![]() |
#1 |
סמל מין
|
![]() אני מתאמן כבר 5 וחצי חודשים ובחודש האחרון במהלך אימון כתפיים הרגשתי כאבים קלים בכתף הימנית ממש במרכז הכתף בהתחלה זה היה כאבים קלים רק כאשר אני מבצע תרגיל מסויים,
ועכשיו זה כאבים די חזקים שמופיעים כל פעם שהכתף האמצעית עובדת באופן דומנינטי כשריר מייצב וגם כשאני מאמן כתפיים, לפעמים זה כאבים שעוברים אחרי שנייה ולפעמים אני מפסיק באמצע סט בגלל זה נח ואז חוזר כרגיל, אני חושב שבגלל זה אני לא מצליח בזמן האחרון לעלות משקלים בכתפיים אני כמעט חודש תקוע על אותו משקל ואני ניסיתי הרבה דברים להוריד בעצימות להוריד משקלים להגיד עצימות אין זה לא מצליח מה אתם חושבים שזה???? נראה לי שזה שברי מאמץ בכתף יכול להיות?
![]() |
#2 |
סמל מין
|
![]() עזרה מישהו???
![]() |
#3 |
חבר מתחיל
|
![]() ניחוש שלי, דלקת
מטי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
סמל מין
|
![]() עוד מישהו?
![]() |
#5 |
סמל מין
|
![]() ?????
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() יכול להיות הרבה מאוד דברים,היה לי דבר דומה ועברתי כמה פיזוטרפיות וזה לא עבר לגמרי...
כדאי שתפסיק להתאמן כל התרגילים שמפעילים את הכתף ותלך לרופא שיאבחן אותך...אם נפלת על רופא טוב אז הרווחת,אם לא ישלחו אותך לאורטופד בכיר ומשם זה כבר תלוי בנזק שיש לך... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
חדר כושר: קאנטרי -נצרת עילית
|
![]() עצה שלי תנוח מאימונים על הפלג גוף עליון לבנתיים במיוחד מהתרגילים המורכבים
לך לאורטופד שאל אותו תעשה חימום טוב הרבה סיבובי ידיים וכאלה..על דאג זה יעבור אם תנוח טוב |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() תקפיד על חימום טוב לפני כל אימון ובנתיים אני הייתי מפסיק להתאמן ותנסה לשים יש כרית כזאת שאתה מחמם אותה ושם אותה על המקום שכואב לך זה ממש עזר לי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
כללי:: אור
עוסק ב:: תלמיד תיכון.
|
![]() יש לך כאבים אז למה אתה מתאמן? אפשר להתאמן עד גבול הכאב ברגע שיש רגישות ולו הכי קטנה מיד להפסיק ולתת מנוחה מוחלטת, עצם העובדה שיש לך כאבים זאת אומרת משהו לא תקין ואתה לא מפחית אלא רק מעמיס ומזיק כשאתה מתאמן, בקיצור יכולות להיות המון סיבות הכי נפוצה בכתפיים זה תסמונת הצביטה שבתנועות של הרמת כתפיים לרוחב ולפנים יש כמו צביטה בתוך הכתף (אני מקווה שזה סוג הכאב שיש לך), בקיצור יש גיד שנקרא סופרה ספינטוס שרוב הסיכויים שנוצרה בו דלקת או קרע חלקי או מלא אבל במצב כזה הכאבים היו בלתי נסבלים ואף הגבלה בתנועה, זו פציעת הכתפיים הכי נפוצה ושכיחה שיש כיוון שמפרק הכתף בנוי בצורה לא נכונה (עשו טעות כניראה בתכנון גוף האדם), בכל אופן זו דעתי בנושא, לך לאורטופד תבקש לבדוק מה זה וזה הכל!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
סמל מין
|
![]() א. זה לא כאבים שיש לי אותם יום יום, אלא כאבים שקורים רק בזמן אימון בתרגילים מורכבים או באימון כתפיים
ב. אני חייב להפסיק את האימונים??
![]() |
#11 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: אורי
עוסק ב:: חייל ב8200
חדר כושר: אוניברסיטת תל אביב
|
![]() אתה מרגיש את הכתף גם באימוני חזה?
תעשה הפסקה לשבועיים מאימוני כתפיים, כנ"ל חזה אם אתה מרגיש אפילו קצת את הכתף בחזה. זה יכול למנוע פציעה שיכולה להשבית אותך לחודשים, תהיה בטוח שעדיף לך לעשות הפסקה קצרה.
![]() |
#12 |
חבר פעיל
כללי:: אור
עוסק ב:: תלמיד תיכון.
|
![]() תפסיק כל פעילות של הידיים אולי עבודה על בייספס יכולה להיות בסדר בצורה מבוקרת אבל כל תרגיל אחר שעולה בדעתי דורש פעילות מסויימת של מפרק הכתף אפילו סקוואט ודדליפט שמפעילים עומס סטטי על המפרק, יש כאבים? תעצור את האימונים כמו שרשמו לך מעליי עדיף לך הפסקה קצרה יחסית מפציעה שתגרור אותך לחודשים של מנוחה ותסכול, מנסיון, תנוח קצת ותלך לבדיקה, זה יכול להיות משהו חמור שלא מורגש בשלב הזה ויחמיר עם הזמן... כאבים לא סתם מתחילים, משהו בפעילות שלך לא תקין (תדירות אימונים, עומס משקלים, תנועות חריגות, אפילו תזונה לקויה ללא מספיק ויטמינים).
|
![]() |
![]() |