|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() האם חשוב לשמור על כמות מסויימת של כולסטרול בתפריט, ומהי ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() כן... Hdl... (כולסטרול טוב)
צריך שיהיה דיי הרבה אבל לא יותר מידי תבדוק בויקיפדיה אגב עיות בכולסטרול נובעות מאכילת יתר של סוכרים ושומן טרנס בעצם העובדה שחושבים שכולסטרול ושומן רווי מזיק זה בגלל ניסויים בבעלי חיים שלא פועלים אותו דבר כמו בני אדם , אני לא אפרט יותר כי זה חפירה אחת גדולה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אוקיי, קראתי על זה קצת, לא הצלחתי להגיע לכמות מ"ג מדויק... ואיך אני ידע מהו טוב ומהו לא טוב ? רשום במחשבון הזה רק כולסטרול.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() כולסטרול במזון וכולסטרול Hdl וldl אלו דברים שונים...
![]() |
#5 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() ליאו - פספסת את הרעיון. HDL וLDL הם נשאים של כולסטרול, לא הכולסטרול עצמו. יש חשיבות אדירה לLDL, הבעיה היא שעודף בLDL גורם לבעיות בריאותיות. זה לא נכון לומר שהדברים בוססו על חיות, יש המון מחקר בבני אדם בתחום של כולסטרול, שומנים ונשאי כולסטרול. אגב, סוכרים מעלים את הכולסטרול רק בטווח הקצר - אם צורכים כמות מסויימת של סוכרים פשוטים באופן קבוע ההשפעה שלהם על הכולסטרול פוסקת [כנראה שההשפעה שלהם היא חלק מהסתגלות מטבולית].
thaibox - בעקרון, הגוף שלנו מייצר בערך חצי גרם כולסטרול ביום, זה תלוי בכמות שצורכים בתזונה. סה"כ, הגוף משתמש בערך בגרם כולסטרול ביום. כולסטרול הוא חומר המוצא לכל חומר סטרואידי בגוף - מייצרים ממנו ויטמין D, הורמוני מין ועוד. ללא ספק הוא משחק תפקיד חשוב. הבעיה היא שאין לגוף דרך להפטר מעודפי כולסטרול, לכן ממליצים למתן את הצריכה שלו. אז אל תגזים עם הכולסטרול, אבל כדאי לצרוך אותו בכמויות סבירות לפי ההמלצות. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() ומהן ההמלצות? 300 מ"ג ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |