|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() המשקאות הממריצים האלה בריאים ? והאם אם טובים לשתייה לפני או אחרי פיעלות ספורטבית מעייפת??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() גרוע מאוד---מי שיגיד לך שזה טוב שיוכיח לי את זה... אין על מים,מים,ועוד פעם מים! כמובן גם שייק חלבונים וכו'
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() משקאות ספורט ומשקאות אנרגיה – ההבדלים
אחד משחקני החיזוק החדשים יחסית בתחום המשקאות בארץ הוא משקאות אנרגיה. למרות שמם הדינמי הם לא שייכים במובהק לספורט אלא לתחום חיי הלילה. המרכיב העיקרי ברוב משקאות האנרגיה הוא קפאין, שמשולב בחומרים מעוררים נוספים. לעומת משקאות הספורט, שמספקים אנרגיה 'בריאה' בצורת פחמימות שמסייעות לחידוש מאגרי האנרגיה בשרירים, משקאות אנרגיה מתבססים על מנגנון המרצה על ידי שימוש בחומרים כימיים שמשפיעים על מערכת העצבים, המערכת ההורמונלית, הלב והמוח. צריכת קפאין לפני פעילות נשענת על התיאוריה שלפיה קפאין עוזר בשריפת שומן בזמן פעילות. בפועל, רק מחקר אחד שנערך בנושא ופורסם ב-2002 הראה שקפאין מעלה את ריכוז הטריגליצרידים (שומנים בדם). הבעייתיות של משקאות האנרגיה אחת הבעיות העיקריות בצריכת משקאות אנרגיה היא הכמויות הגבוהות והלא מבוקרות של חומרים מעוררים, ובראשם קפאין, שהם מכילים. עד שמשקאות האנרגיה הגיעו לישראל, צריכת הקפאין הממוצעת היומית היתה 177.9 מ"ג (שווה ערך לשתי כוסות קפה, קצת קולה ומעט שוקולד). פחית משקה אנרגיה מכילה בממוצע 85-90 מ"ג קפאין (שווה ערך ל-1.5 כוסות נס קפה), אך הכמויות שניתן לשתות כמשקה קל הרבה יותר גדולות לעומת קפה. בנוסף, את משקאות האנרגיה נוטים לערבב עם משקאות אלכוהוליים במסיבות, שילוב שמעצים מאוד את ההשפעה הסינרגטית של הקפאין והאלכוהול על הגוף. צריכה גבוהה ולא מבוקרת של משקאות אנרגיה עלולה לגרום לעלייה חדה בלחץ הדם ובפעילות הלב, ואף הביאה לאשפוזים. אחד המאושפזים בגילאי 20 פלוס הגיע למחלקת טיפול נמרץ עם תופעות שמזכירות בליעת כדורי אקסטזי. תופעות לוואי מינוריות יותר של צריכת קפאין עודפת הן חרדה, חוסר מנוחה, בעיות בהירדמות, כאבי ראש וכיווצי שרירים. קפאין הוא חומר ממכר, ולמרות שהוא לא מוכר כסם, ירידה בצריכתו מלווה בתופעות גופניות שדומות לגמילה מסם. משקאות האנרגיה בספורט ספורטאים וגם חלק מאנשי כוחות הביטחון אימצו את משקאות האנרגיה, במחשבה שהם תורמים לשמירה על הערנות ולביצועים הגופניים. הוועד האולימפי נלחם בעבר בצריכת קפאין מופרזת לפני תחרויות, אבל לפני אולימפיאדת אתונה הודיע שיפסיק לבדוק את המתחרים בשל העלייה בצריכת משקאות אנרגיה עשירים בקפאין בעולם כולו. עם זאת, יש להדגיש שמשקאות אנרגיה לא נכנסים לנישה של משקאות ספורט, והם עלולים לגרום לעוררות יתר, לחוסר שליטה על השרירים והתנועות, לבעיות ריכוז, לעצבנות ולקוצר רוח. צריכתם לא מומלצת בעיקר לילדים ולבני נוער. אחת מחברות המשקאות שמשווקת בארץ משקה אנרגיה חילקה באליפות השחייה לילדים ונוער פחיות משקאות אנרגיה לילדים שהשתתפו בתחרות – דבר שעלול לפגוע בבריאות. בנוסף, מחקר שהתפרסם לאחרונה הראה ששתיית כמויות גדולות של משקאות ספורט ואנרגיה עלולה לפגוע באמייל של השן פי 3-11 מקולה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() סתם חרא, מלא כימיקלים וקקה בסגנון... שתה מים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() שתיתי Xl היום אחרי 10 דקות נרדמתי נשבע לך משהו מוזר בחיים לא קרא לי הייתי עייף מת לא השפיע בכלל הזין הזה חבר שלי שתה פעם אחת 4 לפני אימון=\ אני חושב שזה אמור להרוג בנאדם רגיל לא? הלב אמור לדפוק כמו פטיש 5 קילו
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() יש בזה הרבה סוכר ונתרן ומה לא..
לא הייתי ממליץ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() ציטוט:
ובכל דבר יש נתרן |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
והנתרן שיש שם מתלבט מאוד לבין מוצרים שונים (יש משקאות עם 1000-1500 מ"ג לפחית) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
מנהל ראשי
|
![]() אני לא מבין מה אתם קופצים, חלקכם אם לא רובכם נוטל גם 100-200 מ"ג קפאין/יום בחיטוב במוצרים "שרופי שומן" שונים...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() אם אתה רוצה קפאין תשתה קפה שחור חזק בלי סוכר או שתיקח כדורי קפאין כל המשקאות האלה מלאים בכימיקלים וסוכרים
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Banned
עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
|
![]() ציטוט:
כמו שהיה על הלחם פה לאחרונה יש עוד המון מוצרים בשוק שהם ככה ומניסיון אישי עם המוצרי אנרגיה זה ככה גם שם...(כל הדיאט לימנהם) |
|
![]() |
![]() |