|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() אוקיי אז כמה שאלות:
1. מה דעתכם על סאונה בכללי ואחרי אימון בפרט? יש הרבה דיעות שזה לא בריא אחרי אימון אבל בכללי [לא אחרי אימון] זה מצויין. בכל אופן, אני נוהג ללכת אחרי שחיה לסאונה, ורציתי לדעת האם אני גורם נזק לעצמי או שזה סבבה ואולי אפילו מומלץ. פשוט אני מכיר הרבה דיעות בנוגע לעיניין. 2. בנוגע לאירובי. אני חייב להסדיר את הסוגיה הזאת. יש כ"כ הרבה דיעות בנוגע לעיניין - לעשות אירובי בבוקר על בטן ריקה, לעשות אירובי ישר אחרי אימון אנאירובי, לעשות אירובי בימים נפרדים - וואלה לא יודע, אני אישית רואה את ההיגיון רק מאחורי האירובי ישר אחרי האנאירובי, אבל עדיין הרבה מאוד מפתחי גוף תומכים בדרכים האחרות. מה דעתכם?? תפרידו את התשובה בבקשה בהתייחסות למאסה מצד אחד ולחיטוב מצד שני. 3. שחיה כפיתוח סיבולת לב ריאה: בעיקרון אני לא יכול לרוץ [בעיה ברגל] אבל אני מאוד רוצה לפתח סיבולת לב ריאה, אז מצאתי לעצמי ספורט שהוא גם מאוד מהנה וגם אמור לפתח סיבולת לב ריאה. בעיקרון אני אומר "אמור לפתח" כי מצד אחד הרבה אומרים ש"אין ספורט שמפתח את הסיבולת לב ריאה יותר מאשר שחיה", אבל מצד שני אני חושב על זה - וואלה אם אני אשחה הרבה, האם יכולת הריצה שלי תשתפר?? אשכרה אם אני רץ לדוג' עכשיו 12 דקות 2000 [סתם זרקתי מספר], אחרי חודשים מפרכים של שחיה אני פתאום אוכל לרוץ ב8 דק'? תודה מראש ומצטער על הכותרת הלא אינפורמטיבית, לא מצאתי משהו אחר. סוף שבוע נהדר ושבת שלום! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
עוסק ב:: מדריך חדר כושר ממכללת "גבעת וושינגטון"
|
![]() 1) סאונה, אני לא רואה חסרונות בזה, כל עוד לא מגזימים. זה פותח את הנקבוביות של העור, ממריץ את הדם....יש בזה רק יתרונות!
2)גם אני בדעה שלך, אירובי רק אחרי אימון. 3) אכן, שחייה מפתחת סיבולת לב ריאה....מנסיון! לא יודע אבל אם זה ישפר לך את הריצה... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() דימי, לגבי 2, כמו שאמרתי ל בפרטי: אם אתה הולך על הפאן של סיבולת לב ריאה, זה לא ממש חשוב מתי תעשה את האירובי. אם אתה הולך על הפאן של ניוד שומן עיקש, תמיד יהיה עדיף לבצע את האירובי כשמאגרי הגליקוגן בשריר דלילים.
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() 1) חחח לא יודע... מה שכן אני יודע שבברית המוצצות כולם היו הולכים ל"באנה" וסתכל את הסלאבים האלה... סוסים רצח..... לא קשור, פשוט לא היה לי משהו חכם להגיד
2) אם אתה רוצה להתקדם בזה מבחינת ביצוע, זמנים וכל זה.... אז בימים נפרדים או לפני אימון (מה שאומר שיפגע באימון אנאירובי) כדי שתבוא רענן פיזית ומנטלית ואם אתה מחפש את הניוד שומן אז כמו שאמרו מעליי 3) דבר ראשון... אם אתה שוחה באופן פרטי ובחיים לא היית בחוג שחייה, מאיפה לך לדעת שהטכניקה שלך נכונה? דבר שני, כמו שאומרים מה לעשות בשביל ניתור יותר גבוה? תנתר..... אותו דבר פה... בריצה יש גם קטע של טכניקה, גם אם לא מודעים לזה... הסיבולת לב ריאה תשתפר, זה בטוח. אבל התוצאה הסופית תהיה יותר טובה אם תרוץ ועכשיו שאלה לי אלייך אתה מטפל איכשהו בברך הזאת? למה ניראה לי גם הברך שלי זוממת משהו נגדי
![]() |
#5 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() 1. לא התעמקתי בנושא. הבנתי שלא מומלץ לאחר מאמץ עצים כי זה מרחיב את כלי הדם ומוריד את לחץ הדם.
