|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() כתוצאה מהתגובה העניינית של ידידינו דימון בנוגע לפרוקטוז(סוכר פירות) באשכול הקודם שלי
נוצרה אצלי התעניינות היות והידע שלי בנושא היה מועט מאוד. פתחתי מספר מאמרים ומחקרים כדי להעשיר את הידע שלי בנושא ומצאתי נקודה דיי חשובה שאולי תעניין מספר גולשים מ"הרצינים" שבאתר.(ויש כאלה לפי דעתי) אז מתי נתזמן צריכת פרוקטוז? אני אפתח בהערה שאני מתייחס לפרוקטוז לא מתועש שמגיע אך ורק מפירות. רובינו הגדול מודע לזה שפרוקטוז מגיע מפירות והוא נחשב פחממה פשוטה. מיתוס נפוץ מאוד בעניין הפרוקטוז הוא:"פרוקטוז הוא פחממה פשוטה שנכנסת במהירות למחזור הדם,מעלה את רמת האינסולין וגורמת להשמנה". אז העובדה היא שהודות לדירוג הgi הנמוך של הפרוקטוז יש לו נטייה חלשה מאוד לעודד הפרשת אינסולין,משמע הפרוקטוז הוא אמור להיות ידיד ולא אויב היות והוא לא "מקפיץ" את רמת האינסולין ועקב קח לא יצור השמנה(כאן יחולו חילוקי הדעות בבקשה תמשיכו לקרוא). לאחר הפיסקה העליונה שכתבתי אני בטוח שעלתה השאלה/השערה: "אז רגע אם אמרת שהוא בעל gi נמוך לא "מקפיץ" רמת אינסולין ולא יוצר השמנה..איך בכל זאת זה קורה???" בגופינו יש 2 מאגרים של גליקוגן האחד הוא מאגר גליקוגן בשריר והשני הוא מאגר הגליקוגן בכבד. העובדה היא שפרוקטוז לא יכול להיות מאוחסן במאגר a (גליקוגן שריר) לכן המוצא היחידי שלו הוא מאגר b (גליקוגן בכבד). כמובן שלמאגר שלנו בכבד יש מקסימום שהוא יכול לאגור והממוצא לגבר ששוקל 75-80 קילו הוא 90גר' גליקוגן.לכן נתון הגיוני הוא שאם המאגר בכבד שלנו מלא ואנו צורכים פרוקטוז לא יהיה לו מקום להאגר והוא "ידלוף" מן המאגר ויצור הליך השמנה. אז איך נמנעים מן הדליפה? הדרך הטובה ביותר למנוע את הדליפה היא תיזמון נכון של צריכת הפרוקטוז שהיא כמובן בארוחת הבוקר.למה? במהלך השינה הכבד שלנו מרוקן את מאגר הגליקוגן שלו אל המוח. המוח שלנו במהלך השינה ניזון מן המאגר כדי לקבל אנרגיה,המוח שלנו ניזון בעיקר מסוכר לכן אם במהלך היום לא תצרכו סוכרים הגוף יתחיל לצרוך סוכר מן המאגר שבכבד. לכן כשקמים בבוקר והמאגר בכבד ריק/כמעט ריק תלוי כמה קירנף המוח שלנו במהלך השינה,מומלצת צריכת הפרוקטוז כדי למלא בחזרה את המאגר בכבד וכך למנוע השמנה מיותרת. אל תפחדו מפירות הם בריאים מלאים בויטמינים מינרלים סיבים תזונתים ויכולים להיות החברים הכי טובים שלכם אך אל תפריזו איתם ותשתדלו לתזמן את הצריכה שלהם. אני השכלתי מן החומר, מקווה שעזרתי לכם. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
מתחרה golden desert cup PL RAW
|
![]() בקטע של ההקפצת אינסולין
אל תחשוב שזה תמיד דבר רע כי הרי האינסולין מכניס לתא גולוקוז אבל גם חלבון שזה דבר חשוב בשביל ליצור היפרטרופיה אינסולין הרי זה הורמון אנבולי ומה שרשמת על הגילקוגן בכבד זה לא משנה אם תאכל פרוקטוז או גלוקוז גם ככה הגוף יאגור שם גליקוגן אז זה לא משנה מה תאכל |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אני משתדל "להקפיץ" את רמת האינסולין שלי מיד לאחר אימון יחד עם אבקת חלבון
וכן אני יודע שזה לא נוגע רק לפרוקטוז אבל רק שם הוא יכול להאגר ביעילות |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מתחרה golden desert cup PL RAW
|
![]() הארוחה אחרי אימון והחלון הזדמונוית ידוע מזמן שזה חסר טעם(לפחות אם אתה לא על חומרים)
החלון הזדמנויות הזה תקף למצב שלא אכלת יום שלם והלכת לאימון ואז אתה כן צריך להכניס אוכל לגוף חוץ מזה זה שהוא לא נאגר בכבד בצורת גליקוגן זה לא אומר שהוא ילך לשומן כי אל תשכח שקשה להגיע להרבה גרם של פרקטוז (כל עוד אנחנו מדברים על פירות ולא ממתקים) אז נגיד והגעת ל20 גרם פרקטוז זה זניח ובכל זאת מה שמשנה זה המאזן הקלורי |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() צודק קובה תודה על המידע!
שכחתי את ההבדל האדיר בין טבעי למוזרק |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
כללי:: 179\95
עוסק ב:: עובד כמו פיליפיני
חדר כושר: Pride
|
![]() נסכם את זה בזה, שצריכת פרוקטוז אפשרית, פשוט אסור להיסחף בכמויות...צריכה של 50-70 גרם לא תהרוג אף אחד...אבל לגור בקבוק קולה ביום לא יהיה ממש טוב וכן יהיה לזה השלכות.
כן ,אולי יהיה חכם יותר לצרוך את הפרוקטוז בבוקר או בסביבת האימון, יש כאלה שטוענים אפילו שעדיף לשלב גלוקוז ופרוקטוז ,למילוי גליקוגן בכבד, אבל שוב זה יהיה מיוחד כניראה לאימוני אירובי שמנצלים הרבה מהגליקוגן של הכבד נערך לאחרונה על ידי !Demon!, 29-05-11 בשעה 18:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
תיזמון הפחממות | מרציאנו | תזונה ותוספים | 18 | 19-07-09 20:09 |
הפרו וורלדקאפ - יש למה לחכות ! | SiX PACK | פיתוח גוף תחרותי | 9 | 12-11-08 21:18 |
לאן נעלם הפרו קומפלקס קילו 1 מהחנות ??? | helbon | תזונה ותוספים | 6 | 20-03-08 16:51 |
תיזמון אימונים | iinader | אימונים | 4 | 08-03-08 17:12 |
הפרו קומפלקס גיינר ?? מוצר חזק ?? | CHAMPIONS | תזונה ותוספים | 7 | 17-11-07 14:46 |