ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 26-05-09, 06:17   #1
Melamed
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 2,019
ברירת מחדל שקילת מוצרים לפני בישול או אחרי?

ראיתי פה כמה תגובות של ילדים שאומרים שעדיף לשקול מוצרים לפני בישול למשל את החזרה עוף שהוא עדיין "חי" ושעדיין לא עשו אותו בתנור..
האם זה נכון?
ואם כן למה שוקלים לפני?
__________________
if you want something go and get it

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dorbs צפה בהודעה
מה זה "הוואי שייק" ? Hawai shake ??
Melamed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 07:17   #2
GT707
Guest
ברירת מחדל

צריך לשקול לפני כי העוף יאבד ממשקלו במהלך הטיגון/בישול... קח לדוגמא 200 גרם חזה עוף חי , תבשל אותו תראה שזה יורד לבערך 150 - 160 גרם אז בגלל זה מומלץ לשקול לפני שתדע מראש...
  הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 07:21   #3
Melamed
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 2,019
ברירת מחדל

כן זה נכון אבל במחשבון קלוריות יש שם רק חזה עוף מבושל (הכוונה בסיר עם מים) ואני לא מבשל אותו אני רק שם אותו בתנור בלי שמן ובלי כלום ואני חושב שזה נקרא צלייה.... אז איך אני אמור לחשב את זה?
או שפשוט לחשב את זה בתור "חזה עוף לא מבושל" ואז בגרמים לפי מה ששקלתי שזה עדיין חי?
__________________
if you want something go and get it

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dorbs צפה בהודעה
מה זה "הוואי שייק" ? Hawai shake ??
Melamed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 07:54   #4
DANN
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Apr 2009
הודעות: 54
ברירת מחדל

נסה להתייחס לערך התזונתי של המוצר לפני הבישול/טיגון.
שנותנים לך ערך תזונתי של מוצר לאחר בישול/טיגון'וכו'-מתייחסים למוצר לאחר שאיבד מהנוזלים שבו בהתאם לשיטת הבישול.בד"כ מוצר יאבד סביב ה-20% אבל יש הרבה סטיות.

הכי קל ונכון להתייחס לערך התזונתי לפני הבישול.-במוצר טרי.(לא קפוא)

לגבי מוצרים קפואים-בד"כ בערך התזונתי שמצויין הוא של המוצר -לפני שהוקפא(פשוט בדוק מה רשום,בד"כ רשום לפי שקילה)-אז יש להפשיר את המוצר ולחשב.
DANN מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 07:57   #5
Melamed
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 2,019
ברירת מחדל

אני קונה חזה עוף במשקל ולא כתוב שם ערכים וכאלה זה מגיע כמו במנות הגשה כאלה..
פשוט לחשב את המשקל של החזה עוף אחרי שהפשרתי ובמחשבון קלוריות לכתוב חזה עוף לא מבושל ואת המשקל שיצא לי?
__________________
if you want something go and get it

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dorbs צפה בהודעה
מה זה "הוואי שייק" ? Hawai shake ??
Melamed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 08:11   #6
DANN
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Apr 2009
הודעות: 54
ברירת מחדל

אתה קונה אותו קפוא?
DANN מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 08:21   #7
Melamed
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 2,019
ברירת מחדל

לא...
אבל אני שם במקפיא ובלילה יום לפני שאני רוצה לאכול אותו אני מפשיר אותו ושמגיע הצהריים הוא מופשר כבר..
__________________
if you want something go and get it

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dorbs צפה בהודעה
מה זה "הוואי שייק" ? Hawai shake ??
Melamed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 08:25   #8
Melamed
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 2,019
ברירת מחדל

זה לא בסדר לעשות ככה?:
פשוט לחשב את המשקל של החזה עוף אחרי שהפשרתי ובמחשבון קלוריות לכתוב חזה עוף לא מבושל ואת המשקל שיצא לי?
__________________
if you want something go and get it

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dorbs צפה בהודעה
מה זה "הוואי שייק" ? Hawai shake ??
Melamed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 08:34   #9
DANN
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Apr 2009
הודעות: 54
ברירת מחדל

זה בסדר גמור -ככה צריך לעשות.

לי יותר נוח לקנות כמות גדולה בטרי לחלק אותו לשקיות(לפי משקל שאני רוצה) קטנות ואח"כ להקפיא ואז להפשיר רק שקית בכל פעם
DANN מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 09:10   #10
Melamed
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 2,019
ברירת מחדל

ככה אני גם עושה בשר טרי בכמות גדולה הוא מחלק לי לקופסאות כאלה כמו מנות הגשה מקפיא אותם ואז מפשיר מתי שאני אוכל ואז מודד את המשקל של הבשר שהוא מופשר כבר ואחרי זה במחשבון תזונה אני מכניס את זה תחת: "חזה עוף לפני בישול" ובכמות אני שם את הגרמים שיצאו לי במשקל..
זה בסדר כן?
__________________
if you want something go and get it

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dorbs צפה בהודעה
מה זה "הוואי שייק" ? Hawai shake ??
Melamed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 10:10   #11
senate
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלsenate
 
תאריך הצטרפות: Jul 2008
הודעות: 2,243
כללי:: אני לא סנטה
ברירת מחדל

במחשבון קלוריות הזהיש את כל המוצרים גם כשהם לא מבושלים

ובבישול כל בדר ישתנה בהתאם לטמפרטורת\זמן\שיטת הבישול שבישלת אותו לכן רצוי לשקול את המזון ולהתיחס לערכים שלו לפני בישול

