|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() עליתי עוד במשקל (קצב מאוד מהיר- 8 קילו בחודשיים). אני 1.5 מתחת למה שנחשב תקין בbmi והרופאה שלי אמרה לי להתחיל להרגיע עם ההעמסות ולעבור לאכול רגיל ומסודר לפי צריכת אנרגיה כדי שזה לא יאבד שליטה כבר, ז"א אפשר לעלות עוד קצת אבל כבר יותר מבוקר ואיטי ולשמור. השאלה איך יוצאים ממנטליות של השמנה? התרגלתי כבר להרבה כמויות ולדברים עתירי קל'.
ואיך בונים תפריט "רגיל" ומסודר בערך? לא רוצה משהו קפדני\שנראה כמו דיאטה צריך לתכנן תפריט לפי הbmr? וצריך להחשיב ירקות או שזה פנאטי ורק לדיאטות? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: אני
חדר כושר: LIFE&FITNESS
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() מה זה!!
אתה רוצה להגיד לי שלאכול הרבה הרבה זה לא בריא?
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() העובדה שהיית צריכה לעלות הרבה במשקל יכול להיות שנתנה לך את האפשרות לאכול דברים פחות "בריאים" ומזינים.
אם את עדיין צריכה לעלות במשקל, תתחילי לאכול בריא, לא חייב דברים שלא אוהבים, אבל לשמור ועל הדרך לאפשר לעצמך דברים מסביב בלי הגזמה, את לא חייבת לקרוא לזה דיאטה ולהקפיד 100% על תפריט מסויים אלא פחות להתבסס על אוכל מעובד ומכל מיני חטיפים עתירי קלוריות ויותר להתמקד בדברים הבסייסיים המומלצים: -גבינות (כמובן שהעדיפות לדלות שומן, אבל את יכולה לגוון). -דגים למיניהם, לא חייב טונה, אפשר לגוון. -בשרים, שוב יש עדיפות לדלי שומן, אבל לא חייב להגזים ואת תמיד יכולה לגוון ולאכול סוגים שונים של בשר. -אורז, פסטה, פתיתים, קוסקוס, קינואה, כוסמת, שיבולת שועל כמקורות פחמימה, אם לא טוב לך איתם, תמיד אפשר להוסיף דברים לשיפור הטעם. -פירות אפשרי מידי פעם לפעם, וכמובן ירקות (עדיפות לירוקים). -מקורות של חומצות שומן חיוניות, כמו חמאת בוטנים טבעית, אגוזים, פקאנים, שקדים, בוטנים, אבוקדו, שמן זית, שמן דגים ועוד. אוכל בריא, לאכול מתי שרעבים (או מסודר אם עדיף לך) , בלי נישנושים של שטויות - זה כל הסיפור. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() תודה..
|
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |