![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() האם אמורים להרגיש מתיחה או דומס במפשעה לאחר סקוואט ? הרגלים והכפות רגלים הולכות צד לצד \ / האם בגלל זה ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() המקרבים (מפשעה) עובדים חזק בסקוואט, אז כן.
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אה סבבה תודה !
יש לי עוד שאלה אליך או אל הרופא שמנהל פה כאשר אני מבצע את תרגיל סקוואט אני שומע את הבירכיים חורקות רעש חיכוך כלשהו בימים האחרונים אני העלתי משקל על המוט וכאב נוצר בברכים כאב ניסבל (הרגשה של חולשה או כאב חלש מאוד) אבל בלתי נסבל שנמשך כל היום .. אבקש דעה על הנושא וטיפולו |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#5 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() הי,
א. רגישות באיזור הקרוב למפשעה יכול להיגרם בתרגיל סקוואט - עקב העבודה של קבוצת השרירים המקרבים של הירך כמייצבים בתרגיל. ב. על כפות הרגליים לפנות קדימה ובהטייה קלה כלפי חוץ ולא (!!!) כלפי פנים (אחת כלפי השנייה). ג. כאבי ברכיים וחריקות "חדשות" הם הנורה האדומה הראשונה שצריכה להידלק בתרגילים, דוגמת סקוואט. הסיבות לכך יכולים בהחלט לנבוע מטכניקת עבודה לא נכונה, אך גם נפח ועצימות לא מתאימים (למשל: משקל גבוה מדי), וזויות עבודה לא מתאימות. באם לא נפתרה הבעיה - עדכן. שבוע טוב, עופר
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() ד''ר עופר , אני לקחתי הפסקה מאימונים (תוכניתss) כבר שבוע אומנם כאבים כמעט ואין החריקות יירדו מעט אבל עדיין ישנם , היתה מציע לקחת הפסקה ארוכה יותר כי אני נראה לי שעד שהפציעה תחלים לחלוטין ייקח די הרבה זמן ..
ישנם איזה תרופות שאתה מציע לשימוש בהקשר? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אודה לתשובה כמה שיותר מהר מחר אימון ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() תרופות לא ההיתי לוקח בשלב הזה כי אין כאבים חריפים שמצריכים נוגדי כאב וגם אין תופעות דלקתיןת המצריכות תרופות נוגדות דלקת.
הדגש חייב להיות על יישום התרגיל בטכניקה כמה שיותר קרובה למושלמת ועבודה יציבה ונכונה בשילוב נשימה. לגבי מנוחה - אני חושב שאתה יכול לחזור - תוריד במשקלים ותחזור בצורה מדורגת. עדכן.. עופר
![]() |
#9 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() ציטוט:
אך הוא יכול להיגרם עקב טכניקה לקויה וסיבות נוספות. אם הכאב נמשך כל היום- כדאי מאוד להוריד עומסים עד שתרגיש טוב יותר. אם אין שיפור- מומלץ לפנות לבדיקת רופא אורטופד. להקלה ניתן לקחת טיפול תומך- ע"ע המאמר שכתבתי באתר. רפואה שלמה!
![]() |