|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר מתחיל
|
![]() אני עושה אימון Ab
עכשיו הבנתי מכאן שכדאי 9סטים לשריר גדול ו7סטים לשריר קטן מה שאני לא מבין זה כמה חזרות בסט כל אחד אומר משהו אחר המאמן בחדר כושר נתן לי 12 חזרות חלק כאן אומרים 6 חזרות וזה סטייה ממש ממש גדולה מישהו יכול בבקשה לעשות לי קצת סדר בראש עם העניין הזה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: מתאמן בבית
|
![]() תלוי למה אתה צריך, 1-5 זה לכוח 6-15 זה למסה ו 15 ומעלה זה סיבולת
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() תעשה פחות מ7 סטים לשריר קטן
3-4~
![]() |
#4 |
חבר מתחיל
|
![]() 6-15? זה לא הבדל גדול בין 6 ל15? אני רוצה להתפתח מבחינת השרירים
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() אני הייתי הולך על 4-12
וחוצמזה, חוץ מאימונים אתה צריך גם לאכול נכון ולנוח מספיק כדי לגדול
![]() |
#6 | |
חבר מתחיל
|
![]() ציטוט:
לא הבנתי מה הכוונה ב4-12 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() בין 4 חזרות ל12 חזרות
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר מתחיל
|
![]() ציטוט:
אבל זה לא הבדל עצום? ז"א,זה לא שאמרת לי בין 4 חזרות ל6 או בין 10 ל12 יש הבדל עצום אם אני אעשה בחזה נניח 9סטים של 12 שזה שווה 108 לבין אם אני אעשה 9סטים של 4 שזה שווה 36 ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() אבל הוא מתכוון ל rm שזה הכי הרבה חזרות שאתה מסוגל לעשות לדוגמא עם תיקח משקולת של 10 ק"ג ותרים אותה 20 פעם זה ייקרא 20 rm ואם תיקח משקולת של 20 ק"ג ותרים אותה 5 פעמים
אז זה יהיה 5rm ככה שיש הבדל כי ככל שמספר הrm נמוך ככה המשקל גבוהה יותר |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר מתחיל
|
![]() ציטוט:
אוקיי,הבנתי אז הוא אומר שאני צריך לעשות בין 6 ל15 חזרות אז מה בעצם עדיף? כמה חזרות הכי כדאי לעשות |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
![]() ציטוט:
אני אמליץ לך לאמן שרירים גדולים בתרגילים מורכבים, בעיקר, וללכת על טווח חזרות של 4-7. 7-12 תנסה לשרירים קטנים בתרגילים מבודדים. שוב, תגוון. ז"א שאם אתה עושה יד קדמית 5 סטים של 5 חזרות בתרגיל מבוד כמו כפיפות מרפקים עם מוט, זה טוב מאוד.
![]() |
![]() |
#12 |
חבר מתחיל
|
![]() הבנתי,תודה
ומה זה נקרא תרגיל מבודד? ומה זה תרגיל מורכב? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]() מבודד זה תרגיל שמפרק אחד משתתף בתנועה. לדוגמא: פשיטת ברכיים במכונה, כתרגיל לקוואדס.
מורכב זה תרגיל ששני מפרקים או יותר משתתפים בתנועה, לדוגמא: דקוואט, כתרגיל לקוואדס. רצוי להשתית את תוכנית האימונים על תרגילים מורכבים, מאחר והם עובדים על שריר מטרה, ובנוסף עוד קבוצות שרירים, אמנם פחות, אך עדיין בצורה כזו או אחרת, הגורמת לשריר נוסף, חוץ משריר המטרה, לעבוד. כדוגמא, אם עשית סקוואט, חוץ מהקוואדס (ירך קדמית) כשריר מטרה, אתה מאמו גם את ההאמסטרינג וגם קצת את התאומים, מה שגורם לך, כאשר תבוא לאמן את השרירים הנ"ל ספציפית, לחסוף בסטים.
