|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() בדקתי בכמה מקומות וראיתי שאינדקס גליקמי של פיתה הוא די בינוני ... ~85 ביחס ללחם לבן ...
זה נכון ?? כי זה לא נשמע הגיוני זה גם קמח לבן כמו לחם לבן ואין בזה בכלל סיבים אז מה ההבדל ? בכל מקרה .. אם זה נכון .. זה יותר נמוך אפילו מאורז ומלחם מלא ... תמיד החשבתי את זה כפחמימה די פשוטה ועכשיו התברר לי שזה סבבה לאכול לפני אימון בתור פחמימה מורכבת שתתן קצת אנרגיה במקום האורז\ספגטי .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() פיתה מקמח לבן הינה בעלת ערך גליקמי ואינסולנמי זהים לשלו של לחם לבן, שכן הם עשויים מאותו בצק ולמעשה מדובר באותו חומר גלם שהכינו ממנו מאפה בצורה שונה ותו לא.
פחמימה "די" פשוטה הינו מושג שלא יכול להתקיים. פחמימה מתאפיינת במבנה כימי שהינו חד, דו או רב סוכר וזה למעשהמה שמכתיב את ההגדרה הטכנית של פשוט או מורכב. אתה ככל הנראה בילבלת את המשתנה של אינדקס גליקמי \ אינסולינמי עם המבנה הכימי, שהוא אגב מדד שאינו רלוונטי כמעט מכל בחינה.
__________________
YotamTaler@Israelbody.org |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() זה ממש מוזר .. בכל מחשבון אינדקס גליקמי שבדקתי האינדקס של הפיתה הוא 80 לעומת הלחם הלבן .. תבדוק בעצמך ...
ואניודע שאין דבר כזה "די פשוטה" .. הכוונה היא לפחמימה שנספגת די מהר כמובן ... תודה אחי .. |
![]() |
![]() |