ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פציעות ספורט

פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 15-07-10, 21:57   #1
Deadlift
חבר פעיל

ברירת מחדל בקשר לשחיקת סחוסים-דחוף

יש לי 3 שאלות,שהן מאוד חשובות לי ואשמח אם תענו לי עליהן.

1.קנאקים (רעשים) שעושים מהאצבעות,מהגב,מהברכיים,מהצוואר וכדומה. זה שחיקת סחוס,או מזה? זה מזיק? ממה נובע הרעש?

2.האם יש דרך כלשהי לשקם סחוס שחוק?

3.הברך שלי משמיעה רעשים של חריקה,לא קנאקים,אלא כזה רעש מוזר שנאי שומע אם אני מקרב את האוזן,או ששומע כאילו שבא מבפנים. רעיון כלשהו מזה?

אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר.
אנו מוכרים ברשתות שלנו אזיקונים שמתלבשים על העור ומונעים מהפחמימות להגיע ישר לצמיגים אבל מירב העבודה היא של המאמן עצמו שבאמצעות מדיטציה וצ'קרות חיוביות יעביר את הפחמימות למוח ולשרירים במקום לצמיגים.
כמו כן יש להגיע להסכמה עם האוכל הנכנס שלא יחדש את מאגרי השומן בזמני מנוח בין אימונים...אם האוכל מסרב לעשות זאת אין לעשות מנוחה בין האימונים כלל.
Deadlift מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-07-10, 23:19   #2
avishav1
חבר פעיל

1) אם זה באופן קבוע זה מזיק.
2) כן,יש כדורים מתאימים.
3) זה לא רק אצלך,גם לי יש את זה והאמת אין לי מושג מה זה אבל זה לא נשמע מדאיג.
בגדול כל עוד אין לך כאבים כלשהם אין לך ממה לדאוג.
avishav1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-07-10, 00:42   #3
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:
פורסם במקור על ידי avishav1 צפה בהודעה
1) אם זה באופן קבוע זה מזיק.
2) כן,יש כדורים מתאימים.
3) זה לא רק אצלך,גם לי יש את זה והאמת אין לי מושג מה זה אבל זה לא נשמע מדאיג.
בגדול כל עוד אין לך כאבים כלשהם אין לך ממה לדאוג.
לא מדויק כי בסחוס אין עצבים, וכשאתה מרגיש את הכאב זה כבר העצם לאחר שהסחוס נשחק
אם אתה מבצע סקוואטים למשל ולא מקפיד לדחוף ברכיים כלפי חוץ אתה שוחק את החלק החיצוני של הברך וכשאתה גולש עם הברך קדימה אתה גם כן שוחק את הסחוס בברך

תעלה סרטון שנראה את הטכניקה
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-07-10, 11:25   #4
Godfather
חבר פעיל

חדר כושר: אונ' ת"א

1. הקנאקים לא ממש קשורים לסחוסים אלא לפסיות (fascia) שיש במפרקים. ולא, זה לא מזיק, לפחות לא הוכח שזה מזיק.

2. בעקרון סחוס אי אפשר ממש לשקם. זו רקמה שחילוף החומרים בה אפסי כמעט ככה שהיא לא ממש בונה את עצמה. עדיף לשבור עצם מאשר לקרוע סחוס. יכול להיות שיש תרופות מסויימות שטיפ-טיפה עוזרות אבל זה לא ממש משחזר וסחוס שחוק ברמה שהעצם יושבת על עצם (כי הרי תפקיד הסחוס הוא "לרפד" את המגע בין העצמות, ככה שעצם לעולם לא נוגעת בעצם אחרת) אפשר אולי לשפר רק באמצעות הליך רפואי פולשני כלשהו. אבל שחיקת סחוס ברמה כזאת תקרה אחרי שנים על גבי שנים של פעילות אינטנסיבית באותו המפרק, מה שבחור בן 13 לא יכול להגיע אליו גם אם ממש ירצה.

3. לא יודע לגבי הרעשים בברך, אבל אם זה לא כואב אז לא הייתי דואג מדי.
Godfather מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-07-10, 12:43   #5
Deadlift
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי godfather צפה בהודעה
1. הקנאקים לא ממש קשורים לסחוסים אלא לפסיות (fascia) שיש במפרקים. ולא, זה לא מזיק, לפחות לא הוכח שזה מזיק.

