|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() למי שיש את הספר של בני גורן חלק ו' עמ' 797 שאלות 10,11
למי שאין את הספר ; איך אני יכול למצוא נקודות חיתוך בין פונקציות כאלה למשל y=x^4 y=(x-2)^2 כאילו אחד מהם זה בריבוע ואחד מהם זה בחזקת 4 . חשבתי לעשות שורש אבל לא הולך למישהו יש רעיון ? תודה . ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אממ בתרגיל 10 זה פשוט להשוות ויש משוואה ריבועית פשוטה ואתה לוקח את הX המתאים..
בתרגיל 11 תפתח את הביטוי השני ותשווה בין הביטויים, לאחר מכן תנסה לסמן את X^2 בt ואז לפתור את זה כמשוואה ריבועית.. אם לא הולך אז תכתוב מהר לפני שאני הולך לבית כנסת חח עריכה: יש לי טעות לא שמתי לב שגם יש את 4X כבר אומר לך את התשובה הנכונה |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() חח באתי לכתוב על ה4x ופתאום אני רואה שערכת .
אממ טוב אחי תודה בכל מקרה- וכן גם אני הולך תכף לבית הכנסת .
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() אל תתייחס למה שכתבתי קודם, אין אפשרות לערוך..
יש לך שתי אפשרויות, או להשקיע ולקנות מחשבון כמו שיש לי שפותר כאלה משוואות (וגם מעבר מבסיסים בינארים ולהקסהדצימאלי וכאלה שימושי בטירוף למבחנים באלקטרוניקה) או לשחק עם המשוואות.. X^4-X^2+4X-4=0 X^2 ( X^2-1) + 4(X-1)=0 X^2(X-1)(X+1)+4(x-1)=0 הוצאת גורם משותף X-1 (x-1)(x^2 (x+1)+4)=0 (x-1)(x^3+x^2 +4)=0 ואז אתה רואה מהמשוואה הזאת או ש x-1 =0 x=1 או שהביטוי השני שווה לאפס אבל זה פיתרון קצת מגעיל אז אני מניח ש1 זה הפיתרו תיישר לימין כדי שתראה את הפיתרון בצורה נוחה, שבת שלום! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() תודה אחי שבת שלום
חלק מהתשובה שלך לא נכון כשזה שווה ל-1 המשוואה לא מתקיימת
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל