|
פיתוח גוף-כללי בפורום זה יהיו שיחות בנושא פיתוח גוף שאינם נכללים בפורומים האחרים |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() תמצאו כמה דקות פנויות כדי לקרוא הכל - זה המעט שנוכל לעשות ! לאלמונית !
איך אפשר לתאר חוויות? מילים זה דבר נדוש. איך אפשר להסביר דברים שאתה רואה ומרגיש, למישהו אחר? איך אפשר להסביר לך,לתאר מצב, להסביר את האי-צדק שאני חש? למה ג'ובניק חי טוב?! מוקף חיילות, יש לו את כל האפשרויות והזמן לעשות?! חבל שהשנים הטובות חולפות מהר. למה כשאני מגיע הבייתה בשבת ומנסה להתחיל איתך את אומרת: "אתה מקסים, אתה נחמד, אבל אני לא אשב שבוע, שבועיים, חודש, חודשיים ואחכה לאדון שיבוא מסריח, מלוכלך ועייף, ברוך השם אני יפה והאפשרויות פתוחות בפניי". ועוד שבת עברה. למה שהתגייסנו, לחבר'ה במחלקה היו הרבה חברות, מכתבים, חבילות ופתאום נשארנו כולנו לבד?! בגלל שלוש שני! ם מפגרות?! אני יושב פה ב-x , בתוך אוקיינוס של בוץ, שלג מרחף אט אט מטה ואני רועד, אבל הלב... הלב יותר קר, כי כשאני שוכב פה את מתהפכת במיטה החמה והיבשה בבית המוגן, בין השמיכות )לבד או עם אהוב( ולא חושבת על כלום, לא יודעת בכלל שיש חיילים ששוכבים בבוץ, שרועדים מקור ומתים לעצום את העיניים... לישון... ששומרים עליך אלמונית, כדי שתוכלי לשכב במיטה החמה, רגועה. כשאני בגל"ב או באבוקה, עם נשק, אפוד, קסדה והרבה כעס בלב. איך להסביר לך? הרגשה של מתח וחרדה, של פחד ואהבה כשאני בא הביתה ומספר על היתקלות ! ועל הפחד וההתרגשות- ואתם מנענעים בראש, כאילו מבינים ומספרים על המכונית החדשה. כשאני סופר אבנים שפוגעים לי בג'יפ ושומע איך החשוד תכנן לעלות ליצהר ולתת צרור בכל האחים שהיו איתי ממרץ שנת 2002 ובעיתונות כותבים על חיילים רעים שיורים והורגים. כשאני רץ בין הסמטאות וילד בן 10 מקלל את האימא והאחות, מתאר איך הוא יפוצץ אותן מ-א' ועד ת'. ואני נגנב. כשאני בקסטינה ורואה נוף שרואים בחו"ל אך אני רוצה לראות את הבית ואני רואה אותו... בחלום ובתמונות, אני רוצה מילה טובה! כשכואב הגב והעיניים אדומות מחוסר שינה אני קורא בעיתון איך מסיבות אידיאולוגיות לא מוכנים הכלבים לשרת בשכם, טול כרם, קלקיליה, ראמללה, ג'נין כי זה נוגד את צו מצפונם. יש פראיירים אחרים שיעשו את העבודה השחורה בשבילם, כל הצפונים וה"ציוניים". אז מה אנחנו? אנחנו ה"כושים" של מדינת ישראל? הם לא מבינים איפה הם חיים, הם לא מבינים שבלעדינו הם פשוט 2 מטר מתחת לאדמה?! ואני לא מבקש רחמים! אני גם לא מרחם על עצמי, אני זועק לאי-צדק! אנשים חכמים אמרו פעם "מי שלא עובד בערב שבת לא אוכל בשבת" אין להם מושג איך נרגיש אחרי 3 שנים שבהם ראינו מסגדים, מחבלים, נשקים וסמטאות, אין לכם מושג איך נרגיש אחר כך כשנשכב במיטה עם החברה ונרגיש שיש אנשים שנולדו 5 שנים אחרינו והם אלו ששומרים עלינו. בגלל מציאות מטומטמת שנראית אבודה, אני חייב לשמור על אימא אהובה, על אבא, על אחים, על אחיות קטנות,חברים וחברות כן אני גאה!!! אני לוחם!!! לפני חודש וחצי הגעתי הבייתה ואחותי כתבה לי מכתב ונתנה לי אותו עם שוקולד, על המכתב היה כתוב פשוט.. "תודה רבה!!" היא בסך הכל בת 8 והיא מבינה יותר מכל הפוליטיקאים בארץ המקודשת הזו. ממש התרגשתי, אם לא הייתי משחק אותה קשוח הייתי גם מזיל דמעה. כי בשבילה אני כאן נמצא!!! אנחנו רוצים וצריכים מילה טובה! לא דורשים משכורת, לא רוצים מכונית צמודה וגם לא חופשות בחו"ל, רק מילה טובה!!! רק מילה טובה שנדע שאומה שלמה עומדת מאחוריינו שנדע שיש בשביל מה, שנרגיש ששווה, שנדע שלא טעינו כשביקשנו קרבי. שכל דבר קשה יהפוך לקל כי בשבילך הכל נעשה מולדת אהובה! אולי זה נשמע "קיטשי" וסתם כאילו אנחנו מזבלים ת'שכל, אך גם היום, יש מי שחושבים ומרגישים כך תנו לנו את הכוח להמשיך קדימה... לנצח... על החתום, החייל הפשוט... המכתב הזה... נכתב ביידי חייל... המכתב הזה הוא מכתב התאבדות שנכתב בידייו.. הוא התאבד בגלל לחץ מהצבא... בגלל דיכאון... הוא ירה לעצמו כדור בראש והתאבד... הבקשה שלו היתה שהמכתב הזה יופץ אני מקווה שתמלאו אחר הבקשה שלו |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() יכול להיות שסתם מישהו כתב את זה ורשם כאילו חייל התאבד ויכול להיות שלא.
