|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() אני אתאר את המקום.
גב היד, החיבור בין האמה לפרק כף היד יש מן "בלוטה" כזאת [עצם] - יד ימין בצד ימין. אתמול עשיתי בנצ', הרגשתי כאב חזק ביד.. חשבתי שסתם תפסתי לא טוב את המוט והמשכתי להתאמן. עשיתי איזה תרגיל וחצי וזהו נשברתי, לא יכלתי להזיז את היד. עד עכשיו אני לא מסוגל להזיז את היד, כאבים כאלה לא היו לי כבר הרבה זמן. שמתי קרח כשבאתי הביתה, למרות שזה לא עזר לי. אין לי כ"כ אפשרות גישה לאורטופד [בכל זאת צבא...] מה עליי לעשות? אולי ללכת למיון? :\ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אל תזניח את המצב זה רק יהיה גרוע יותר
וסתם שאלה איך אתה מתאמן שאתה בצבא? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ג'ובניק
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() בקיצור זה לא נארה לי סתם מתיחה או דלקת, אני אשכרה לא יכול להזיז את היד..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() ציטוט:
אורטופד לא הייתי ממליץ כי צריך לחכות עכשיו כמה ימים ואפילו שבועות בתור.. לך לטרם הם ייבדקו את זה וישלחו אותך לאן שצריך |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() מהזה טרם? אני אלך לביקורופא היום.. נראה :\
בינתיים שמתי בנגיי וחבשתי את זה |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]() הלכתי לביקורופא היה שם איזה אורטופד. הוא שניה הסתכל לי על היד אמר הכל בסדר זה רק מתיחה חזקה.. רק ראה שאין נפיחות וזהו.
יכול להיות שזאת רק מתיחה חזקה וכבר 4 ימים זה לא משתפר לא כלום ואני עדיין בקושי מזיז את היד? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() ציטוט:
בביקורופא, בשונה ממרפאות קצין העיר ז"ל, יש אורטופד וזה יתרון גדול לחיילים. אם אני מבין נכון, הוא עשה לך צילום והתרשם כי אין שבר או ממצא גרמי אחר או שהסתכל בלבד והתרשם שאין מדובר בשבר. לפיכך הכאב המלווה בנפיחות, אודם מאפיין דלקת כתוצאה ממתיחת שרירים ו/או רצועות בשורש כף היד. זה יעבור. בינתיים כדאי להפחית את תדירות האימונים עד שתרגיש טוב יותר. בריאות שלמה.
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
הוא הסתכל לי על היד ראה שאין נפיחות, אין אודם בקושי נגע לי ביד, הוא קיפל לי אותה קצת אמרתי "איה זה כואב" הוא אמר טוב בסדר זה מתיחה חזקה, אני רושם לך פה פיזיוטרפיה והמשך טיפול אצל הרופא יחידה. ואיזה הפחתת תדירות, אני בקושי יכול להרים קרטון חלב, אני ממש מושבת ביד הזאת!!! שאלתי אותו אולי זה משהו יותר רציני, אולי זאת דלקת או משהו, הוא אמר לי בחצי חיוך "אתה רוצה שזה יהיה יותר חמור? אני לא מבין". כבר 4 ימים ואני בקושי מזיז את היד, מה לעשות?? אה הוא אמר לי שצריך לשים בנגיי ושאלתי אותו אם לחבוש הוא אמר שלא. בכל זאת, האם אחרי שאני שם את הבנגיי לא עדיף לחבוש על מנת שהאיזור יהיה יותר "מחומם"? וכמה פעמים ביום למרוח בנגיי? ותוך כמה זמן בערך פציעה כזאת אמורה לעבור? תודה ד"ר! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
לענין- הבנגיי (או המנטוקאפ הצהלי האהוב) מספיק מחמם. לא צריך להוסיף תחבושת על שורש כף היד. חשוב גם לא לשים יותר מדי כי זה עלול לגרום לכוויות. מומלץ למרוח בנגיי פעמיים ביום- לקרביים מומלץ בעיקר בערב אחרי המקלחת ולפני השינה. לאלה שעושים יומיות- מתי שנוח להם. לא ניתן להעריך מתי זה יעבור לחלוטין- פשוט אני לא יודע מהי חומרת ה "מתיחה" ובנוסף כל גוף מרפא את עצמו בקצב שונה. איפה אתה משרת?
