|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
עוסק ב:: לשדוד את תנובה
|
![]() סתם מסקרנות
מה בעצם גורם לשריר להיתפס? האם מתיחות יכולות לשחרר?< |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() מתיחות לא משחררות
חושבים שהכאבים נגרמים עקב קרעים בסיבי השריר אבל אני לא מבין איך הגיוני שאם זה הגורם לכאב אומרים שהכאב לא אומר כלום על אפקטיביות האימון. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
סמל מין
|
![]() אני לא בטוח במה שאני אומר, אבל יש מצב שזה קורה כתוצאה מחומצות חלב שמופרשות בזמן האימון וכאשר החומצות נשארות בשריר או משהו כזה אז זה מה שגורם לדומס ובד"כ זה עובר לאחר מספר ימים תלוי ברמת הדומס
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() המושג הוא DOMS,
Delayed on-set muscle soreness. בניגוד למה שחשבו בעבר, שחומצת חלב היא הגורם לשרירים תפוסים, ההנחה הרווחת כיום היא קרעים מיקרוסקופיים בשריר. הסיבה: חומצת חלב מתפנה מהשריר כ-30-60 דק' מסוף המאמץ. לקרעים המיקרוסקופיים לוקח כ-24-72 שעות להשתקם ואף יותר, בהתאם לנזק שנגרם.
![]() |
#5 |
חבר פעיל
כללי:: מקס
חדר כושר: מתנ"ס עוזיאל
|
![]() חומצות חלב. הקרעים המקרוסקופיים זה לא הדלקות שגורמות להיפרטרופיה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אפשר לציין שיש הבדל בין כאבי שרירים מאוחרים לבין שריר תפוס, למרות שלשניהן קוראים שריר תפוס.
שריר שתפוס כתוצאה מפעולה מיידית ולא יום אחרי פעילות גופנית נתפס מגורמים אחרים ולא מקרעים מיקרוסקופיים. מליון סיבות למשל חוסר במגנזיום וכו. חומצות חלב מתפנות לרמות נמוכות תוך דקה שתיים זה לא מה שגורם לשריר לקבל הרגשה שהוא תפוס.[הפעם אני מדבר על כאבים מאוחרים יום אחרי שמרגישים את השריר קצת שמזיזים]. שריר באמת תפוס זה לדוגמא שעושים סקוואט והאמה נתפסת ואי אפשר להזיז את היד למשך 15 דקות. לא קשור ל doms ולא קשור לחומצות חלב. |
![]() |
![]() |