|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() שלום רב,
שמי שיר ואני אמורה להתגייס ביום שני ב10 בינואר למדריכת ספורט. בחודש האחרון חשתי בכאבים בעצם מעל השוק ופניתי אתמול לאורטופד והוא טען שיש לי שברי מאמץ ברמה קלה. מה עליי לעשות כדי להחלים במהירות המרבית?כי אני לא יכולה לנוח בשבועות הקרובים אך אוכל להימנע מריצה ככל האפשר. ( אני רצה ריצות ארוכות) האם שלושה שבועות זהו זמן מספיק להחלמה? האם יש תרגילים שיכולים לסייע? אולי ללכת לפיזיותרפיסט כשאחזור הביתה? והאם אוכל לתפקד בשלושה חודשים הקרובים בתחום הריצה בכל זאת? אם תוכלו לענות לי במהרה זה ממש יעזור! תודה רבה רבה |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אלה שברי מאמץ או כאבים בShins?
אם זה באמת shin splints, כדאי לבצע 3-4 פעמים בשבוע תרגילים לחיזוק האיזור למשך שלושה שבועות פלוס מינוס, ואז לנסות לחזור לפעילות כמו ריצה ולבדוק מה המצב עם זה. http://www.youtube.com/watch?v=SlmMS...layer_embedded פה, בשליש האחרון של הסרטון (אחרי שהיא מבלבלת את המוח) יש תרגיל נפלא שנקרא Heel Walk. 80-120 צעדים (עד הרגשת שריפה רצינית באיזור הטיביה) עם דקה מנוחה בין הסטים, 3-4 סטים. יש עוד תרגיל נחמד אבל קצת יותר מעצבן. שוכבים או יושבים, מיישרים רגליים לחלוטין, ומנסים להביא את אצבעות הרגליים לכיוון הפנים כמה שיותר. ככה, מחזיקים 3-5 דקות במצב הזה (שוב, אמורים להגיע להרגשת צריבה רצינית) ומשחררים. לא לשכוח לשים דגש על רגליים ישרות בשני התרגילים. ובכל מקרה, להמשיך לרוץ עם כאבים מסוג זה זה מעשה מטומטם. את צריכה לתת לאיזור לנוח ולהשתקם מס' ימים, ואז להתחיל בתרגילי חיזוק. את תגרמי יותר נזק עם ריצות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() בנוסף לתרגילים הנ"ל לנוח
לשים כמה שיותר קרח ל20 ד' ולעסות את המקום (מסאז'ים) בנתיים את יכולה לעשות אליפטי לכושר אירובי/סיבולת לחזור לרוץ בהדרגה ולהמשיך עם הקרח/עיסויי/תרגילים |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
שברי מאמץ | ChonGo | פציעות ספורט | 11 | 06-08-10 21:04 |
שברי מאמץ ? Wtf מה זה?! | d-undertaker | פיתוח גוף-כללי | 8 | 22-07-10 12:58 |
שברי מאמץ | JunR | פציעות ספורט | 4 | 20-07-10 21:32 |
שברי מאמץ באמה | gariel | פציעות ספורט | 6 | 18-10-08 05:57 |