|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() איך אני עובד בצורה הזאת על השריר (אקסצנטרי) עם משקולות?
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
אין כזה דבר שריר אקצנטרי, יש תנועה קונצנטרי ואקצנטרית. (האמת גם איזומטרית ועוד אחת שברח לי שמה)
I'm not a Macchiavellian, he was only born earlier. Aou! Aou! Aou! Spartan#1! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#5 |
חבר פעיל
|
![]() אם אני פשוט מקופף את היד כמו בתמונה שם ומגיע לחצי תנועה ומשאיר את היד ככה למשך X זמן, זה תנועה אקצנטרית? או שצריך לאט לאט בשלבים?
וכמה זמן אמורה להיות התנועה? כמה חזרות? משקל יחסית נמוך או גבוה? אתם יודעים איפה אני מוצא תוכניות אימון כאלה? דבר קטן אחרון: אם אני מבצע את התרגיל כרגיל וכמו בתמונה שם מושך ביד את המשקולת אלי (מקבץ את השריר) ועושה את זה לאט לאט השריר יתקבץ או יתארך?
![]() |
#6 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() כיווץ אקצנטרי זהו כיווץ שמפעיל את השריר תוך התארכותו. נגיד אתה עושה לחיצת חזה, אז כל הירידה זהו כיווץ אקצנטרי
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() הם אומרים שכשאני מכווץ אז העבודה יותר קלה מאשר שאני מאט את המשקל כמו בכפיפות מרפקים..
אז עדיף לעשות את החצי האקצנטרי של התנועה ממש לאט?וככה זה עוזר לגדילה של השריר... אמרו שזה פוצע אותו משו כזה וזה מראה שעבודה אקצנטרית יותר קשה... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
פעם קראתי שאנשים יותר מדי מתעסקים בכמה לאט לעשות את התנועה, ובסוף סיכום המאמר היה משהו כמו: "תפסיקו להתעסק בשטויות, תרגישו טבעי עם התנועה, לא מהר מדי, ולא לאט מדי, איך שיוצא לכם טבעי בלי "לזרוק" את המשקולת" זה נכון ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
לא נראה לי שתראה יותר "מנופח" בשיטה הזאת יותר הגיוני שתהיה דומה לברוס לי (תהיה חזק, אבל לא מנופח/גדול יותר)
![]() |
![]() |
#12 | |
|
![]() ציטוט:
![]() כמובן שהתנועה צריכה להתבצע בצורה מתפרצת, ככל שמשך השלב האקצנטרי והמעבר לשלב הקונצנטרי יתארך ככה היכולת להגיע למתח פסיבי בשריר תקטן ואיתו יכולת פיתוח הכוח.
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]() סה"כ השלב האקצנטרי צריך להיות כזה שבו אתה שולט על המשקל בכל שלב ובתיאוריה אתה יכול לשנות כיוון אם תרצה. זה יכול להיות שניה או שלוש שניות. תמיד אפשר לגוון, לעשות את הקונצטרני במתפרץ (העלה לי משקלים בטירוף), לעשות את הקונצטרי בכיווץ (עושה לי דומס מהגיהנום) וכ'ו.
You can even give a try to super slow.
I'm not a Macchiavellian, he was only born earlier. Aou! Aou! Aou! Spartan#1! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אז רגע, בפועל יוצא שעדיף שהשלב האקצטרני יהיה מהיר והקונצטרי שאחריו יבוא בצורה מתפרצת אליו ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() ציטוט:
בקשר לסכמה, כמו שאתה רואה עד לאורך מסוים (resting length) היכולת של הסרקומרים לפתח כוח מגיעה לשיא (active tension). ככל שהשריר ממשיך להתארך (length) היכולת הזו יורדת (גשרי הרוחב מתרחקים מאתרי הקשירה) והיכולת לפתח כוח באמצעות מרכיבים אלסטיים של השריר עולה, מעין אפקט מתיחה כמו בגומיה (passive tension).
![]() |
![]() |
#17 |
חבר פעיל
|
![]() שיקו,בהקשר של היפרטרופיה, מה לדעתך עדיף?
עדיין הסתבכתי עם ההסבר שלך, אני מרגיש טמבל. :x |
![]() |
![]() |