![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() פרסמתי את מקודם בפורום אימונים והמליצו לי גם לפרסם את זה בפורום פציעות.
אני מעונין לדעת על הפציעה הזאת, דרכים שיראו לי איך להימנע מהפציעה הזאת. אני מפחד שפציעה כמו פריקת כתף שהיא מאוד שכיחה וקרתה אפילו לחבר בפורום שהוא סטודנט לרפואה תגרום לי להיעדר זמן רב. אשמח לשמוע מחבר בפורום שחווה את הפציעה כמה זמן הוא נעדר מפעילות גופנית בחדר הכושר.. ומה היו הנזקים שנגרמו לו.. והאם שיש לך את הפריקה בכתף אפשר להתאמן איכשהו בתרגילים חוץ מרגליים ובטן?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי נתחיל בזה שעברתי 4 פריקות כתף.
הפריקות כתף התחילו לי בצבא וכולן היו בצבא,ככה שאין לי נסיון בפריקות כתף בזמן פיתוח גוף. כשזה קרה לי הייתי 3 שבועות מקובע בלי יכולת להזיז את היד ואחרי זה עוד חודש חודשיים פזיוטרפיה. אחרי שהחלמתי ובחופשים מהצבא הייתי הולך לחדר כושר ולא היייתה לי בעיה כזאת רצינית לעשות את רוב התרגילים(עבדתי עם משקלים נמוכים כי שוב לא הייתי בפיתוח גוף הייתי חייל). תרגילים שדורשים מהכתף תנועה מלאה ורצינית לא הייתי יכול לעשות וקרה לי שכמעט פרקתי כתף בחדר כושר בגלל תנועה לא טובה. אסור לעשות תנועות מלאות עם הכתף וכמובן לא להעמיס עליה ולמשוך אותה כי אאז אתה מסתכן בפריקה. אני עברתי ניתוח בשביל שהפריקות יפסיקו. אני עכשיו חזרתי לאימונים רציינים ותזונה ולבנתיים אין שום הפרעה חוץ מקצת כאבים ותחושה מעצבנת שיש בכתף. מקווה שעזרתי. הייתה לך פריקת כתף ראשונה?או שאתה רק מפחד שזה יקרה פתאום? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() ציטוט:
מדובר ביציאה של עצם הזרוע מה "כיס" המחזיק אותו. הטיפול הוא החזרת העצם למקומה. בכל מקרה של פריקת כתף יש להיוועץ באורטופד. יש אנשים עם נטיה לפריקות חוזרות. לרוב, אימונים מבוקרים לא יגרמו לפריקת כתף, ואם זה לא קרה לך בעבר- אין סיבה לדאגה מיותרת. בהצלחה!
![]() |