|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() השאלות הקטנות גם מופיעות לפי מספרים
![]() בהנחה שאנו מתחילים מאדם שמאגרי הגליקוגן שלו קצת מלאים (הן בכבד והן בשרירים) ומספק לגוף כמות חלבון גבוהה כל ארוחה... אדם שורף באופן טבעי כל הזמן שומן בתאים (1.מעגל קרבס?) יחד עם הגלוקוז ובמיוחד במנוחה נשרף יותר שומן (2. עקב ניצול השומן בגוף שכן נדרש זמן רב יותר לשריפת שומן מאשר גלוקוז מכאן שהדלק העיקרי של הגוף במצב מנוחה - שומן!??) לאחר הארוחה, כשרמות הסוכר עולות, מופרש האינסולין , נעצר ניוד השומן מתאי השומן (3??) עד שרמות הסוכר מתאזנות (4. ע"י "דחיפת הגלוקוז לתאים, בנייתו במאגרי הגליקוגן ואף הכנסתו למאגרי השומן?!) ושוב ממשיך ניוד השומן מהתאים תוך שריפה מתונה של שומן. בעת פעילות גופנית צונחים מעט רמות הגלוקוז בדם (עקב ניצולם לאנרגיה בפעילות) ומיד הורמון הגלוקוגון מפרק את מאגרי הגליקוגן מהכבד למען יסדיר את רמת הסוכר בדם תוך הענקת אנרגיה לשרירים (תוך שימוש גובר בהם, 5. כלומר אחוז הפחמימות שיישרפו גדול יותר מאחוז השומנים שיישרפו לפחות בתחילת הפעילות?) לאחר שהמאגרים מתחילים להדלל (הן ממאגרי הגליקוגן בשרירים?) ולאחר ניוד שומן מוגבר, מעגל קרבס ישרוף יותר שומנים (בהתאם לעצימות האימון) וכן יחל תהליך של המרת החלבונים מהכבד לגלוקוז ולאחר מכן פירוק חלבונים בגוף והמרתם גם כן וככל שידללו יותר מאגרי הגליקוגן כך ייעשה שימוש גובר בשומן לאנרגיה (כמובן ששוב תלוי בעצימות האימון) ולאחר מכן נכנס עניין הקטונים (מה זה קטונים?? למי שיש הסבר טוב זה יהיה מצוין). לאחר הפעילות, הגוף במצב התאוששות (מנוחה) ולכן יישרפו יותר שומנים. ועוד משהו ... שאלתי את השאלה באשכול קודם אך לא קיבלתי תשובה ברורה, אז אנסח שוב, באשכול על "השפעת האינדקס הגליקמי על חמצון השומן", טוענים שמאזן השומן מתאזן בסופו של דבר למרות שרוב היום נשרף הרבה יותר שומן מאשר גלוקוז וחלבון תודות לדילול הגליקוגן מכאן ששורפי שומן למיניהם שמייעלים את ניצול השומן לאנרגיה גם בסופו של יום מאזן השומן מתאזן ע"י ההומואסטאזיס? כלומר מה שאני שואל אם קפאין וכל החומרים מייעלים ניצול שומן לא יביאו אותי לניצול שומן גדול יותר בסופו של יום? תודה רבה לעוזרים...אני מת להבין את הדברים האלה אחת ולתמיד.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() משה? גל? מישהו....?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
צוות ישראלבודי
עוסק ב:: Making the world a better place
|
![]() עשית לי כאב ראש... לא הבנתי מה השאלה בתכלס, או השאלות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ציטוט:
|
|