|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() בכל זאת זה סוכר! ולצרוך 5 כפיות בערך כל פעם אחרי אימון זה אומר המום המום סוכר נכנס לגוף, אני לא בטוח עד כמה זה בריא... מה גם שלאנשים שיש במשפחה סוכרת שידועה כתורשתית ונמצאת אצלם בגנים לא כדאי לנסות להעיר אותה.
אני טועה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]()
![]() |
#3 |
משתמש ותיק
|
![]() הנה זה יסביר לך יותר טוב
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%...A7%D7%95%D7%96
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() בכוונה מקפיץ את הנושא הזה כי יש בו כבר קישורים...
אפשר בכל זאת הסבר על סמך הקישורים האלו למה צריכה של 50 גרם סוכר ענבים (ואני עוד עדין, זה צריך להיות יותר) אחרי אימון שלוש פעמים בשבוע לא תגרום לי לסכרת?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() אחי אם יש לך הסטוריה של סוכרת במשפחה אני מציע לך לוותר על הסוכר ענבים
לא יקרה שומדבר , אז זה יספג יותר לאט , לא יקרה שומדבר תאמין לי אתה לא רוצה להתחיל להזריק אינסולין כל יום
![]() |
#6 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() סכרת היא מחלה עם בסיס גנטי, לא כל אחד יכול לחלות בה. בכל אופן סכרת לא קשורה לצריכת סוכר בדיוק.
סכרת סוג 1 היא מחלה שבה המערכת החיסונית תוקפת את התאים שמפרישים אינסולין. סכרת סוג 2 היא מחלה שבה הגוף לא מגיב כמו שצריך לאינסולין, הפרשת האינסולין גוברת וגוברת ובסופו של דבר תאי הלבלב לא מסוגלים לעמוד יותר בעומס ומתים (הטריגר לפריצת המחלה הוא בעיקר השמנת יתר) - בכל אופן שתי המחלות דורשות רקע גנטי מתאים. שני הדברים האלה לא קשורים ישירות לצריכת סוכר. למי שיש סכרת לא מומלץ לצרוך הרבה סוכר בבת אחת כי יש לו בעיה עם ניהול של משק הגלוקוז בגוף ועם הפרשת האינסולין. מכל מקום, אחרי האימון רגישות הגוף לאינסולין בשיאה והרבה גלוקוז נכנס לשרירים בכלל בלי צורך באינסולין. אם יש זמן שבו זה "לא מסוכן" לצרוך סוכר, זה אחרי האימון.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
אזהרה ראשונה-קללות
|
![]() מצתרף לשאלה. ..
יש קצת בגנים של המשפחה שלי אנשים שחולים בסכרת ... כמו ספתא שלי ואמא שלי שגילתה לפני כמה זמן מה אז מה אתה אומר עם אני לוקח סוכר ענבים אחרי אימון אין לי מה לפחד יענו אין בעיה ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() הודעה מעליך משה ענה על השאלה בצורה הכי טובה שיכולה להיות.