2. בעקרון סחוס אי אפשר ממש לשקם. זו רקמה שחילוף החומרים בה אפסי כמעט ככה שהיא לא ממש בונה את עצמה. עדיף לשבור עצם מאשר לקרוע סחוס. יכול להיות שיש תרופות מסויימות שטיפ-טיפה עוזרות אבל זה לא ממש משחזר וסחוס שחוק ברמה שהעצם יושבת על עצם (כי הרי תפקיד הסחוס הוא "לרפד" את המגע בין העצמות, ככה שעצם לעולם לא נוגעת בעצם אחרת) אפשר אולי לשפר רק באמצעות הליך רפואי פולשני כלשהו. אבל שחיקת סחוס ברמה כזאת תקרה אחרי שנים על גבי שנים של פעילות אינטנסיבית באותו המפרק, מה שבחור בן 13 לא יכול להגיע אליו גם אם ממש ירצה.

3. לא יודע לגבי הרעשים בברך, אבל אם זה לא כואב אז לא הייתי דואג מדי.
1. מזה פסיות? ומהו תפקידן?
2.מזל,פשוט אני לא יודע אני ממש מפחד לפגוע בסחוס,לכן אני שואל מראש. כי לפעמים קורה שאני עושה קליקים,זה משחרר לחצים מאותו מקום אבל כואב ממש ואחרי כמה דקות נרגע. אני רק רוצה לברר שהכאב הזה הוא שולי. חוץ מזה,יש דרך כלשהי להגן על המרפקים/מפרקים/ברכיים/כל סחוס או משהו שעלול להיפגע במהלך אימון? רצועות,חגורות,הדברים האלה שהם שמים סביב המרפקים והברכיים? משהו מזה?
3.רעשים בברך,זה לא כואב,רק מדי פעם. אבל מאז שהתחלתי להתאמן בסקוואט הכאב הולך ופוחת,נשארים רק הרעשים. זה כואב שאני הולך הרבה/רץ.

תודה רבה אחי,הורדת לי אבן ענקית מהלב,אני פשוט לחץ מכל הקנאקים והשטויות האלה.
ורן,זה בטיפול,אני אצלם סירטון ברגע שיתאפשר לי,אפילו בלי משקל,יעלה לפה ותגידו לי אם זה בסדר טוב?
רגע רק שאני אבין משהו,בסוף הסקוואט,לאחר שאני בערך שובר מקביל אני צריך לדחוף ת'ברכיים החוצה?
אנו מוכרים ברשתות שלנו אזיקונים שמתלבשים על העור ומונעים מהפחמימות להגיע ישר לצמיגים אבל מירב העבודה היא של המאמן עצמו שבאמצעות מדיטציה וצ'קרות חיוביות יעביר את הפחמימות למוח ולשרירים במקום לצמיגים.
כמו כן יש להגיע להסכמה עם האוכל הנכנס שלא יחדש את מאגרי השומן בזמני מנוח בין אימונים...אם האוכל מסרב לעשות זאת אין לעשות מנוחה בין האימונים כלל.

נערך לאחרונה על ידי Deadlift, 16-07-10 בשעה 12:48.
ישן 16-07-10, 13:33   #6
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

תמיד אתה דוחף אותם החוצה אחרת יש לחץ על החלק החיצוני של הברך
שים לב איך הוא בנוי, בדחיפה של הברך לצד תוך כדי ירידה למטה הלחץ בברך שווה ואין שחיקה של הצד החיצוני יותר מהפנימי. כשאתה בעצם מכניס ברכיים פנימה (עבודה לא נכונה) יש לחץ רק על החלק החיצוני של הברך ושם מתחילות הבעיות, מPR אחד לא יקרה כלום אבל מעבודה של כמה חודשים/שנים לא נכון אפילו במשקלים בינוניים אתה תגמור את הברך, אותו דבר כשהברכיים גולשות.

moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-07-10, 13:37   #7
avishav1
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי godfather צפה בהודעה