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]() כרגע אני בבית כי עברתי ניתוח ברגל..
הבדיקה שלו הייתה מאוד חפוזה ונראתה מאוד לא מקצועית, באמת שהוא עיצבן אותי בקטע הזה.. חוץ מבנגיי יש עוד דברים לעושת? הוא אמר לי לעשות פיזיוטרפיה לעצמי, ז"א לעשות מתיחות וכדומה. תודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
|
![]() ציטוט:
זה יעבור. אני מקווה שהאורטופד לא זלזל בך, ופשוט עשה את תפקידו בדרך שהוא מבין. אני יכול להגיד לך שרוב החיילים שנבדקים ע"י אורטופד בצבא חוזרים בתחושה דומה לשלך, ולא תמיד בצדק. בריאות שלמה.
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]() אני מקווה גם, למרות שזה היה נראה זלזול מוחלט.
שאלתי אותו אולי צריך שהוא יביא לי ארטופן או כל כדור אנטי-דלקתי, והוא אמר שלא.. כשזה קרה לי דבר ראשון שמתי קרח ואז כבר התחלתי לשים בנגיי ואז הלכתי אליו. אמרתי לו והוא אמר לי "כל הכבוד עשית כמו שצריך עכשיו תמשיך עם הבנגיי" וזהו. :\ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
|
![]() ציטוט:
אני הייתי מוסיף גם ארטופן שהוא אנטי-דלקתי ומשכך כאבים באופן זמני. אני חושב שניתן להשיג את התרופה באזרחות ללא מרשם. בריאות שלמה.
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]() יש לי בבית ארטופן 400 מ"ג, אתה בטוח שאפשר להוסיף את זה גם מבלי מרשם? סתם ככה?
כמה פעמים ביום? לפני\אחרי אוכל? וד"א איפה אתה עובד ובמה מתמחה? [איזו קופ"ח או במידה ואתה פרטי אז מה המומחיות שלך]. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() ציטוט:
אני חושב שמוכרים תרופות נוגדות דלקת גם ללא מרשם. לא בטוח במאת האחוזים. עדיין חובה להיזהר ולקרוא את הוראות השימוש ותופעות הלוואי בעיון לפני השימוש בתרופה. ארטופן 400 מ"ג ניתן לקחת 3-4 פעמים ביום למשך מספר ימים- לרוב ישנה הקלה. אם אתה בצבא- תבקש את התרופה מרופא היחידה שלך ותהיה בביקורת שלו. בריאות שלמה.
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
![]() איפה אתה רופא? באיזו יחידה?
ואמרתי לך אני בגימלים, אני לא אראה רופא עד סוף שבוע הבא. אתה בטוח שזה יהיה חכם מבחינתי ליטול תרופות ללא המלצת רופא? :\ מה גם שהוא אמר שזו לא דלקת, זו מתיחה ממש חזקה. זה גם עובר לאט לאט.. מאוד לאט, אבל יש הקלה קלה. [למרות שאני רחוק מלהתאמן] בדקתי באינטרנט וזה אכן ללא מרשם, אבל אני לא כ"כ אוהב ליטול סתם תרופות... בכל זאת זה חומרים כימיים. מה בנוגע לאלכוהול בשילוב עם ארטופן? נערך לאחרונה על ידי P-a-n-1-c, 08-08-08 בשעה 09:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() ציטוט:
אקמול יכול לגרום לאי ספיקת כבד למשל (במצבי קיצון כמובן) ובכל זאת אינו מחייב מרשם. נוגדי-דלקת יכולים לגרום לכיבים או לדלקות בקיבה (pud, גסטריטיס), בעיות בכליות ועוד. "מתיחה"- במידה והמקום כאוב ואדמדם או נפוח אז מדובר בדלקת. התרופות הללו עבדות גם נגד הכאבים וגם נגד הדלקת. אם זה לא מציק לך ביותר- מומלץ שלא לקחת כדורים כלל. אלכוהול לא מומלץ בכלל- יכול לגרום לנזק קשה לכבד ולאיברים נוספים, וככלל מפחית ביצועים של מתאמנים וביניהם מפתחי גוף. בריאות שלמה.
![]() |