|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אמנם לא צריך להיות גאון כדי לראות מה כתבו על הדף, אבל הדבר שאני לא מבין הוא שכבר תקופה ארוכה מאוד (בין 8 ל10 חודשים) אני סובל מדלקת בכתף שרוב הטיפולים הראשוניים שהציעו לי לא עזרו ולא הפחיתו את הכאב ולו במעט, לפני 10 חודשים עברתי אולטרא סאונד שבו נכתב ואני מצטט "הודגם קלציפיק טנדיניטיס של הסופרה ספינטוס", משמע דלקת.
לאחר 5 חודשים בוצעה בדיקה נוספת שבה יצאה אותה תוצאה, השבוע לאחר שסבלתי יותר מאיי פעם, במהלך אימון באמצע סט של בנץ' כבר לא יכלתי יותר והפסקתי ממש ממש כאב לי, החלטתי לעשות שוב אולטרא סאונד על מנת לראות אם משהו החמיר או שיש קרע או משהו כזה אבל להפתעתי התוצאות הראו שגם דלקת אין לי, אני מצטט: "הסיבה לביצוע הבדיקה-כאבים גידים של ה- rotator cuff הודגמו במרקם ואקוגניות תקינים, ללא עדות לקרע. בורסה sasd הודגמה תקינה. מפרק ה ac נצפה שמור ללא נוזל תוך-פרקי" ללא מילה אחת על דלקת, איך זה הגיוני?!?!? אני סובל יותר מאי פעם ודווקא עכשיו הבדיקה מראה שהדלקת נעלמה? ללא שום טיפול חדש בחודשים האחרונים. ייתכן שבדיסק שמקבלים (מכון מאר) האורתופד יראה יותר מאשר מה שכתוב על הדף שמצרף המומחה לרדיולוגיה?
![]() |
#2 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() קודם כל תמיד יכול להיות מצב של מה שנקרא False - Negative, כלומר ממצא פתולוגי שלא אובחן או נמצא ע"י הרנטגנולוג ויימצא ע"י מומחה הדמייה אחר..
מלבד זאת - אתה צריך להבין שדלקת הינה דבר פרוגרסיבי - היא יכולה להתפתח ולהחמיר והיא יכולה להשתנות בצורת הופעתה בשטח. אתה ציינת מקודם שהגיד היה גם מסוייד (קלסיפיק) , בכל מקרה האופציות שעומדות לפניך - הם חיזוק נכון ומדוייק של שרירי השרוול המסובב ומייצבי כתף+גב ליצור ביומכניקה תנועתית טובה יותר בכתף הפגועה.. האם עשית זאת כבר, או שרק טיפולים סימפטומטיים, כגון: מסאז', חשמל, אולטהסאונד וכדומה? עדכן.. עופר
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() כמו שכתבו לך, יכול להיות שפספסו את הדלקת, זה תלוי גם במי שקורא את האולטרסאונד...
מבחינה סימפטומטית, אחד הדברים שאני יודע שעושים היום לטיפול בדלקות במיוחד כרוניות כפי שאתה מתאר זה טיפול בזריקות prp - platlet rich plasma. מציע לך לקרוא על זה בגוגל או לפנות אליי לפרטי\בפורום אם יהיו לך שאלות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
פיזיותרפיסט B.P.T
|
![]() חברה - לעיתים יש מקום לזריקות שונות ומגוונות - סטרואידים להורדת דלקת, לעיתים במקרים חריפים משלבים סטרואידים עם חומרי אלחוש במקרים של כאבים נקודתתים במקום כזה או אחר (בנקודות הדק או בשמם הלועזי - trigger points).
יש גם זריקות של "כרבולת של תרנגולת" - חומצה היאולרונית שאמורה ליצור סיכוך מפרקי בעיקר בברכיים.. כל הנ"ל יבוא כאופציה נוספת לאחר שנמצא את האופציות השמרניות - פיזיותרפיה, תרגילים, קרח, חימום וכדומה... כאשר יש מחשבה לזריקה - הכל בהתייעצות עם רופא המשפחה ו/או האורטופד המטפל. לשאלות נוספות או הבהרות - אשמח לענות.. יום טוב.. עופר
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
קצת עזרה אולי- לא רואה תוצאות כל כך | ROCK84 | תזונה ותוספים | 13 | 04-03-08 18:03 |
בדיקת תוצאות טסט | ISR | פיתוח גוף-כללי | 11 | 18-02-08 16:05 |
תוצאות של בדיקת דם | zidan | פיתוח גוף-כללי | 2 | 26-02-07 19:16 |
תוצאות | power69 | פיתוח גוף תחרותי | 10 | 15-01-07 22:48 |
תוצאות בדיקת דם! | PcGunMan | פציעות ספורט | 19 | 05-01-07 14:56 |