|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() שלום רב
אתם בטח כבר שמעתם על הבעיה המאוד מטרידה הזאת שאלתי את כל מדריכי הכושר בעכו והם ענו לי שאני עושה כפיפות בטן מצויין לא משנה באיזה תנוחה אני עושה אחרי הכפיפה ה10 בערך או ה5 מתחיל להיות כאבים בשרירי הגב(אני לא יודע אם בשרירים אבל אני מעריך) עכשיו חלק אמרו לחזק אז חיזקתי עשיתי תתרגיל במכון כושר שכולם אומרים וזה נקרא חיזוק גב תחתון האמת שהתרגיל קצת עוזר זאת אומרת הוא עוזר לכמה שניות אחרי זה זהו בהתחלה לא מרגישים כאבים אבל אחרי זה זה שוב חוזר על עצמו ויום למחרת מרגישים את אותו בעיה המעצבנת ואלה הכאבים כעיקרון מה שקורה אני ממשיך על הכאבים ובסטים הראשונים טיפה מרגישים את הבטן אבל אחרי זה כבר הגב שלך נתפס יותר מדי כי הכאבים ממש הקשו עליו והבטן בכלל לא מורגשת אני מנסה ומנסה להרגיש את שרירי הבטן והם לא מורגשים חשוב לציין שזה קורה אחרי 3 סטים וחשוב ביותר לציין שזה לא היה לי מעולם רק לאחר שנה זה קרה לי ככה פתאום כיום אני בן 22 ובגיל 17 זה התחיל בערך ועדיין אני עם זה. הסתכלתי בפורום וראיתי שיש מלא שסובלים מזה אבל לא מוצאים פתרון חדש משמעי האם צריך להימנע מכפיפות בטן? בתאכלס הם התרגילים הכי טובים לבטן איך אפשר לחשוב שלא אעשה אותם מה אני אמור לעשות? האם להזריק משהו לגב? אפידורל או איזה חומר מסויים ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() וחשוב לציין שעשיתי צילום c.t ולא מצאו שום דבר והלכתי לאורטופד מומחה שאמר שאין כלום
ואורטופדים לא מבינים בכלל בזה |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
מנהל מקצועי
|
![]() תחזק את הזוקפי גב,כנראה יש עומס בתנועה האקצנטרית(כשאתה חוזר חזרה אחרי העליה).
תנסה לעשות כפיפות בטן במכונה-תיקח את החבל ליד אחורית ותוריד אותו לברכיים כשהיד-מרפק ב 90 מעלות בגובה המצח,תנסה במשקל נמוך מאוד ותראה אם כואב לך..תעדכן. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() איזה חבל על מה אתה מדבר אחי?<
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() וזה כואב בכל מצב נשמה אפילו שאני עושה כפיפות בטן סטטי אני מרגיש אחרי זה כאב
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() הי,
כאבים בגב התחתון ובגב הטוראקלי (איזור אמצע הגב) הנוצרים בתרגילי כפיפות גו (כפיפות בטן) לסוגיהם הם בעיה די שכיחה בייחוד בעולם חדרי הכושר. הסיבה העיקרית לתופעה היא נפח עבודה גדול מדי (מספר חזרות וסטים לאימון/שבוע אימונים) ובעיקר חוסר יכולת לעבוד ממצב ששרירי הליבה יציבים בתוך תנועת כפיפת הגו. נסה בתחילה לחזק את הנושא הנ"ל - עבודה על תנועתיות אגן - גלגולי אגן לפנים/לאחור בשילוב וסינכרון עם נשימות והחזקת בטן לייצוב בתוך התרגילים השונים שאתה מבצע ובדגש תרגילים ייעודיים לשרירי הבטן, כמו כפיפות הגו שציינת. זהו תהליך למידתי שאתה צריך לעבור - בדיוק כמו שהיפרטרופיה שרירית(גדילת מסה שרירית) הוא תהליך של מס' שבועות - אבל השיפור יבוא. באם יהיה צורך למידע נוסף או למפגש של הקניית כלים לעבודה הנ"ל - דבר איתי. שיהיה שבוע טוב ועדכן.. עופר
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
כאבי גב תחתון לאחר\בזמן כפיפות בטן | TripleX | אימונים | 6 | 07-03-09 12:17 |
כאבים בגב בזמן כפיפות בטן | justsomeone | פציעות ספורט | 3 | 14-01-09 20:51 |
כאבי גב בעת עשיית כפיפות בטן.. | haviv16 | פציעות ספורט | 4 | 29-12-07 21:37 |
כאבי גב בזמן כפיפות בטן | haviv16 | פציעות ספורט | 6 | 02-03-07 18:45 |
כאבי גב בזמן כפיפות בטן | haviv16 | פציעות ספורט | 20 | 15-01-07 18:27 |