ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה
 
הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 13-04-08, 16:17   #1
tomerA
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
 
הסמל האישי שלtomerA
 
תאריך הצטרפות: May 2007
הודעות: 4,099
גיל:: 17
ברירת מחדל מאמר- רגישות לאינסולין בחיטוב

http://www.bodyrecomposition.com/Fat...onald-ins.html

מי שרוצה לקרוא את ההתחלה ואת הרגע התאורתי מוזמן. מי שלא הנה הכמה פסקאות העיקריות.
זה יכול מאד לעזור לאנשים שתקופת החיטוב באה עלינו בקרוב

ציטוט:
Overall, I think the limited data available on both high and low fat phenotypes as well as how individuals with differing baseline insulin sensitivity/secretion respond to diets supports the observations occurring in the real world in terms of both subjective feelings on a given diet as well as the weight/fat loss response. So how can we put this to use?

Unfortunately, there’s no easy way to see if you’re a high or low fat phenotype so I’ll focus on insulin sensitivity. There are a lot of complicated and impractical ways to determine insulin sensitivity and insulin secretion. All involve blood work and looking at either baseline insulin or blood glucose or how insulin changes in response to a meal.

However, in practice, there are signs as to whether you have good insulin sensitivity or not and possibly whether you oversecrete insulin. Here’s two very simple questions to ask yourself regarding your response to diet.

1. On high-carbohydrate intakes, do you find yourself getting pumped and full or sloppy and bloated? If the former, you have good insulin sensitivity; if the latter, you don’t.
2. When you eat a large carbohydrate meal, do you find that you have steady and stable energy levels or do you get an energy crash/sleep and get hungry about an hour later? If the former, you probably have normal/low levels of insulin secretion; if the latter, you probably tend to oversecrete insulin which is causing blood glucose to crash which is making you sleepy and hungry.

I consider it most likely that superior bodybuilders couple excellent insulin sensitivity with low insulin secretion in response to a meal. This would tend to explain why bodybuilders have often gravitated towards high carb/low-fat diets and been successful on them.
ציטוט:
f you have good insulin sensitivity and low insulin secretion, odds are you will do well with a traditional bodybuilding type of diet which means high protein, highish carbs and low fat. Let’s say you’re consuming 1 g/lb of protein at 12 cal/lb. That’s 40% protein. If you go to 1.5 g/lb, that’s 50% protein. That leaves you with 50-60% of your calories to allocate between fat and carbohydrate. 15-20% dietary fat is about the lower limit. it becomes impossible to get sufficient essential fatty acids. So your diet will be roughly 40% protein, 40-45% carbs and 15-20% fat. If protein goes to 50% of the total, carbs should come down to 35% of the total with 15% fat.

If you’re not insulin sensitive and/or have high insulin secretion, a diet lower in carbs and higher in fat (don’t forget that protein can raise insulin as well) is a better choice. Assuming, again, 40% protein, a good starting place might be 40% protein, 20-30% carbs and 20-30% fat. A further shift to a near ketogenic (or cyclical ketogenic) diet may be necessary, 40% protein, 10-20% carbs and the remainder fat may be the most effective. If protein is set higher, up to 50% protein, carbs woul be set at 10-20% with the remainder (20-30%) coming from dietary fat.
__________________
knowledge is power
tomerA מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-04-08, 17:22   #2
look
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלlook
 
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 1,550
ברירת מחדל

רררררר שיט שוב אנגלית :s

נקודות חשובות בתרגום לעברית ? (יש מצב ?)
__________________
לא סופר שומן רווי

רעל רעל רעל לא להפסיק גם כשרע רעלללללל

תעשו מצווה ותיכנסו מתחתי:
http://bux.to/?r=rotemtz
Sometime life gets you down, Just KEEP EATING
look מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-04-08, 17:57   #3
אלוןק
חבר פעיל
 
הסמל האישי שלאלוןק
 
תאריך הצטרפות: Nov 2007
הודעות: 243
ברירת מחדל

זה מתקשר רק לסוכרתיים, לא?
אלוןק מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-04-08, 18:31   #4
tomerA
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
 
הסמל האישי שלtomerA
 
תאריך הצטרפות: May 2007
הודעות: 4,099
גיל:: 17
ברירת מחדל

אוקי למען אלה שלא יודעים אנגלית.
secretion- כמות האינסולין המופרשת
sensitivity- רגישות לאינסולין.

הכותב מסביר בהתחלה מדוע צריך לעשות ככה אם יש לך רגישות גבוהה או כמות מופרשת אני לא אכנס לפרטים כי גם לי קשה להסביר את זה.
מה שהוא רוצה להגיד בתאכלס זה:
אם יש לך רגישות טובה לאינסולין וכמות מופרשת נמוכה עדיף לך לעשות תפריט עם 40% חלבון 40% פחמימה ו20% שומן. ואם החלבון מהווה 50% ומעלה זה יהיה 40% חלבון 35% פחמימה ו15% שומן.
אם יש לך רגישות נמוכה וכמות של הפרשה גבוהה\נמוכה, עדיף לך לעשות את התפריט הבאה. 40% חלבון 20-30% פחמימה ו20-30% שומן. אם החלבון מהווה 50% ומעלה זה יהיה 40% חלבון 10-20% פחמימות והשאר שומן.

איך תידע אם אתה רגיש לאינסולין או כמה אינסולין הגוף שלך מפריש. יש כמה דרכים לדעת.
1. On high-carbohydrate intakes, do you find yourself getting pumped and full or sloppy and bloated? If the former, you have good insulin sensitivity; if the latter, you don’t.
2. When you eat a large carbohydrate meal, do you find that you have steady and stable energy levels or do you get an energy crash/sleep and get hungry about an hour later? If the former, you probably have normal/low levels of insulin secretion; if the latter, you probably tend to oversecrete insulin which is causing blood glucose to crash which is making you sleepy and hungry.

זה לא קשה להבין את החלק הזה :S תתרגמו לבד.
__________________
knowledge is power
tomerA מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 13-04-08, 23:04   #5
tomerA
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
 
הסמל האישי שלtomerA
 
תאריך הצטרפות: May 2007
הודעות: 4,099
גיל:: 17
ברירת מחדל

אין תגובות אה... זה כבר פעם שנייה שאני מעלה מאמר מנסה להחיות קצת את הפורום מעבר ל"איך לקחת קריאטין?????????????" או "איך אני מוריד את הבטן??????".
אם אני אראה שאין ביקוש אני מביא יותר, אני קראתי את זה ואני לא צריך להביא לפה כלום פשוט חשבתי שזה יעניין אנשים.
__________________
knowledge is power
tomerA מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-04-08, 09:18   #6
Avi
חבר פעיל
 
תאריך הצטרפות: Oct 2005
הודעות: 2,181
ברירת מחדל

מעניין אנשים למה לא?

וחמישים אחוז חלבון זה מוגזם. אני צריך 150 גרם חלבון מה שאומר 600 קלוריות מחלבון מה שאומר 1200 קלוריות בכללי. נשמע הזוי.
Avi מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה


חוקי משלוח הודעות
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:39.


תוספי תזונה אבקת חלבון קריאטין משקאות איזוטניים פגישות ייעוץ קוביות בבטן עלייה במסה פיתוח גוף אימונים אישיים פציעות ספורט דרושים טו בשבט
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ
מערכת הפורומים מאוחסנת, מאובטחת ומתוחזקת ע"י אפטיים בניית אתרים