה ולא המאכלים ה"משמינים".
אתה טועה באבחנה שלך מה גורם למה ולכן אתה מתבלבל.
מסה מלוכלכת לא נובעת ממאכלים "משמינים" אלא מעודף קלורי-תבחר אתה מאיפה הוא בא.
ישן 08-02-10, 21:22   #16
avishav1
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי typhoonn צפה בהודעה
עדיין לא הבנתם את הנקודה
בואו נגיד ככה שהמקסימום אחוז שומן שזה הגבול של המסה נגיד 20%
אבל אני לא מרוצה ממסת השריר שצברתי בתקופה הזאת אז מה עלי לעשות בעצם?
לחטב עד 10% ואז שוב להרביץ מסה?
למה פשוט אי אפשר נגיד לאכול קצת פחות ככה שהמאזן הקלורי נגיד יהיה נטרלי ואז להמשיך ולעלות במסת שריר בלי לעשות את התקופת חיטוב?
אני אבהיר לך כמה מושגים שכנראה לא ברורים לך.

מאזן שלילי-לאכול פחות ממה שהגוף שורף-לרדת במשקל.
מאזן נייטרלי-לאכול בדיוק (פחות או יותר) כמה שהגוף שלך שורף-נשאר באותו משקל.
חיובי-לאכול יותר ממה שהגוף שורף-עליה במשקל.

אם תשאר בנייטרלי אתה לא תעלה במשקל,ממה אתה חושב ששררים נבנים? מאוויר? כמובן שלא,אתה מספק לגוף אוכל בריא ומזין ולאט לאט השרירים נבנים,אם לא תתאמן ותאכל מעל המאזן הנייטרלי אתה תעלה בשומן ולא בשריר (שוב,זה תלוי בגנטיקה כמה ומתי תעלה).
כמו שאמרתי כבר תבדוק את הגוף שלך,תלמד ותכיר אותו,תעבוד בשיטת ניסוי וטעייה,בדר"כ מתחילים עם פלוס קלורי של 500 מעל המאזן שלך ומשם אתה מתחיל להכיר את הגוף. אחרי חודש לדוגמא אתה רואה שעלית 5 קילו זה אומר ש500 קק"ל זה יותר מידי בשביל הגוף שלך,אז תרד ל300 ואחרי חודש שוב תראה כמה עלית. אותו דבר תעשה אם אתה רואה שאחרי חודש אתה רואה שעלית 200 גרם,זה סימן מהגוף שאתה לא אוכל מספיק אז תוסיף עוד 200 קלוריות ותראה איך זה מתקדם.

כך בחשבון שלאט לאט שאתה מתקדם יותר ויותר הגוף צריך יותר אוכל.

לא יכלתי להסביר את זה יותר פשוט. מקווה שהייתי ברור.
ישן 08-02-10, 21:29   #17
avishav1
חבר פעיל

[quote=skitz125;970366]מה שאתה אומר נכון ב100%, אבל זה לא סותר אפילו טיפה את מה שאמרתי. נקייה ומלוכלכלת זה גם מושגים שאני לא מרבה להשתמש בהם אם בכלל אבל מה לעשות שמה שהמושגים האלה מייצגים הוא נכון, אם תאכל דברים מסויימים כנראה שתעלה בא.ש ואם תמנע מהם ותאכל דברים אחרים תוכל גם במסה לשמור על א.ש נמוך (עד כמה שאפשר).[/quote]

המשפט הזה לא נכון,יונתן הסביר לך את זה ואני אגיד שוב.

בגוף לא קיימים מושגים כמו "משמין" "הרבה שומן" וכולי..הוא יודע מה זה קלוריות,בממתקים,ג'אנק פוד וכל הדברים הלא בריאים יש הרבה קלוריות יחסית לכמות שלהם ובגלל זה אומרים שהם "משמינים".
אתה יכול לאכול 3000 קק"ל רק מבמבות,שוקולדים,פיצות ובורקסים והעליה במשקל תיהיה זהה כמו שתאכל אורז,טונה,דגים,בשרים,גבינות וכולי .
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא