|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אהלן חבר'ה,בגלל שאחד פתח פה נושא על שתן ירוק אז נזכרתי שיש לי חלבון בשתן...
עשיתי לפני כחודש בדיקת דם וגילו שיש לי חלבון בשתן....מישהו יודע מה זה אומר? איך מטפלים בזה? ועוד משהו...עשיתי אחרי זה גם אולטרה סאונד בבטן וגילו שהטחול שלי מוגדל ב16 ס"מ + הכבד טיפה מוגדל(הכבד לא רציני) מישהו יודע אם זה יכול להפריע במהלך אימונים או משהו כזה או אם זה יכול לגרום למשהו חמור? ואיך בכלל מטפלים בזה? תודה רבה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
כללי:: משקל שיא 73
עוסק ב:: A
חדר כושר: A
|
![]() מה כתוב בבדיקת דם בערך הprotein- u strip (מספר)
וALK. PHOSPHATASE |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
כללי:: אני אריאל... אני מתאמן, בעיקר כדי להיות חזק
חדר כושר: גו אקטיב, בת ים
|
![]() בעקרון השלב הבא זה אולטרסאונד כליות: לא בדיקה נוראית, נותנים לך לשתות המון ומחכים עד שכמעט אתה משתין במכנסיים ואז עושים אולטראסאונד כמו אצל נשים בהריון. לא כואב בכלל. זה כדי לשלול "ממצאים אונקולוגים" . ברגע שעברת את זה, זה לא כזאת בעיה נוראית, זה עובר מעצמו, מנסיון :-)
![]() |
![]() |
#4 | |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
כללי:: אני אריאל... אני מתאמן, בעיקר כדי להיות חזק
חדר כושר: גו אקטיב, בת ים
|
![]() אני לא רופא בכלל, אבל עברתי את זה. אתה יכול להגיד את אותו הדבר?
![]() |
![]() |
#6 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() אני לא צריך שיהיה לי חלבון בשתן כדי לדעת שאתה טועה. בדקת שלכל הרופאים שלך היה חלבון בשתן לפני שנתת להם לטפל בך?
זה שהיה לך חלבון בשתן לא אומר שהטיפול והבדיקות שעשו לך חלים על כל מי שיש לו חלבון בשתן, זה סימפטום שיכול להיות בהמון מצבים (כמו גם גדילה של הטחול). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() זה קשור לתצרוכת חלבון? או אימונים או בכלל כל דבר אחר מפיתוח הגוף
או שזוהי תופעה שלא קשורה ![]() לפתוח הפוסט תיהיה בריא גבר |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() כן החלבון בשתן אני לא ממש דואג,הבעיה זה הטחול המוגדל.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() אחי
טחול מוגדל גורם להרס טרומבוציטים , שזה גורם לזה שבמצב של דימום הדם לא יקרש זה בעיתי לאללה ,, גם הכבד לא ממש נשמע טוב לך לרופא דחוף ... ובינתיים אני מציע לך להפסיק עם אבקות (אם אתה לוקח ) כדי לא להעמיס על הכליות שיכולות להיות פגיעות לגבי אימונים לא חושב שזה צריך להפריע , לי יש טחול ענק ואני מתאמן בכיף
![]() |
#10 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ממש אבי הטחול
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר פעיל
כללי:: tomer
עוסק ב:: איש סיסטם ותשתיות (רשת)
חדר כושר: הולמס פלייס - קניון רננים
|
![]() עקרונית מתי שהכבד והטחול מוגדלים ההמלצה היא להמנע מפעילות גופנית כי הטחול יכול להתפוצץ ואז יש צורך בניתוח
זה נכון שמדובר מסיכוי נמוך מאוד , אבל , ברפואה לא מתווכחים על זה. אם התוצאות של התפקודי כבד שלך גבוליות אז תבקש בדיקת דם בשם crp . ככה אפשר לשלול כמעט לחלוטין אם יש לך מחלה או אין לך . CRPמה זה ? חלבון הנוצר בדם במצבי דלקת שונים בגוף. למה כדאי לבדוק את זה ? רמה גבוהה של החלבון בדם, מעל ל-3 (mg/l), יחד עם כולסטרול LDL גבוה מגבירים את הסיכון לטרשת העורקים, התקף לב ומוות. באופן כללי, עצם קיומו של החלבון מעיד על מצב דלקתי בגוף, מצב שאינו בריא, מקשה על תהליכי הריפוי ונותן פתח למחלות ניווניות שונות ולתהליכי דלקות כרוניים בגוף. מהן התוצאות האופטימליות ? תשובה שלילית – אי קיומו של החלבון בדם. מה עושים אם התוצאות גבוהות ? ראשית, יש להמנע מחשיפה מרובה לאוקסידנטים (רדיקלים חופשיים) כתוצאה מעישון,חשיפה מרובה לשמש, לעשן וזיהומי אוויר ועוד. שנית, יש להמנע ממזונות מעוררי דלקת: א. חומצות שומן מסוג אומגה 6 – שמן תירס,שמן חריע,שמן שומשום ועוד. ב. חומצות שומן מסוג טרנס – מרגרינה, מוצרי מאפה,חטיפים שונים ועוד. שלישית, יש לצרוך כמות גדולה של מזונות ותוספים משככי דלקת: א. חומצות שומן מסוג אומגה 3 – כמוסות שמן דגים, שמן פשתן. ב. חומצות שומן מסוג GLA - שמן זיפן/בוראז',שמן נר הלילה. ג. חומצות שומן מסוג אומגה 9 – שמן זית,אבוקדו ועוד ד. אנטיאוקסידנטים – ויטמין E, ויטמין C, בטא קרוטן ועוד. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
כללי:: משקל שיא 73
עוסק ב:: A
חדר כושר: A
|
![]() ציטוט:
לא טרחתי לכתוב את זה, לכן ביקשתי בדיקת דם. סחטיין בכל מקרה
![]() |