|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() הייתי רוצה להוועץ בכם בנושא מסויים:
אני צורך בתפריט היומי גרנולה קנויה, שערך השומן שלה הוא בערך 10ג' ל-100ג' מוצר, כמות זניחה לכל הדעות, בהסתמך על כך ששיבולת שועל קוואקר מכילה כ 6% שומן. לעומת זאת, במחשבון התזונה שבאתר גולינגו מצויין כי בגרנולה ממוצעת כ-25ג' שומן ל-100ג' מוצר ( ![]() השאלה היא האם זה הגיוני? האם ייתכן ובמוצר שבידי נתונים שגויים, או שערכיו טובים באופן חריג? יש לציין כי הגרנולה מעובדת, בתוספת פירות יבשים ומכילה שמן סויה. תודה מראש לנותני חחוות הדעת. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר מתחיל
כללי:: http://www.youtube.com/user/mikronator
|
![]() 99% שהערך התזונתי שכתוב על מוצר מסוים הוא נכון.
למה ? קודם כל אמורים להיות גופים שבוחנים אותם, דבר שני, אם אתה מוצא (לא שזה קל לאדם ממוצע) שיש בערך התזונתי סטייה משמעותית, אתה יכול לתבוע להם את הצורה. חוץ מזה אתה מסתמך על אתר שכתב ערך תזונתי ל"גרנולה"..לך תדע איזה גרנולה הם בדקו. גם יש סוגים שונים וגם חברות שונות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() ^
התבססות על הערכים שמפרסמת החברה היא הדרך הטובה ביותר שלנו, אבל אתה אף פעם לא יכול לדעת. חברות עלולות לסלף את ערכי המוצרים שלהן כדי שיימכרו יותר, בעיקר חברות קטנות יותר ולא בעלות שם. החברה שמייצרת את המוצר שדיברתי עליו היא "שקד" אם אני לא טועה. לגבי ה"גרנולה" שבמחשבון, אני סבור שהערכים יתייחסו למקרה הממוצע ולא למקרה חריג- כך שהגיוני שיש אף כאלו עם % שומן גבוה יותר, כמו שיש כאלו עם פחות. אני שואל אתכם אם זה הגיוני מבחינת ההיגיון שלכם? מבחינת הנסיון שלכם? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() אי אפשר לקבוע ערכים כללים לגרנולה.
לכל גרנולה יש יחס שונה בין המרכיבים ולפעמים אפילו מרכיבים שונים לגמרי. לך לפי מה שכתוב על האריזה. (דרך אגב, בעודי כותב את זה אני אוכל גרנולה ![]()
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() במחשבונים האלה זה לא למוצר הבסיסי הזה וזה גם לא הכי מדויק שיש שתדע.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() תודה על הדעות חברים.
|
![]() |
![]() |