2. בעקרון סחוס אי אפשר ממש לשקם. זו רקמה שחילוף החומרים בה אפסי כמעט ככה שהיא לא ממש בונה את עצמה. עדיף לשבור עצם מאשר לקרוע סחוס. יכול להיות שיש תרופות מסויימות שטיפ-טיפה עוזרות אבל זה לא ממש משחזר וסחוס שחוק ברמה שהעצם יושבת על עצם (כי הרי תפקיד הסחוס הוא "לרפד" את המגע בין העצמות, ככה שעצם לעולם לא נוגעת בעצם אחרת) אפשר אולי לשפר רק באמצעות הליך רפואי פולשני כלשהו. אבל שחיקת סחוס ברמה כזאת תקרה אחרי שנים על גבי שנים של פעילות אינטנסיבית באותו המפרק, מה שבחור בן 13 לא יכול להגיע אליו גם אם ממש ירצה.3. לא יודע לגבי הרעשים בברך, אבל אם זה לא כואב אז לא הייתי דואג מדי.
אז איך אתה מסביר את זה שיש לי שחיקת סחוסים מפעמיים של סקוואט שגוי,קצת עומס יתר מאופנים והופ אני סובל משחיקת סחוסים כבר כמעט שנה? יש כדורים שמחזירים את הסחוס,אני בעצמי נטלי כמה,חלקם עזרו יותר וחלקם עזרו פחות.
ישן 16-07-10, 13:56   #8
Deadlift
חבר פעיל

ציטוט:
אז איך אתה מסביר את זה שיש לי שחיקת סחוסים מפעמיים של סקוואט שגוי,קצת עומס יתר מאופנים והופ אני סובל משחיקת סחוסים כבר כמעט שנה? יש כדורים שמחזירים את הסחוס,אני בעצמי נטלי כמה,חלקם עזרו יותר וחלקם עזרו פחות.
תודה גבר שבאת להלחיץ אותי אחושרמוטה =)

ורן או.קיי הבנתי,לדחוף במידה,רק קצת. ניסיתי עכשיו סקוואט בלי משקל,ואני מרגיש בעצם שהרבה יותר קל לי התנועה שאני מוציא טיפה ת'ברכיים החוצה. מחר או היום בערב אני אצלם סקוואט חופשי,ותגיד לי אם הוא בסדר טוב? גם בעבר עשיתי האק סקוואט,אמרו לי שזה דופק ברכיים רציני,גם עשיתי סקוואט בסמית'. אינעל המדריכים האלה.
ישן 16-07-10, 14:00   #9
avishav1
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי deadlift צפה בהודעה

ורן או.קיי הבנתי,לדחוף במידה,רק קצת. ניסיתי עכשיו סקוואט בלי משקל,ואני מרגיש בעצם שהרבה יותר קל לי התנועה שאני מוציא טיפה ת'ברכיים החוצה. מחר או היום בערב אני אצלם סקוואט חופשי,ותגיד לי אם הוא בסדר טוב? גם בעבר עשיתי האק סקוואט,אמרו לי שזה דופק ברכיים רציני,גם עשיתי סקוואט בסמית'. אינעל המדריכים האלה.
לא באתי להלחיץ אותך,אני ואתה זה מקרים שונים לגמרי,אני בספק אם הברך שלך עברה את מה שהברך שלי עברה.
ישן 16-07-10, 14:03   #10
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

ציטוט:

צריך לדחוף הכי חזק החוצה
אתה לא תגיע למצב של יותר מדי החוצה כי המקרבי ירך לא יתנו לך, ואל תשכח שאתה עומד עם כף רגל כלפי חוץ ב30 מעלות +-
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-07-10, 14:05   #11
moo
חבר פעיל

הסמל האישי שלmoo

שלח הודעה דרך MSN אל moo

שום דבר לא דופק כלום, הכל תלוי בטכניקה ועבודה בעומסים נכונים והתאוששות מספקת
אם אתה תקפוץ במקום כל היום גם תדפוק את הברכיים
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 16-07-10, 14:06   #12
Deadlift
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי moo צפה בהודעה
צריך לדחוף הכי חזק החוצה
אתה לא תגיע למצב של יותר מדי החוצה כי המקרבי ירך לא יתנו לך, ואל תשכח שאתה עומד עם כף רגל כלפי חוץ ב30 מעלות +-
רגע,אז איך אני אמור גם לדחוף החוצה וגם לגרום לתנועה לבוא מהעגן? סליחה שנאי חופר,פשוט נורא חשוב לי להבין.