זה כומו שאפשר להכין עוף שדווקע יעלה במשקל שלו אחרי הבישול ואפשר לעשות שהוא יאבד הרבה מהמשקל

אפשר להכין אורז עם כוס מיים אחד או 4 לכל כוס אורז

את הפסטה אתה יכול להוריד אחרי 4 דקות או אחרי חצי שעה מהאש

ויהיה לכל אלו משקל שונה אחרי בישול שלא יהיה לך איך להתיחס אליו מבחינת ערכים כי יכולים ליות הבדלים של 20-200%

נערך לאחרונה על ידי senate, 26-05-09 בשעה 10:13.
senate מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 13:16   #12
Melamed
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 2,019
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי senate צפה בהודעה
במחשבון קלוריות הזהיש את כל המוצרים גם כשהם לא מבושלים

ובבישול כל בדר ישתנה בהתאם לטמפרטורת\זמן\שיטת הבישול שבישלת אותו לכן רצוי לשקול את המזון ולהתיחס לערכים שלו לפני בישול

זה כומו שאפשר להכין עוף שדווקע יעלה במשקל שלו אחרי הבישול ואפשר לעשות שהוא יאבד הרבה מהמשקל

אפשר להכין אורז עם כוס מיים אחד או 4 לכל כוס אורז

את הפסטה אתה יכול להוריד אחרי 4 דקות או אחרי חצי שעה מהאש

ויהיה לכל אלו משקל שונה אחרי בישול שלא יהיה לך איך להתיחס אליו מבחינת ערכים כי יכולים ליות הבדלים של 20-200%

אז זה בסדר איך שאני עושה לא?:
פשוט לחשב את המשקל של החזה עוף אחרי שהפשרתי ובמחשבון קלוריות לכתוב חזה עוף לא מבושל ואת המשקל שיצא לי?
__________________
if you want something go and get it

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dorbs צפה בהודעה
מה זה "הוואי שייק" ? Hawai shake ??
Melamed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 14:16   #13
senate
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלsenate
 
תאריך הצטרפות: Jul 2008
הודעות: 2,243
כללי:: אני לא סנטה
ברירת מחדל

אחרי כל התגובה שעניתי לך ועדיין אתה שואל אם זה בסדר
תפעיל קצת את הראש\הגיון\שכל\חישוב פשוט\הבנת הניקרא
senate מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 14:17   #14
manzor
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Mar 2009
הודעות: 358
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי dann צפה בהודעה
זה בסדר גמור -ככה צריך לעשות.

לי יותר נוח לקנות כמות גדולה בטרי לחלק אותו לשקיות(לפי משקל שאני רוצה) קטנות ואח"כ להקפיא ואז להפשיר רק שקית בכל פעם
כנ"ל, הכי נוח, שהמוצר מופשר באותו יום הקנייה שוקלים ומכינים במנות. רושמים על השקית במדבקות קטנות כאלו כמה גרם..
manzor מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 14:18   #15
matzov1
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2008
הודעות: 249
חדר כושר: קאנטרי רעננה
ברירת מחדל

תפשיר ותשקול מה כל כך קשה
matzov1 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 15:02   #16
senate
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלsenate
 
תאריך הצטרפות: Jul 2008
הודעות: 2,243
כללי:: אני לא סנטה
ברירת מחדל

אפשר גם לשקול קפוא בהנחה שלא דבוק לזה מלא קרח
senate מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 15:11   #17
Melamed
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: May 2009
הודעות: 2,019
ברירת מחדל

נו כן אבל השאלה שלי שאני צריך לחשב את זה שזה בהפשרה מחשבון קלוריות כ: "חזה עוף לפני בישול" נכון?
__________________
if you want something go and get it

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Dorbs צפה בהודעה
מה זה "הוואי שייק" ? Hawai shake ??
Melamed מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 15:15   #18
senate
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלsenate
 
תאריך הצטרפות: Jul 2008
הודעות: 2,243
כללי:: אני לא סנטה
ברירת מחדל

תקח עכשוי עוף ותקפיא אותו הוא ישקול אותו דבר אז מה זה משנה אם הוא לפני בישול מובשר או קפוא זה אותם ערכים
senate מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 15:51   #19
moo
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלmoo
 
תאריך הצטרפות: Aug 2008
הודעות: 2,895
שלח הודעה דרך MSN אל moo
ברירת מחדל

לשקול אחרי
כל הנוזלים יצאו ואתה תשקול את המוצר נקי

בשר בעיקר בקר, גם דגים מוסיפים המון נוזלים שישמר/יראה טוב/וישקול יותר כי בסופו של דבר אתה קונה בק"ג - יותר מים הקצב/תנובה... מרויחים עליך יותר

לכן אני מעדיף לשקול אחרי
moo מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-05-09, 16:00   #20
senate
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלsenate
 
תאריך הצטרפות: Jul 2008
הודעות: 2,243
כללי:: אני לא סנטה
ברירת מחדל

שאתה קונה מוצר ארוז יש עליו ערכים כולל כול מה שהוסיפו עליו ואתה לא צריך להשוות אותו למחשבון באינטרנט

שאתה קונה מוצר טרי לפי משקל לא מתוספים אליו מיים וכל מה שרשמת
senate מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 00:41.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים