|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() מבוצעים יום כן יום לא, זה האימון שאני עושה לבטן כרגע, האם הוא מספיק לדעתכם?
בטן בשיפוע , הכי הרבה שאפשר לשים בספסל , 4x20 , כשאני מחזיק 10 קילו מאחורי הראש אני מרגיש שזה עובד ממש חזק על הבטן אחרי החזרה ה10-15 אני כל פעם לוקח 3-4-5 שניות ורק אז יכול לעלות שוב עד שאני מצליח להגיע ל20 ואז דקה וחצי מנוחה. ותרגיל 2 4 סטים 15 חזרות אני נתלה על המתח קושר 15 קילו לכפות הרגליים ומעלה את הרגליים עד 10 -20 ס"מ מעל 90 מעלות מחזיק 2 שניות ומוריד אני מרגיש שזה עובד טוב מאד על הבטן וכשאני מבצע בלי משקל חופשי גם אם אני מחזיק מלא זמן בנקודה הכי גבוהה או עושה סטטי אני כבר לא מרגיש "עבודה".
![]() |
#2 |
מקום 2 עד 90 ק"ג ב-golden desert cup PL RAW
עוסק ב:: ברמן
חדר כושר: גרייט שייפ
|
![]() אף פעם לא התיימרתי להיות מומחה לתרגילי בטן כי זה פשוט לא מעניין אותי ואני שונא את התרגילים האלה...
אבל... יצא לי לשמוע מכמה וכמה אנשים (חלקם מדריכים חלקם מתאמנים) ששיפוע בבטן לאו דווקא עוזר לעבוד עליה יותר חזק. אני לא זוכר את הסיבה אשמח אם מישהו יאיר את עיני. עוד משהו לגבי ההרמות רגליים למיניהן שזה כביכול עובד על "בטן תחתונה" יצא לי לשמוע ממפתח גוף לשעבר שזה עובד ישירות על שריר שנקרא מותן-כסל, שעובדים עליו גם ככה בכל תרגיל שאתה צריך להחזיק את הבטן, וזה לא השריר מטרה שרוצים לעבוד על בטן, ככה שכל התרגילי הרמות רגליים מיותרים לגמרי. אני אישית עושה כפיפות בטן רגילות עם משקל, ללא שיפוע, דגש על עליות מבוקרות די איטיות שהתנועה באה מהבטן ולא עליה של כל הפלג גוף עליון. מעבר לזה אני עושה עוד תרגיל שקשה לי קצת להסביר, גם כן אותו bb לשעבר המליץ לי עליו. חשוב מאוד לציין - אין לי מושג אם זאת הדרך הנכונה להתאמן. אלו פשוט ההמלצות ששמעתי ואני מיישם את מה שאני מוצא לנכון.
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אם אני לא טועה, שיפוע שלילי משנה את מרכז הכובד, כך שזה מוסיף קושי מסויים.
לגבי התרגיל השני, הירכיים צריכות להיות ב 90 מעלות ביחס לפלג גוף העליון, ואז לגלגל את האגן מעלה. הורדת הרגליים שיהיו ישרות יגרמו אכן לעבודה חזקה של המותן כסל. בכל מקרה, מה המטרה בתרגילים האלו? כפיפות בטן רגילות יספיקו אם כל שאר האימון עשוי נכון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() כמו שאמרו פה כבר, הרמת רגליים שריר היעד הוא איליופסואס-מותן כסל, הבטן עובדת כמייצב.
בכדי לעבוד על הבטן אתה צריך שתיהיה תנועה בעמוד השידרה-כפיפה. ככל שמרימים את השיפוע הקושי עולה. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
מה ההבדל בין שני התרגילים הבאים | benwin21 | אימונים | 9 | 09-11-09 22:12 |
מה דעתכם על התרגילים הבאים? | emaayan | אימונים | 14 | 08-08-09 23:55 |
באיזה תרגילים אפשר להחליף את התרגילים הבאים? | XxX-DriX | אימונים | 2 | 22-10-07 02:52 |
מה אתם אומרים על הנתונים הבאים ? | Acidic | אימונים | 1 | 07-04-07 21:40 |
יש לי שאלה: כמה סטים מכל התרגילים הבאים עלי לבצע? | Adrenaline | אימונים | 2 | 28-02-07 21:49 |