|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אז ככה
נתקלתי במאמר שטוען כי ככל שרמות הכולסטרול שלנו גבוהוות יותר (אם מתזונה או אם גנטית ) ככה פוטנציאל הגדילה והכוח שלנו גדלים. (סברה שלדעתי נכונה כי אני "סובל" מכולסטרול גבוה גנטית ואני נותן לגדול מהר בכוח ומאסה). העניין הוא שהוא באותה נשימה מציג פרדוקס שאומר שתרופות שמורידות את הכולסטרול ביחד עם רמת כולסטרול גבוהה אפילו תגדיל את השריר יותר...!!!! איפה ההגיון ?! אם בעצם הורדנו את הכולסטרול הרי שהרסנו את הסברה הראשונה. הוא מוסיף ומסביר כי עצם לקיחת התרופה מחלישה את סיבי השריר וגורמת לו נזק מוגבר ולכן הגדילה תהיה גדולה יותר, הסבר שנישמע לי לא ברור לא הגיוני ומעט מתחכם. אני מבקש תגובות רק מאנשים מביני עניין שיכולים לתרום לדיון, אם אין כאלה מצידי שהפוסט ישאר ריק אבל רק תגובות ענייניות . הנה המאמר למי שמתעניין : http://mesomorphosis.com/articles/dh...cle-growth.htm תודה חבר'ה שבת שלום |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
נקודת המוצא של הכותב היא שקטבוליזם מטבולי אינטנסיבי יביא לאנאבוליזם רחב היקף.לדעתי זה נכון,אך בהסתייגות.באותה מידה שהגוף יכול להגיב לגרעון ביתרון,כך גם קיימת האפשרות להגברת הקטבוליזם.המלצה לתזונה עתירת כולסטרול,איננה תספק בלבד את הצרכים המטבוליים השריריים,אלא גם תהווה בסיס לאגירה (ליפוגינזה).חשוב לציין שהפעילות האנדוקרינולוגית שרירית מהווה בעיקר אב דרך לקביעת "חלוקת עבודה ותפקוד שרירי" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() א.הבנתי מה שאתה אומר אך זה עדיין לא עונה על השאלה.
האם עודף כולסטרול מעיד על ייכולות אנאבוליות גדולות יותר? אם כן איך זה שתרופות לחסימת האנזים שלו לא הורסות את ההליך האנאבולי? ב. יש בידך טעות הגוף מייצר באיזור ה 70 אחוז. אם מה שאתה אומר היה נכון , לא היה טעם בתזונה נכונה לאנשים הסובלים מעודף. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() הוקפץ
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
1. ייצור הכולסטרול בגוף תלוי בצריכת הכולסטרול בתזונה. עבור רוב האוכלוסיה, הרבה פחות מ97% מהכולסטרול מיוצרים בגוף. 2. ספיגה ועיכול של ADEK תלויים בשומן, לאו דווקא בכולסטרול. 3. כולסטרול הוא לא מקור אנרגטי בשום פנים ואופן. אין גם שימוש במאגרים שלו בזמן אימון גופני (אולי קצת לסינתזה של קורטיזול, אבל לא לאנרגיה). 4. כולסטרול לא גורם לליפוגנזה - אין לו ערך קלורי. אוהד, לא קראתי את המאמר. הדבר היחיד שאני יכול לשלוף לך בלי לקרוא זה שאולי הכוונה שלו היא לLDL גבוה וHDL נמוך יחסית ורמות כולסטרול גבוהות - זאת יכולה להיות תוצאה של רמות טסטוסטרון גבוהות (טסט' מעלה LDL ומוריד HDL) ומכאן שלאנשים האלה יהיה יותר סיכוי לגדול. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() משה אני מבקש ממך להעיף מבט
סה"כ עמוד אחד וגם די מעניין דיברנו על זה לפני שבוע כבר עשה טובה רפרף שם. אל תהיה כבד |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אין לאף אחד תובנות?
|
![]() |
![]() |