|
פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() זה התחיל בערך לפני שבוע. נגיד שאני מקפל את היד לאחור כאילו מרים את כף היד יש כאב במפרק
רציתי לדעת איך אפשר לטפל בזה תודה |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() מישהו? עזרה?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
כללי:: איש המאסל
עוסק ב:: לספור כבשים
חדר כושר: גולד ג'ים
|
![]() לך לרופא אחחי מה אני יגיד לך.. תעשה צילום ותבדוק..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() קודם כל- קיבלת מכה?
לעיתים קרובות מבלי לשים לב ניתן לקבל מכה בשורש כף היד במהלך האימון. אם לא קיבלת מכה לרוב מדובר במתיחת שרירים ורצועות באיזור שורש כף היד. לעיתים רחוקות מאוד מדובר בשבר בסיטואציה הנוכחית. הצעתי לך: לחמם או לקרר את איזור שורש כף היד, תרופות אנטי דלקתיות (איבופן, סלקוקס, ארטופן, אתופן וכו'), נוגדי כאבים (אקמול, אופטלגין). בנוסף חשוב להפחית עומס בזמן הקרוב באימון של הידיים ובעיקר האמות, שבאימון שלהן מפעילים באופן מסיבי את שורשי כפות הידיים. אם הכאב לא חולף לאחר הפחתת עומסים והטיפולים הנ"ל ניתן לעשות צילום רנטגן לשלילת שבר. בריאות שלמה!
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ביום ראשון היה לי אימון חזה. לא יכלתי להרים את המוט, הרגשתי לחץ באזור. הכאב הוא רק שאני מפעיל לחץ, הכוונה לחיצה על האזור. לדוגמא: כואב לי כשאני מרים משהו למעלה (לחיצת כתפיים, לחיצת חזה וכו') אבל לא כואב לי בתרגילים שמושכים את האזור כלפי מעלה, קצת קשה להסביר את זה. לדוגמא מתח לא כואב פולי עליון לא כואב וכו. מקווה שהבנת ואולי זה יוכל לעזור לך לזהות בירור יותר את הפציעה. תודה רבה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אני כבר לא התאמנתי יומיים ואני מרגיש שיש שיפור.. לחכות?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() גם לי היה משהו דומה
היה כואב לי בתרגילים כמו יד קדמית עם מוט, בנץ' לחיצת כתפיים וכו' יותר מחצי שנה עד שעבר לי.. לקחתי מנוחה טוטאלית
http://www.youtube.com/watch?v=Tx_KN...eature=related SlipknoT - Gently http://www.youtube.com/watch?v=rTs92_Eaj4M SlipknoT - Skin Ticket 2.11 סליפנוט בארץ!!! ואת הכרטיס שלי כבר קניתי ![]() ![]() עצוב לי.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
כללי:: ד"ר עופר בר
עוסק ב:: רופא
|
![]() אלפי ציין שזה יכול להיות carpal tunnel syndrome.
במצב זה יש כאבים בשורש כף היד כשעושים תנועה שמותחת את הרצועה האופקית. ניתן לאבחן מצב זה ברמה גבוהה של ודאות ע"י ניקוש על שורש כף היד- אם יש "זרם" בשלוש וחצי אצבעות המבחן חיובי. מבחן נוסף- כיפוף למשך כ 30 שניות של שורשי כפות הידיים, לאחר זמן זה יכול להופיע כאב או "זרם" באותן אצבעות. הכאב נובע מלחץ על העצב המדיאני. לפי תלונותיך לא נראה לי שזה המצב. ובכל זאת, אם הכאב לא חולף לאחר הפחתת עומסים וטיפול שמרני, מומלץ להיבדק ע"י רופא. בריאות שלמה!