ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פיתוח גוף-כללי

פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 25-09-10, 00:38   #1
haim15
סמל מין

כללי:: HERO
עוסק ב:: אוכל ויושן
ברירת מחדל תא שריר ברמת המיקרו

זקוק לעזרתכם, למביני עניין בתחום.

מיופברילה, סרקומר ברמת המיקרו כולל 3 הכיווצים וכיצד הatp עובר לatp ass ומתי
adp p ?
איך הסידן נכנס בכל העניין הזה.

אני די נואש, המורה הסביר לי איזה פעמיים-שלוש אבל עדיין לא נקלט... ישבתי בבית גם ואותו דבר אני קולט פחות או יותר רק את הבסיס.

אם אפשר בבקשה איזו תמונה או שרטוט שהכל יהיה יותר ברור.

תודה רבה לכל העוזרים!

יאללה עוד שעתיים וקצת לאולימפיה!
ישן 25-09-10, 02:23   #2
jonathan
מנהל מקצועי

"מבנה השריר - שריר בנוי מתאים מאורכים( myocytes) המכונים סיבי שריר .(Muscle fibers)תא שריר מכיל מיופיברילות (Myofibrils) צפופות מסודרות במקביל לאורך התא.
כל מיופיברילה בנויה ממספר רב של מיופילמנטים (Myofilaments) שאחראים על התכווצות שריר.
מבנה תא שריר- מיופיברילות בתא שריר צפופות מסודרות במקביל לאורך התא.כל מיופיברילה בנויה ממספר רב של מיופילמנטים (Myofilaments) שאחראים על התכווצות שריר.
מנגנון התכווצות השריר- כל מיופיברילה בנויה משני סוגים של פילמנטים מסודרים במקביל ולסרוגין:
פילמנט דק בנוי מחלבון עיקרי אקטין ((Actin פילמנט עבה בנוי מחלבון עיקרי מיוזין (Myosin
החלבונים Actin ו- Myosin אחראים על התכווצות השריר. הפילמנטים מכילים חלבונים נוספים, חשובים למבנה ופעילות. במנוחה המיוזין והאקטין לא קשורים, מיוזין קשור ל-ATP.
כאשר השריר מקבל גירוי להתכווצות, ATP מתפרק ונוצר קשר בין האקטין ומיוזין, הפילמנטים הדקים זזים והשריר מתקצר.סרקומר - הוא יחידת מבנה חוזרת של סיב שריר משורטט.הוא קטע שריר המתמשך מקו Z אחד לשני.קו Z נמצא באזור פס בהיר – זה אזור קישור מיופילמנטים.

היסודות המתכווצים של סיבי השריריר מיוצגים על ידי ארבעה חלבונים:
אקטין,מיוזין,טרופומיוזין,וטרופונין.
אף לא אחד מאלו כשלעצמו מסוגל להתכווץ
מבנה מולקולת המיוזין- דומה לצורה של מקל גולף(מכירים בראש ובזנב)
ראש המולקולה אחראי לקשר עם האקטין,והזנב אחראי לקשר עם מולקולת מיוזין.סיב השריר מורכב ממאות אחדות של מולקולות מיוזן.המולקולות מאוגדות באופן שרק הראשים בולטים החוצה.

האקטין מהווה כ 20%-25% מחלבוני המיופברילה,ומורכב משתי רצועות דמויות מחרוזת הכרוכות על עצמן,זו על גבי זו,בצורה סליל לולייני

לשר שני החלבונים המתכווצים(סרופונין וטרפומיוזין)תפקידי בקרה וקישור בין סיבי האקטין והמיוזין."

"
תנאי הכרחי לפעילות סרקומר היא חשיפה של קורי השריר ליוני סידן. יונים אלו נמצאים מחוץ לתא שריר בנוזל הבין-תאי וגם בתוך התא, אצורים בתוך הרטיקולום הסרקופלזמטי (רשתית תוך-פלזמית המתמחה בשחרור ושאיבת יוני סידן) שעוטף את סיבוני השריר.
שריר מתכווץ כאשר דחף עצבי מגיע דרך עצב תנועתי אל צומת עצב-שריר. הדחף העצבי גורם לשחרור מוליך עצבי מסוג אצטיל כולין. בקרום תא השריר נמצאות תעלות יונים המופעלות על ידי האצטיל כולין ומאפשרות כניסת יוני סידן לתא. כניסת היונים באזור צומת העצב-שריר מתחילה פעולת שרשרת לאורך כל הקרום ולתוך התא ופתיחת תעלות יונים נוספות לאורכו ובתוכו, המשחררות יוני סידן לתוך סיבוני השריר ומעלה את ריכוזם פי 100."

בגדול זה מה שצריך לדעת על מנגנון הכיווץ..לגבי הATP ASS ADP אין לך את זה בספרים?זה מוסבר ממש טוב בספרי לימוד.
jonathan מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-09-10, 12:37   #3
Yoggie
מנהל ראשי

אנימציה מעולה שתסביר לך הכל:

http://highered.mcgraw-hill.com/site...ntraction.html
Yoggie מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-09-10, 19:31   #4
haim15
סמל מין

כללי:: HERO
עוסק ב:: אוכל ויושן

תודה רבה לכם, ד"א האנימציה מעולהההה!

אני ישב על זה אחרי שאני יחזור מהאימון ואם אני אצטרך עזרה במשהו אני ישאל.

תודה