ואבישב מה קרה לברך שלך? רק 2 סקוואטים לא?
ישן 16-07-10, 14:13   #13
avishav1
חבר פעיל

ציטוט:

ציטוט:
רגע,אז איך אני אמור גם לדחוף החוצה וגם לגרום לתנועה לבוא מהעגן? סליחה שנאי חופר,פשוט נורא חשוב לי להבין.

ואבישב מה קרה לברך שלך? רק 2 סקוואטים לא?
זה התחיל ב2 סקוואטים אבל אל תקח אותי לדוגמא כי אני עשיתי כל טעות אפשרית,פשוט ביקשתי מאדם מהמכון ללמד אותי לעשות סקוואט ופשוט הוא הראה לי איך לא צריך לעשות סקוואט,גלשתי עם הברכים ואחרי שתי אימונים הברך התפוצצה לי,אחרי מס חודשים זה עבר לי בעזרת כדורים ואז התחלתי להתאמן בריצות ארוכות לשפר סבולת,הגיעה הקפת הכנרת אחרי מס' חודשים שכנראה לא הייתי מספיק בכושר ושם שום נפצעתי והברך כואבת עד היום בעצם. יש לציין שהייתי באותה תקופה אדם מאוד פעיל,אז יכול להיות שנוצר עוד עומס שהשפיע..
ישן 16-07-10, 14:15   #14
Deadlift
חבר פעיל

ציטוט:
זה התחיל ב2 סקוואטים אבל אל תקח אותי לדוגמא כי אני עשיתי כל טעות אפשרית,פשוט ביקשתי מאדם מהמכון ללמד אותי לעשות סקוואט ופשוט הוא הראה לי איך לא צריך לעשות סקוואט,גלשתי עם הברכים ואחרי שתי אימונים הברך התפוצצה לי,אחרי מס חודשים זה עבר לי בעזרת כדורים ואז התחלתי להתאמן בריצות ארוכות לשפר סבולת,הגיעה הקפת הכנרת אחרי מס' חודשים שכנראה לא הייתי מספיק בכושר ושם שום נפצעתי והברך כואבת עד היום בעצם.
אני גם ביקשתי מבנאדם במכון ללמד אותי סקוואט,זה אחרי שלימדו אותי בחדר כושר להגיע למצב של 120 מעלות ולעלות למעלה. כיום הסקוואט שלי די טוב,הייתה עלייה 60 קילו בסקוואט בכמה שבועות,ואז גיליתי שאני לא שובר מקביל (בזכות סירטון שצילמתי),אז גיליתי שצריך להוציא את הברכיים ושהגב שלי מתעגל. לכן באתי לשאול פה

כן,יצא לי לקרוא מלא אשכולות שלך,תרגיש טוב אחי. המצב משתפר?
ישן 16-07-10, 14:20   #15
avishav1
חבר פעיל

ציטוט:
אני גם ביקשתי מבנאדם במכון ללמד אותי סקוואט,זה אחרי שלימדו אותי בחדר כושר להגיע למצב של 120 מעלות ולעלות למעלה. כיום הסקוואט שלי די טוב,הייתה עלייה 60 קילו בסקוואט בכמה שבועות,ואז גיליתי שאני לא שובר מקביל (בזכות סירטון שצילמתי),אז גיליתי שצריך להוציא את הברכיים ושהגב שלי מתעגל. לכן באתי לשאול פה

כן,יצא לי לקרוא מלא אשכולות שלך,תרגיש טוב אחי. המצב משתפר?
בלי לזלזל באף אחד מהמכון שלך לא הייתי סומך על כל אחד,אני פשוט למדתי מהטעות הזאת.
למראית עין האדם היה נראה לי מאוד מאוד מנוסה אבל הוא לא באמת היה כזה.
בכל מקרה תעבוד עם משקלים סבירים עד שתיהיה בטוח בטכניקה שלך ב100%.
פשוט הפציעות לא שוות שום משקל נוסף על המוט,מניסיון אני מדבר.

