|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() כאן אני פותח קבוצת תמיכה רשמית לאנשים האמיצים( או הטיפשים) מבינינו שמתכוונים לנסות או ניסו את העסק.
למי שלא יודע: מדובר באימון אירובי אינטנסיבי קצר שאורכו כ4 דק' הוא מורכב מ8 סיבובים שמורכבים מ20 שניות של מאמץ מירבי ו10 שניות של מנוחה. מבוצע עם תרגילי התנגדות(leg Press סקווטים , דדליפט , וכו' לא תאומים!! כי כבר יש מי שניסה לעשות את זה עם תאומים בפורום אחר!) או ספרינטים , למרות שכבר שמעתי על אנשים שמשלבים עם זה שחייה. אם אתם רצים תרוצו הכי מהר שאפשר ותאיטו בערך ב3~ שניות שבין המנוחה לריצה ( תקחו איזה שנייה וחצי מכל שלב). אם אתם עושים תרגילי התנגדות מומלץ לבחור משקל שבוא תבצעו כ8-12 חזרות באותן 20 שניות ללא כשלון (להרבה אנשים זה פשוט בלי משקל וזהו , או דאמבלים קטנים של 10-20 קילו) וזהו. מן הסתם זה גם קשה מאוד לכן השם קבוצת תמיכה יתרונות -שריפת שומן מגוברת ביומיים אחרי האימון , מחקרים מראים שעבודה אירובית אינטנסיבית יכולה לשרוף פי 9 שומן כאשר היא משולבת בתוכנית אימונים מאשר עבודה אירובית רגילה -מחקרים הראו שב6 שבועות ניתן לעלות את הvo2 Nax ב10% והקיבולת האנאירובית ב14% (הנתונים הכי גבוהים שנבדקו במדע בתקופה הנ"ל) , במילים אחרות זה משפר את רמת הכושר הכללי = יכולת התאוששות מוגברת מאימונים ובין סטים + ניצול שומן לאנרגייה ביעילות גבוהה יותר -4 דק' בלבד לשרוף יותר קלוריות מאימון אירובי בקצב יציב. בזמן מסויים חסרונות -שריפה קלורית אחרי האימון ולא במהלכו , לכל מי שעושה אירובי במאסה בצורה שמעכבת את הצטברות השומן מבלי לפגוע בשאר היום כשיש צבירת שריר. -דורש יותר התאוששות מאירובי רגיל -קשה מנטלית.
![]() |
#2 |
חבר ותיק
|
![]() קבלו צ'ופר:
טיימר טבאטה בMP3 !!! http://www.angelfire.com/hero/urbandruid/ תשימו את האוזניות ותלכו למסלול לעשות ספרינטים!
![]() |
#3 |
מנהל טכני
|
![]() LEO בואי איתי לאימון איגרוף
![]()
![]() |
#4 |
חבר ותיק
|
![]() ואולי אני אבוא (איתך או לא)
תמיד רציתי להות מתאגרף פחחח טוב עכשיו ברצינות , הלכתי למסלול עשיתי Tabata אחרי שכתבתי את זה(את האמת רציתי כבר ללכת מוקדם יותר אבל חשבתי להשאיר על זה הודעה פה בפורום הזה) הספרינטים עוד יותר קשים מהתרגיליי התנגדות @#$@#$ ה10 שניות מנוחה זה כמו 2 שניות. נ.ב באגרוף אתם עושים בROADWORK משהו דומה מה ששמעתי , אתם עושים נגיד ריצת 100 מטר ואז שכיבות שמיכה לעמידה וככה איזה 3-15 סיבובים. נתנו לנו את זה פעם בבית הספר בשיעור ספורט
![]() |
#5 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() תן את המחקרים
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() האם יש מחקרים שמראים שה4 דקות האינטנסיביות בטירוף האלה, בהנחה שאני יצליח לעמוד בזה, אכן שורפות קלוריות כמעט כמו ריצה של חצי שעה?
ועריכה קטנה...: האם אתה הצלחתה לעמוד בכל כך הרבה ספרינטים, ובעצם איך אפשר לדוגמא בשני הספרינטים האחרונים או ה3 לשחזר את המהירות של הספרינטים הראשונים? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
Exercise Post Oxygen Consumption (EPOC) מה שמגביר את המטבוליזם לאחר האימון. כדי להנות לגמרי מהיתרונות של האימון מומלץ לעשות קצת אירובי-קל בינוי אחרי זה (זה מה שאני עושה בכל מקרה). מחקר תומך: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/en..._uids=11882927 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר ותיק
|
![]() אהם אני יביא לכם אם אתם רוצים...