כיוון שבאמת היה מקרה שחייל הדגיש שהוא לא בנוי לקרבי והצבא לא הקשיב לו למרותכל הבעיות שעשה כדי לצאת מקרבי בסופו של דברומצאו אותו ירוי בראש עם מכתב התאבדות. עצוב מאוד שהצבא נזכר מאוחר מידי בקטעים כאלה. חבל שהצבא לפעמים לא מתחשב באזרח הפשוט.. לפי דעתיאם רוצים צבא טוב צריכים לעושת התאמה של חיילים. מי שמתאים לקרבי ומי שמורעל שילך לקרבי מי שלא יכול לשרוד במסגרת הזאתי או שלא יכול להתמודד עם זה נפשית שלא יגייסו אותו לקרבי שיתנו לו תפקידי עורף. אבל הקטע הוא שהצבא שלנו לא ממש איכפת מזה. אלא אם ממש יש סיבה מוצדקת כמו מצב כלכלי גרוע שעל החייל לעבוד כדי לשרוד ולפרנס את הבית,הורים גרושים או הורים חולים במחלה שמגבילה אותם נורא. יש מלא סיפורים עצובים וחבל שזה המצב ממש חבל ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() יש כמה נק' נכונות במכתב, אבל הצורה הדמגוגית שבה זה כתוב והעובדה שמדובר במכתב מפוברק שנועד בכוונה תחילה לפנות למחנה משותף נמוך לא מאפשרים להתייחס אליו ברצינות.
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() רק חיזק לי את הדיעה של לא ללכת לקרבי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() באמת נשמע מפוברק.
יש משהו בנימה הדיכאונית שמאוד נכון, חוסר ההערכה, אוכלי החינם...מבין אותו לחלוטין אבל הצבא לא מכריח אף אחד לשרת בקרבי, אל תזבלו בשכל.
![]() |
#7 | |
|
![]() ציטוט:
ההשתמטות בארץ לא היו כאלה גבוהים. לא שאני מעודד השתמטות אני חושב שזה דבר רע אבל תחשוב על זה שאם הצבא היה מתאים אותנו בהתאם לבקשות שלנו הוא היה נראה אחרת ולא היינו עושים את הפאדיחות שנעשו..כמו למשל הסיפור ששכחו חייל בשטחים כי כמה חבר'ה ענו במקומו את המספרי ברזל. קיצר חשוב להתגייס אבל אל תחשוב שהצבא עושה מה שאתה רוצה..הוא עושה מה שבראש שלו ולא איכפת לו מה אתה חושב ומה בא לך |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() מחריד שזו ההערכה שלנו כלפיהם.
when the pain takes control touch leaves you cold it's better sometimes not to pray Well I guess that's just the way that it goes why love dies no one knows but I love you till my very last breath don't say a word just leave me with your kiss of death -L.A. Guns- ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
חבר פעיל
|
![]() מכתב מדהים גם אם מפוברק :x
![]() |
#10 |
Banned
|
![]() אין שום הוכחה שזה מכתב אמיתי,לדעתי סתם בולשיט !
חוץ מזה אם אף אחד לא ילך לקרבי מי יגן על המדינה ? אני שיניתי את דעתי,אני מנסה ללכת או לקרבי או לא ללכת בכלל ! אם לא יקבלו אותי לקרבי בגלל הפרופיל אז אני לא ילך בכלל ללצבא ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]() למה להפיץ את החרא הזה?
מה אתה מעיז בכלל להעלות את השיט הזה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() א-המכתב הזה בדוי.
ב-אפשר לחשוב שגובניקים לא טוחנים.פחחחח יש מספיק כאלו ששוחים בתוך שמן וגריז כול השירות שלהם,לתקן נגמ"ש נראה לכם קל? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() הייה לי ויכוח עם ההורים לא מזמן, ההורים ממש לא רוצים שאני אלך לשרת בקרבי, ואני אמרתי להם שאם ישבצו אותי אני אלך. כי די, נמאס להיות פחדן, אני לא רוצה רוצה להיות כמו כל הג'ובניקים האלה שמחפשים חיים קלים, כל השנה אתה שומע על איך עולה אחוז המשתמטים ויורד אחוז המתגייסים לחילות הקרביים. והבעיה שההורים אומרים לי "מה אתה משוגע? אתה לא יכול להרוג זבוב, מה אתה תעשה בקרבי? יש מספיק זבל שמסתובב ברחובות שמכות זה כל החיים שלהם, שהם ילכו לקרבי, אתה הומניטרי, אתה לא מתאים לזה." ואז אני הולך ומסביר להם שדווקא הזבל שמסתובב ברחובות ישתמטו ואם הדפוקים האלה ילכו לקרבי זה יהיה הסוף של המדינה שלנו...
![]() |
![]() |
![]() |