מצבי לא ממש משתפר,יש ימים שפחות מרגישים כאבים אבל בכל פעילות שדורשת קצת מאמץ מהברך הכאבים חוזרים,גם בהליכה מהירה.

תודה על ההתעניינות.
ישן 16-07-10, 14:28   #16
Deadlift
חבר פעיל

ציטוט:
בלי לזלזל באף אחד מהמכון שלך לא הייתי סומך על כל אחד,אני פשוט למדתי מהטעות הזאת.
למראית עין האדם היה נראה לי מאוד מאוד מנוסה אבל הוא לא באמת היה כזה.
בכל מקרה תעבוד עם משקלים סבירים עד שתיהיה בטוח בטכניקה שלך ב100%.
פשוט הפציעות לא שוות שום משקל נוסף על המוט,מניסיון אני מדבר.

מצבי לא ממש משתפר,יש ימים שפחות מרגישים כאבים אבל בכל פעילות שדורשת קצת מאמץ מהברך הכאבים חוזרים,גם בהליכה מהירה.

תודה על ההתעניינות.
גם אני לא סומך על כל אחד,יש שם אחד שלימד אותי כל מה שאני יודע,הוא היה מאמן בניו יורק ועבר לארץ,הבנאדם עושה דדליפט 200x5 אז אמרתי אפשר לסמוך עליו,כל הדרך הוא לימד אותי שלפני משקל צריך טכניקה,ניסיתי את הטכניקה שלו,ואני יעלה אותה בקרוב.

חוץ מזה,איך אפשר לדעת על מי לסמוך,רן-אם אני יכול להגיע עד ת"א אתה תוכל ללמד אותי סקוואט? מאז שהתחלתי לעשות אותו עליתי פלאים במשקלים,עכשיו רק חשוב לי לעשות נכון.

רגע גבר,אבל יש משהו שאתה יכול לעשות? כי זה ממש נשמע מבאס בגיל 16 להיות תקוע עם כאבים כמו בן 70,יש ניתוח או משהו שתוכל לעשות כדי לחזור להיות רגיל?
ישן 16-07-10, 19:31   #17
avishav1
חבר פעיל

ציטוט:
גם אני לא סומך על כל אחד,יש שם אחד שלימד אותי כל מה שאני יודע,הוא היה מאמן בניו יורק ועבר לארץ,הבנאדם עושה דדליפט 200x5 אז אמרתי אפשר לסמוך עליו,כל הדרך הוא לימד אותי שלפני משקל צריך טכניקה,ניסיתי את הטכניקה שלו,ואני יעלה אותה בקרוב.

חוץ מזה,איך אפשר לדעת על מי לסמוך,רן-אם אני יכול להגיע עד ת"א אתה תוכל ללמד אותי סקוואט? מאז שהתחלתי לעשות אותו עליתי פלאים במשקלים,עכשיו רק חשוב לי לעשות נכון.

רגע גבר,אבל יש משהו שאתה יכול לעשות? כי זה ממש נשמע מבאס בגיל 16 להיות תקוע עם כאבים כמו בן 70,יש ניתוח או משהו שתוכל לעשות כדי לחזור להיות רגיל?
תשמע אחי אני לא מושבת לגמרי,זה לא שאין לי רגל. אני יכול לעשות דברים אבל לדוגמא במסיבות אני לא יכול לקפוץ יותר מידי,אני צריך להשאר על הקרקע,שיעורי ספורט אני לא יכול להשתתף בכלל,משחקי כדור אני גם לא יכול,אופנים אני לא יכול,לרוץ בכללי אני לא יכול,טיולים שנתיים זה מבאס ללכת כמו קוקסינל ולהסביר לאנשים למה אתה לא יכול ללכת,אני לא יכול להרים על הגב שלי יותר מידי משקל כי אז נוצר עומס ועוד ועוד..זה רק חלק מהדברים. בעיקרון את כל מה שציינתי פה אני יכול לעשות אבל למחרת בבוקר הכאבים לא יאפשרו לי לעמוד על הרגל,וכבר ניסיתי פעם אחת לשחק כדורגל ולמחרת פשוט לא הצלחתי ללכת מרוב כאב.