ולא , אי אפשר לשמור על אותה מהירות כמובן. אלא אם אתה רץ מרתון שבמהירות המקסימלית יכול לרוץ 10 דקות בלי הפסקה (אגב בספרינט הראשון על המסלול ריצה [ עירוני יפה כזה עם עצים בצד וסימנים של מטרים, לא הליכון חח תבואו לבת-ים לחיאני עשה פה מהפך בעיר] ראיתי מטושטש מרוב מהירות באחרון כבר זה היה מהירות של ריצת 2000) מה שגם מגניב שכל פעם ב20 שניות עברתי איזה כמה מטרים פחות מפעם קודמת אז כל הזמן מצאתי את עצמי עוצר בצד שני של המסלול יותר ויותר קרוב לאמצע(הפאק איתו שיש מעברי חצייה שחותכים את המסלול)
![]() |
#9 |
חבר ותיק
|
![]() מספר מחקרים:
References Cited 1 R. Bahr and O.M. Sejersted, “Effect of Intensity on Excess Postexercise O2 Consumption,” Metabolism 40.8 (1991) : 836-841. 2 C. Bass, “Forget the Fat-Burn Zone: High Intensity Aerobics Amazingly Effective,” Clarence and Carol Bass, www.cbass.com, 1997. 3 J. Smith and L. McNaughton, “The Effects of Intensity of Exercise and Excess Post-Exercise Oxygen Consumption and Energy Expenditure in Moderately Trained Men and Women,” Eur. J. Appl. Physiol. 67 (1993) : 420-425.. 4 I. Tabata, et al., “Effects of Moderate-Intensity Endurance and High-Intensity Intermittent Training on Anaerobic Capacity and VO2max,” Med. Sci. Sports Exerc. 28.10 (1996) : 1327-1330. 5 I. Tabata, et al., “Metabolic Profile of High-Intensity Intermittent Exercises,” Med. Sci. Sports Exerc. 29.3 (1997) : 390-395. “Sprinting is tough. In fact, it’s so tough, many people actually fear doing it, which is exactly why I recommend it.”
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() leo,
בתור אחד שלא אוהב לרוץ, אם אני עושה דדליפט עם 2 בודדות של 20 קילו כל אחת במשך 20 שניות, נח 10 שניות, וחוזר חלילה במשך 4 דקות, זה טוב כמו אירובי של כמה זמן?... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() סבבה, אז squat ולא deadlift, אבל עדיין, זה שווה לאירובי של כמה זמן?...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() חחח אין אף אחד שיכול לעשות אירובי עם סקוואט
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#16 | |
חבר ותיק
|
![]() ציטוט:
תעשה FRONT SQUAT או POWER CLEAN או ספרינטים או סקווט אוויר(בלי כלום) או סקווט עם קפיצה וכו' לא תרגילים עם משקל קל כמו OH סקווט או שכיבות סמיכה (או כפיפות מרפקים כמו אחד אחר) @בולט , טאבאטה מילא לא נחשב אירובי STEADY STATE זה בורות להחשיב אירובי כל מה שהוא STEADY STATE בלבד תאמין לי קצב הנשימה וקצב פעימות הלב לא יורד משמעוית במנוחה ועדיין קיימת שריפת אנרגייה על מנת לטעון את המאגרים
![]() |
![]() |
#17 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
ליאו, אני יודע מה זה אירובי. תודה על הדאגה
![]()
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() בשורה תחתונה: כמה קלוריות שורפים כתוצאה מהעסק הזה של ה4 דקות?
![]() |
#19 | |
חבר ותיק
|
![]() ציטוט:
כמה רחוק לקחת את זה מבחינת כוח רצון ומה עשית. אבל מחקרים מראים שהסוג הזה של האימון שורף פי 9 יותר שומן (תחפש אותם פה אני לא מתכוון לחפש אותם חצי שעה: http://www.google.com/search?q=high+...ient=firefox-a ולכאורה הTABATA הוא היעיל מביניהם
![]() |
![]() |
#20 | ||
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
FAT BURNING ZONE חיפשתי TABATA בPUBMED ולא מצאתי כלום
![]() |