|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() קראו את המאמר לטובתכם:
http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1306675 הסיכום הוא שפשיטות ברכיים תרגיל בעייתי בכלל ומסוכן לבריאות הברכיים בפרט. לא פלא שמספר חודשים התרגיל היחידי שאני מבצע לארבע ראשי הוא סקוואטים כבדים מתחת ל-90 מעלות ולא היו לי שום בעיות בברכיים ברוך השם. מאז שהתחלתי שוב עם הפשיטות ברכיים התחילו לבוא הבעיות וביניהם כאבים וחולשה בברך. הסכנות בביצוע פשיטות ברכיים: 1. Increased patellofemoral joint reaction force, knee movement, and joint stress in the most commonly used range of motion. 2. Reduced hamstrings activity. 3. Reduced VMO activity and late onset of firing. 4. Non-existent hip adductor and abductor contribution. 5. Increased rectus femoris firing. 6. Constant ACL tension. 7. Higher patellar ligament, quadriceps tendon, and patellofemoral and tibiofemoral forces with the most commonly utilized loading parameters. 8. Increased lateral patellar deviation. 9. Insufficient involvement of surrounding joints to ensure optimal functioning. 10. Poor training economy (no carryover to closed-chain performance from open-chain exercises). זה רשום באנגלית כי לקחתי את זה מהמאמר עצמו, לכן אם מישהו לא מבין אני אשמח לנסות להסביר לו. מה אני אישית ממליץ למי שיש כאבים בברך (במיוחד כתוצאה מפשיטות ברכיים)? מנסיון שלי, מאד עוזר לבצע מתיחות ל-rectus femoris, זה אחד מהשרירים בארבע ראשי רק שלא מספיק לבצע מתיחה רגילה לארבע ראשי אלא מתיחות מיוחדות לשריר הזה. חפשו בגוגל. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() עוד לא קראתיאבל רק הכותרת הורגת אותי מצחוק... נשמע כמו איזה פושע הפשיטת ברכיים הזה...
"האמת על פשיטת ברכיים"xd |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() מה אני אישית ממליץ למי שיש כאבים בברך (במיוחד כתוצאה מפשיטות ברכיים)? מנסיון שלי, מאד עוזר לבצע מתיחות ל-rectus femoris, זה אחד מהשרירים בארבע ראשי רק שלא מספיק לבצע מתיחה רגילה לארבע ראשי אלא מתיחות מיוחדות לשריר הזה. חפשו בגוגל.
יש מצב אתה מסדר לי תמונה של המתיחה הזאת? יש לי בעיות ברכיים ואני לא אצליח למצוא בגוגל לפי איך שאני מכיר את עצמי |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() באמת, פשיטות ברכיים מזיק?
משתמשים בתרגיל הזה כדי לשקם אנשים עם בעיות ברגליים. אם הוא היה כ"כ מסוכן, לא היו משתמשים בזה בשיקום חולים.
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
באמת תרגיל לא מומלץ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
לא לכולם יש תואר משולב של מדעי הקינזיולוגיה עם הנדסה ביו-טכנולוגית של ביצי תרנגולות.
![]() |
![]() |
#9 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() יש ב- T.nation גם כתבה על בעיות גב. אחד התרגילים שממליצים שם להימנע ממנו זה לג פרס. לי אישית לג פרס באמת עושה כאבי גב.
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה מדבר אל אדם שלא רואה אותך מכל בחינה גם בידע, גם באימונים, גם במה שרק תחשוב איזה חוצפן אתה... זה משהו הוא עזר פה למעלה מ-1000 הודעות ממה שהוא שלח זה תשובות לשאלות והוא גם צודק... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
|
![]() ציטוט:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() וואי זה כלכך נכון! ברגע שאני משתמש במשקלים גבוהים (מעל 80 קילו) אחרי 2 חזרות כואבת לי הרגל.
ואם אני עובר את ה10 חזרות בכל משקל כואבת לי הברך בטירוף.. אני ממש הרגשתי שחיקה של הברך בתרגיל הזה וחשבתי שאני סתם כי יש לו שם של תרגיל טוב..
"פושעי אוסלו \ ההתנתקות לדין" "החיטוב שלך זה 80% תזונה המסה שלך זה 80% אימונים החיטוב והמסה שלך זה 100% סטרואידים" ג'אי קטלר במסה (תמונה חדשה) : http://img19.imageshack.us/img19/9108/66454295sl1.jpg "סמים הם סטרואידים לנשמה" נמרוד מני = מלך ישראל! (חי חי וקיים) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
מושעה
|
![]() איזה שטויות..
די לפסול תרגילים שמתמשים בהם שנים אחרי חימום ועם משקל וטכניקה נורמליים התרגיל הזה לא אמור להוות בעיה |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() רגע ומה בקשר ללג פרס עכשיו התחלתי עם התרגיל הזה יש איתו בעיה מסויימת או שזה בסדר ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
1. הוא לא מפעיל את ה-hamstrings (בניגוד לסקוואט שכן מפעיל) 2. הוא לוחץ על הגב לפעמים, זה משהו שאמורים להרגיש. אני לא עובד עם התרגיל הזה אז אני לא יודע עד כמה הוא טוב. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() במה אני יכול להחליף אותו ב Abx4?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]() לא מאמין בזה. בתור אחד עם בעיות ברכיים אני בכלל לא מרגיש אותן בפשיטות.
לא כל מה שרשום בטיניישן זה תורה מסיני.
המלצתי: - - - - - - - - - - - - - - - - - - עזרים מומלצים: רפידות גובה תוספת גובה למתעניינים. סיגריה אלקטרונית להפסקת עישון קלה. כאבי גב - אתר שמציע את שיטת אפוס להקלה בכאבי ברכיים. ------------------------------- גלעד שליט כבר יותר מ-1,000 יום בשבי. אל תיתן לו להשכח. |
![]() |
![]() |