2. אירובי אחרי אנאירובי , לא אחרי אימון רגליים. השיטה של לעשות אירובי בבוקר אמורה לסייע בניוד שומן כי מאגרי הגליקוגן מדוללים, אבל זה אפקט שיש גם אחרי אימון. 3. קשה לשמור על דופק גבוה לאורך זמן בשחיה אלא אם כן אתה ספורטאי ותיק בתחום. אני לא חושב שהיכולת האירובית שלך תשתפר בהרבה מזה , אבל היא תשתפר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
מושעה
|
![]() חח פאניק איך אתה בלחץ שעידן יבוא יצעק כותרת א אינפורמטיבית וינעל
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Banned
|
![]() ציטוט:
2. בבוקר יש אפקט יותר קטבולי לא? כי הגוף אחרי 8-9 שעות של שינה, למרות שגם אחרי אימון יש אפקט קטבולי - מתי הוא יותר גדול? והתשובה שלך מתייחסת גם למאסה? ציטוט:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() 1. מאסה לא מומלץ בכלל ואין לזה שום יתרונות הכל רק חסרונות היתרון היחידי הוא שזה נותן תחושה טובה עוד מעט אני יביא לך מאמר על זה
2. חיטוב לדעתי עדיף אחרי אימון כי מאגרי הגליקוגן ריקים וככה תישרוף ישר שומן, מאסה - גם ככה המטרה העיקרית שלך היא לא לישרוף שומן אז לדעתי עדיף לעשות בימים נפרדים מהאנארובי 3. שחייה זה ספורט מצויין שעוזר לפתח סיבולת לב ריאה ואני לא חושב שיש לו בכלל חסרונות כי הוא לא פוגע במפרקים לא כלום, אבל לא יודע מה איתך אני משתעמם משחייה ארוכה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() ציטוט:
התשובה שלי מתייחסת לחיטוב , כשהמטרה היא ניוד שומן. במסה זה לא כל כך משנה בעיניי כי בכל מקרה תאגור שומן. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() אם אני עושה אירובי בבוקר לאחר צום של 8-10 שעות אין סכנה של פירוק שריר ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
טוקסיסיטי, תוכל להביא את המאמר? אני אשמח מאוד. ולמה אתה חושב שזה עדיף בימים נפרדים? לדעתי סתם יש סכנה לאימון יתר, לדעתי צריך לתת לגוף מנוחה מוחלטת כמה ימים בשבוע. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]() תשמע דעתי וזו דעתי בלבד עדיף לעשות אירובי במאסה בימים נפרדים בשביל סיבולת ריאה ולא אחרי אימון שאתה עדיין מקרטז.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
מנהל ראשי
|
![]() כאשר הגוף בגירעון קלורי יש סכנה לפירוק שריר על בטן ריקה ועל בטן מלאה, כמובן שאם מאגרי הגליקוגן מדולדלים אז יש יותר סיכוי שהגוף יגיע לניצול חלבון לאנרגיה, לדעתי בכל מקרה כל זה לא משנה מה שחשוב זה המאזן הקלורי היומי ולכן פחות הייתי מתעסק באירובי בבוקר למטרות שריפת שומן אלה עושה את האירובי לאחר אימון המשקולות או בנפרד מאימון המשקולות בזמן אחר שנוח לך.
לגבי סאונה אני לא מאוד מכיר את הנושא אני רק יודע שמפני שסאונה מאיצה את זרימת הדם היא יכולה לשמש כסוג של הרפיה/חימום פסיבי לאחר/לפני אימונים למרות שאישית אני מעדיף אם כבר לעשות חימום אקסטיבי וספיצפי על הדברים שעליהם אני הולך לעבוד מעבר לזה אתה יכול להשתמש בסאונה ליבוש והוצאה של מלחים פעם קראתי מאמר על בחור שהמליץ לשבת בסאונה ולשתות כל הזמן כדאי לא להתייבש וכל הזמן לטעום את הזיעה שלך שהיא מתחילה לקבל טעם מתקתק זה אומר שכמויות הנתרן בגוף שלך ירדו וברגע שכמויות הנתרן יורדות כמויות הנוזל הבין תאי יורדת ואתה תקבל מראה יותר "יבש" כמו לפני תחרויות פיתוח גוף אבל קראתי על זה באיזה מקום זה מעולם לא נבדק על ידי ונחקר לעומק ככה שלא הייתי רץ לנסות את זה. לגבי השחיה אני חושב שכבר ענו לך אין לי מה להוסיף.
![]() |
#15 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() שלומיק , המטרה היא לא שריפת שומן [כי ברור שזה פונקציה של מאזן קלורי] אלא ניוד שומן.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() משה רק יש לי שאלה שלא מובנת ממש,מדוע לא לעשות אירובי לאחר אימון רגליים?
אולי עודף חומצות חלב?
![]() |
#17 | |
Banned
כללי:: יו הפנר מה זה מי אני
עוסק ב:: חייל בקרוב
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
כללי:: Miss Bikini 2d place 2012 NAC
עוסק ב:: מאמנת כושר,ספינינג,פילאטיס וקטלבלס
חדר כושר: great shape
|
![]() 1. סאונה אחרי אימון, למה לא?! אבל צריך לאכל ישר אחרי האימון.
אבל פעם קרה בנאות מדבר לפני 6 שנים בערך שבחרו אחד עשה אימון ממש כבד בג'ים ואז הלך לסאונה יחשר אחרי האימון וקיבל איזה התקף לב...אני לא ממש זוכרת מה קרה. אשאל את אמא שלי. 2. ארובי נאי עושה אחרי האנארובי ,מומלץ. 3. שחיה מומלץ גם כארובי, אם קשה לך לעשות ארובי אתה יכל לעשות שחיה אחרי אימון, זה שורף הכי הרבהה קלוריות
![]() |
#19 |
חבר פעיל
כללי:: Miss Bikini 2d place 2012 NAC
עוסק ב:: מאמנת כושר,ספינינג,פילאטיס וקטלבלס
חדר כושר: great shape
|
![]() גם שמעתי שקפה אחרי אימון זה טוב להרפיה
![]() |
#20 | |
מנהל מחלקת התזונה