![]() |
#14 |
חבר מתחיל
|
![]() לחיצת חזה עם מוט ישר עבוד גם על שריר יד אחורי,פלייס 45 מעלות גם לעבוד על שריר אחורי
אז הם מורכבים נכון? זה אומר שאני צריך לעשות שם 4 כפול7? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
נפיחון
|
![]() ואם אני עושה מתח יד קידמית ואמות באותו יום אז אני צריך לעשות 6 סטים ליד קידמית ולאמות ולמתח לפחות 8? לא מספיק ל אמות וליד הקידמית 4 ? כי במתח הידיים עובדות לא?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]() גל, לחיצת חזה הוא תרגיל מורכב, פלייס לא. ד"א זה ממש לא נכון לחשוב שתרגיל מורכב צריך לעשות 4 סטים. כל תרגיל עושים בכמות סטים אחרת, בהתאם לתוכנית. זה דבר שנתון לשינוי וגיון, ואין להסכל על תרגיל מורכב במיועד ל4 סטים.
איגור, כאשר אתה אומר "מתח", אתה מתכוון לאימון גב? (ד"א אם כן ואתה ושה רק מתח באימון גב זה לא טוב) וחוצמזה, מהי תוכנית האימונים שלך?
![]() |
#17 |
חבר מתחיל
|
![]() איך התכנית אימונים הזאת? ניסיתי לחשוב בהתאם לעצות שנתת כאן
A חזה:לחיצת חזה כנגד מוט שטוח 4x7 לחיצת חזה כנגד משקולות חופשיות(שיפוע שלילי) 2x8 לחיצת חזה כנגד מוט שטוח(שיפוע חיובי) 3X9 פלייס45מעלות כנגד משקולות חופשיות 2x12 כתפיים:הנפות לצדדים 3x9 הנפות קדימה 2x10 לחיצת כתף(הרמת זרועות למעלה במכשיר) 4x10 יד אחורית:מקבילים 4x7 פשיטת מרפק כנגד פולי עליון לפנים 3x12 http://exrx.net/WeightExercises/Triceps/CBPushdown.html יד מאחורי הראש(יד אחת תופסת במרפק של השנייה מאחורי הראש והשנייה יורדת ועולה) 3X10 B גב:פולי עליון באחיזה רחבה 4x8 חתירה אופקית(ישיבה גבוהה,אחיזה צרה) 3x9 חתירה אופקית(ישיבה נמוכה,אחיזה רחבה) 3x9 יד קדמית:כפיפות מרפקים עם מוט ישר 5x5 כפיפות מרפקים עם בודדות בישיבה 3x9 כפיפות מרפקים על הברכיים 2X10 http://www.exrx.net/WeightExercises/...ationCurl.html רגליים:פשיטת ברך בישיבה 4x12 לחיצת רגליים 4x12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]() יש לל יותר מידי סטים לחזה, כתפיים, יד אחורית, יד קדמית, קצת יותר מידי לגב ופחות מידי לרגליים.
הטווח חזרות בעקרון בסדר, אבל רצוי שתעבוד יותר בטווח 5-8 מהכמות הנוכחית של עבודה בטווח הזה שיש לך כרגע.
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() דניאל אחי יש לך כתפיים קטלניות ביותר
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
נפיחון
|
![]() ציטוט:
B:רגליים סקוואט 4 סטים 15 חזרות {אני עושה גם תרגילים אחרים חץ מהסקוואט באותו יום}.....גב מתח 7 סטים 5 חזרות {עורף וגם לפנים}....יד קידמית מוט 20 קילו 4 סטים 15 חזרות. ביום A אני עושה כתפיים ויד אחורית 4 סטים משום שאחרי שכיבות השמיכה קשה.גם לגבי B אותו הדבר.אחרי המתח קשה לעשות יד קידמית.. שלישי מנוחה. רביעי:חזה,כתפיים,יד אחורית,בטן חמישי:רגליים,גב,יד קדמית |
|
![]() |
![]() |