|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() אבקש להתיעץ פה לגבי תפריט החיטוב שלי. אני לא מתאמן במכון כושר (בעבר התאמנתי והפסקתי לפני איזה חצי שנה). אחרי שהפסקתי הרשתי לעצמי לאכול מה שאני רוצה ולא ממש שמתי לב אז עליתי מאוד במשקל. הבעיה העיקרית שאני בן אדם מאוד עסוק ואני עובד הרבה מאוד שעות ביום בעבודה משרדית (אני קם ב5 בבוקר וחוזר הביתה בערך ב8 בערב ולפעמים יותר מאוחר) ככה שכל מה שנשאר זה להתקלח וליפול למיטה. זמן למכון כושר אין לי ויש איזה ערב- שתיים בשבוע שיש לי מספיק כוח לצאת לריצה של חצי שעה וקצת כפיפות בטן ואימון בסיסי מאוד שאפשר לעשות בלי שום דבר. מטבוליזם שלי הוא 1900 קלוריות זה נבדקת לפני יותר מחצי שנה ככה שאני לא יודע עד כמה זה אמין היום.
הגעתי ל79 קילו גובה 173 גיל 23. לקחתי את עצמי בידיים והתחלתי לשמור על דיאטה כזאתי: בבוקר 6:00: 100~200 גרם של גבינה לבנה 3%. ביחד עם לחמניה קטנה (30~40 גרם בערך אני יודע שזה לא הדבר ההכי חכם לעשות אבל כמו שכבר אמרתי חוסר מטורף בזמן... אשמח לטיפ מה יותר חכם לאכול שלא צורך בישול) ותפוח. ב9:00: אני אוכל 30 גרם לחם שיפון מחיטה מלאה (משהו מזה נראה לי אבל שהייתי מתאמן זה היה מקובל מאוד ומומלץ ע"י הדיאטנית שפעם היה לי) ביחד עם כ100 גרם פסטרמה רזה (1% שומן). ב12:30: אני אוכל סלט (2 עגבניות 2 מלפפונים רבע בצל). 2 כפות טחינה. בחצי מימי השבוע 50~80 גרם ירקות מבושלים במים (גזר, אפונה ושועית). ו60~70 גרם חזה עוף (יש איזה יומיים בשבוע שמגישים במקום חזה עוף קבבונים או המבורגרים קטנים אז אין לי ממש ברירה ואני אוכל קצת גם 60-70 גרם.) ולפעמי פרי קטן (תפוח,אגס,קלמנטינה.) 15:00: פרי אחד קטן. אני מאמין שאני צריך להחליף את זה במשהו אבל אני לא בטוח במה. 18:30: ארוחה אחרונה ביום, זה או סלט (עגבניה, מלפפון וחצי בצל.) כף שמן זית טונה במים או כשממש אין לי כוח אני אוכל פשוט 2 יוגורסטים של דנונה 0 אחוז שומן. סופי שבוע: בסופי שבוע אני מרשה לעצמי ליטר בירה על כל הסוף שבוע ואולי פה ושם איזה סלט עם רוטב מיוחד במסעדה. הבעיה העיקרית שאני מנצל את רוב הסוף שבוע בשינה ככה שאין לי ממש זמן לאכול. ככה שיוצא שאני אוכל איזה פעמיים ביום בלחץ. אחרי שבועיים וקצת ירדתי ל72 קילו. אני מאמין שאני עכשיו על איזה 11~12 אחוז שומן (אני לא ממציא את זה זה משהו בין זה לזה לפי ניסיון העבר שלי במכון כושר שהייתי בודק כל שבוע, שבועיים אחוזי שומן). ונתקעתי. אני רוקד כבר שבוע על ה72 קילו. כל יום שאני עולה על המשקל (אחרי שינה ב5 בבוקר) אני רואה 72.2 72.0 72.3 וכו' בקיצור אני לא יורד יותר במשקל. המטרה שלי ולמה אני רוצה להתחטב. אני נראה רזה גם עכשיו(לא שחיף נשאר לי עוד מאסה מאז שהייתי מתאמן ואני מרוצה ממנה ולא מתכוון לחזור למשקולות בזמן הקרוב כי אין לי זמן לחיות, והאמת שגם שהייתי 79 קילו נראתי יחסית רזה. הבעיה שיש לי הצטברות שומן גדולה באיזור הבטן, אז למרות שכל הגוף יחסית רזה (יחסית!) הבטן שלי מאוד לא חטובה ועדיין יש קרס קטנה (למרות שרואים את המסגרת של הקוביות לא רואים את הקוביות עצמם וכשאני מתיישב רואים לי את השכבות שומן במיוחד.) ואל תדאגו אני לא ילדה קפריזית בת 13 אני יודע מתי משהו צריך חיטוב ![]() בכל מקרה אני צריך עזרה לשפר את התפריט. רצוי בכמה שפחות מאמצים מבחינת בישול. אין לי כ"כ זמן גם לזה. המטרה שלי היא להגיע ל7~9 אחוז שומן שיראו לי את הקוביות כל השאר לא ממש מעניין אותי בתקופה זו. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
התלבטות בין חדר כושר לבין אימונים בבית לצורך חיטוב | 1אלכס1 | אימונים | 0 | 10-09-13 07:12 |
חדש במכון כושר | shai1 | פיתוח גוף-כללי | 1 | 08-07-11 17:56 |
תוכנית שהמדריך במכון כושר שלי נתן לחבר שלי לא יותר מדי עומס? | BXL | אימונים | 4 | 06-08-08 00:58 |
תוכנית אימונים בסיסית לכל הגוף שבנה לי המדריך במכון כושר | Judokan | אימונים | 20 | 23-09-07 14:27 |
לפני שהמנוי נגמר לי - מכון כושר ביתי או מנוי במכון כושר? | מוטי | אימונים | 24 | 16-09-07 15:23 |