בכל מקרה זה דבר לא נעים,בגלל זה צריך לעבוד נכון ובהיגיון .

לא הייתי ממהר לניתוח אחי,זה שחיקה ככל הנראה,ביינתים האורטופד מגמגם לי ונותן מרשם לכדורים נוספים,שבוע הבא בעזרת השם אני כנראה אלך לאורטופד לספורטאים שיגאל אותי מהחרא הזה.
ישן 16-07-10, 23:28   #18
Deadlift
חבר פעיל

ציטוט:
תשמע אחי אני לא מושבת לגמרי,זה לא שאין לי רגל. אני יכול לעשות דברים אבל לדוגמא במסיבות אני לא יכול לקפוץ יותר מידי,אני צריך להשאר על הקרקע,שיעורי ספורט אני לא יכול להשתתף בכלל,משחקי כדור אני גם לא יכול,אופנים אני לא יכול,לרוץ בכללי אני לא יכול,טיולים שנתיים זה מבאס ללכת כמו קוקסינל ולהסביר לאנשים למה אתה לא יכול ללכת,אני לא יכול להרים על הגב שלי יותר מידי משקל כי אז נוצר עומס ועוד ועוד..זה רק חלק מהדברים. בעיקרון את כל מה שציינתי פה אני יכול לעשות אבל למחרת בבוקר הכאבים לא יאפשרו לי לעמוד על הרגל,וכבר ניסיתי פעם אחת לשחק כדורגל ולמחרת פשוט לא הצלחתי ללכת מרוב כאב.

בכל מקרה זה דבר לא נעים,בגלל זה צריך לעבוד נכון ובהיגיון .

לא הייתי ממהר לניתוח אחי,זה שחיקה ככל הנראה,ביינתים האורטופד מגמגם לי ונותן מרשם לכדורים נוספים,שבוע הבא בעזרת השם אני כנראה אלך לאורטופד לספורטאים שיגאל אותי מהחרא הזה.
בהצלחה אחי,באמת בהצלחה! ושחושבים על זה,מאז שהתחלתי סקוואט חופשי המצב יותר טוב,רק המפרקים קצת כואבים אבל זה משתפר. ניתן עוד חודש חודשיים וניראה איך אני ארגיש. בכל מיקרה,לאימונים,כדאי לשים רצועות לברכיים ולידיים או שלא צריך?
ישן 20-07-10, 18:52   #19
עופר צחר
פיזיותרפיסט B.P.T

חשוב לי להבהיר כמה דברים שלא יהיו אי בהירויות:
1. קליקים לא מעידים באופן ישיר על בעיה כזו או אחרת במפרק ממנו יצא בצורה רצונית הקליק (למשל באצבעות) ובוודאי שלא מגבירים סיכוי לרעד עתידי.
2. סחוס היא באמת רקמה שאספקת הדם אליה מאוד לקויה. בתהליכים שחיקתיים רגילים- העלמות הסחוס הבינמפרקי במפרק הברך (בין אם מדובר על המפרק בין פיקת הברך לעצם הירך, ובין אם מדובר על הסדקים המפרקיים המדיאלי/פנימי או החיצוני/לטראלי) היא תלויית פעילות גופנית, עבודה, אופי חיים, משקל ועוד פקטורים.
3. שחיקה בגיל צעיר יותר ועל רקע פעילות גופנית, בייחוד כזו עם עומסים גבוהים יוצרת נזק טראומטי למפרק בד"כ בחלק הפנימי (מדיאלי), של מפרק הברך.
4. לטכניקת עבודה יש משמעות מכריעה במניעת הופעת פציעות והפחתת כאב באם יש רגישות מינורית כזו או אחרת שלא מונעת ביצוע תרגילים. הנ"ל מקבל משנה תוקף בתרגילים שמצריכים רמת קואורדינציה גבוהה , כגון: סקוואט, לאונצ', דד-ליפט.
6. חשוב מאוד לקבל את ההדרכה הנכונה וטיפול למניעת התפתחות הכאבים באם ישנם.
באם יש עדיין אי-בהירויות, תציינו בפני ואענה..

עופר צחר