|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() ראיתי פה כמה תגובות של ילדים שאומרים שעדיף לשקול מוצרים לפני בישול למשל את החזרה עוף שהוא עדיין "חי" ושעדיין לא עשו אותו בתנור..
האם זה נכון? ואם כן למה שוקלים לפני? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() צריך לשקול לפני כי העוף יאבד ממשקלו במהלך הטיגון/בישול... קח לדוגמא 200 גרם חזה עוף חי , תבשל אותו תראה שזה יורד לבערך 150 - 160 גרם אז בגלל זה מומלץ לשקול לפני שתדע מראש...
|
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() כן זה נכון אבל במחשבון קלוריות יש שם רק חזה עוף מבושל (הכוונה בסיר עם מים) ואני לא מבשל אותו אני רק שם אותו בתנור בלי שמן ובלי כלום ואני חושב שזה נקרא צלייה.... אז איך אני אמור לחשב את זה?
או שפשוט לחשב את זה בתור "חזה עוף לא מבושל" ואז בגרמים לפי מה ששקלתי שזה עדיין חי? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() נסה להתייחס לערך התזונתי של המוצר לפני הבישול/טיגון.
שנותנים לך ערך תזונתי של מוצר לאחר בישול/טיגון'וכו'-מתייחסים למוצר לאחר שאיבד מהנוזלים שבו בהתאם לשיטת הבישול.בד"כ מוצר יאבד סביב ה-20% אבל יש הרבה סטיות. הכי קל ונכון להתייחס לערך התזונתי לפני הבישול.-במוצר טרי.(לא קפוא) לגבי מוצרים קפואים-בד"כ בערך התזונתי שמצויין הוא של המוצר -לפני שהוקפא(פשוט בדוק מה רשום,בד"כ רשום לפי שקילה)-אז יש להפשיר את המוצר ולחשב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() אני קונה חזה עוף במשקל ולא כתוב שם ערכים וכאלה זה מגיע כמו במנות הגשה כאלה..
פשוט לחשב את המשקל של החזה עוף אחרי שהפשרתי ובמחשבון קלוריות לכתוב חזה עוף לא מבושל ואת המשקל שיצא לי? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() אתה קונה אותו קפוא?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() לא...
אבל אני שם במקפיא ובלילה יום לפני שאני רוצה לאכול אותו אני מפשיר אותו ושמגיע הצהריים הוא מופשר כבר.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() זה לא בסדר לעשות ככה?:
פשוט לחשב את המשקל של החזה עוף אחרי שהפשרתי ובמחשבון קלוריות לכתוב חזה עוף לא מבושל ואת המשקל שיצא לי? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() זה בסדר גמור -ככה צריך לעשות.
לי יותר נוח לקנות כמות גדולה בטרי לחלק אותו לשקיות(לפי משקל שאני רוצה) קטנות ואח"כ להקפיא ואז להפשיר רק שקית בכל פעם |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() ככה אני גם עושה בשר טרי בכמות גדולה הוא מחלק לי לקופסאות כאלה כמו מנות הגשה מקפיא אותם ואז מפשיר מתי שאני אוכל ואז מודד את המשקל של הבשר שהוא מופשר כבר ואחרי זה במחשבון תזונה אני מכניס את זה תחת: "חזה עוף לפני בישול" ובכמות אני שם את הגרמים שיצאו לי במשקל..
זה בסדר כן? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
|
![]() במחשבון קלוריות הזהיש את כל המוצרים גם כשהם לא מבושלים
ובבישול כל בדר ישתנה בהתאם לטמפרטורת\זמן\שיטת הבישול שבישלת אותו לכן רצוי לשקול את המזון ולהתיחס לערכים שלו לפני בישול זה כומו שאפשר להכין עוף שדווקע יעלה במשקל שלו אחרי הבישול ואפשר לעשות שהוא יאבד הרבה מהמשקל אפשר להכין אורז עם כוס מיים אחד או 4 לכל כוס אורז את הפסטה אתה יכול להוריד אחרי 4 דקות או אחרי חצי שעה מהאש ויהיה לכל אלו משקל שונה אחרי בישול שלא יהיה לך איך להתיחס אליו מבחינת ערכים כי יכולים ליות הבדלים של 20-200% נערך לאחרונה על ידי senate, 26-05-09 בשעה 10:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אז זה בסדר איך שאני עושה לא?: פשוט לחשב את המשקל של החזה עוף אחרי שהפשרתי ובמחשבון קלוריות לכתוב חזה עוף לא מבושל ואת המשקל שיצא לי? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() אחרי כל התגובה שעניתי לך ועדיין אתה שואל אם זה בסדר
תפעיל קצת את הראש\הגיון\שכל\חישוב פשוט\הבנת הניקרא |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר פעיל
|
![]() תפשיר ותשקול מה כל כך קשה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() אפשר גם לשקול קפוא בהנחה שלא דבוק לזה מלא קרח
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() נו כן אבל השאלה שלי שאני צריך לחשב את זה שזה בהפשרה מחשבון קלוריות כ: "חזה עוף לפני בישול" נכון?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() תקח עכשוי עוף ותקפיא אותו הוא ישקול אותו דבר אז מה זה משנה אם הוא לפני בישול מובשר או קפוא זה אותם ערכים
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() לשקול אחרי
כל הנוזלים יצאו ואתה תשקול את המוצר נקי בשר בעיקר בקר, גם דגים מוסיפים המון נוזלים שישמר/יראה טוב/וישקול יותר כי בסופו של דבר אתה קונה בק"ג - יותר מים הקצב/תנובה... מרויחים עליך יותר לכן אני מעדיף לשקול אחרי |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
חבר פעיל
|
![]() שאתה קונה מוצר ארוז יש עליו ערכים כולל כול מה שהוסיפו עליו ואתה לא צריך להשוות אותו למחשבון באינטרנט
שאתה קונה מוצר טרי לפי משקל לא מתוספים אליו מיים וכל מה שרשמת |
![]() |
![]() |