ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 01-06-07, 13:09   #1
ice13
Guest
המלצה לאימון הרגליים

שמתי לב שרוב האנשים שמפרסמים את האימונים שלהם כותבים שבתרגילי רגליים (סקוואט, כפיפות רגליים....) הם עושים טווח חזרות נמוך- בין 4-8!:nonono:
אני ממליץ לעשות מינימום 12 חזרות ואני יסביר למה:
בשרירי הרגליים יש שני סוגים של סיבים- סיבים לבנים וסיבים אדומים. הסיבים הלבנים אלו הסיבים שעובדים פחות קשה- בד"כ באימון ריצה, אופניים... ולא במשקולות- לא כאשר עושים מספר חזרות קטן.
הסיבים האדומים הם הסיבים שעובדים יותר בעסודה עם משקולות.
המטרה שלנו באימון הרגליים היא שגם הסיבים הלבנים וגם האדומים יעבדו כדי לגרום לעבדוה מקסימלית של השריר (כישלון חיובי סופי) ובשביל זה נעשה מינימום 12 חזרות, בחזרות הראשונות רק הסיבים האדומים יעבדו ובהמשך הרגליים יצטרכו גם את הסיבים הלבנים, ושניהם יעבדו עד סוף הסט!
וכך נגיע לכישלון חיובי אמיתי!

מצטער אם ההסבר לא ממש ברור...
ישן 01-06-07, 13:12   #2
toxicity
IsraelBody VIP - חבר יהלום

עוסק ב:: להטחן בצה"ל

טוב סבא
toxicity מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-06-07, 14:16   #3
iNFace
חבר פעיל

טוב אחי
iNFace מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-06-07, 14:20   #4
IGOR
נפיחון

הסמל האישי שלIGOR

חדר כושר: k-gym

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ice13
שמתי לב שרוב האנשים שמפרסמים את האימונים שלהם כותבים שבתרגילי רגליים (סקוואט, כפיפות רגליים....) הם עושים טווח חזרות נמוך- בין 4-8!:nonono:
אני ממליץ לעשות מינימום 12 חזרות ואני יסביר למה:
בשרירי הרגליים יש שני סוגים של סיבים- סיבים לבנים וסיבים אדומים. הסיבים הלבנים אלו הסיבים שעובדים פחות קשה- בד"כ באימון ריצה, אופניים... ולא במשקולות- לא כאשר עושים מספר חזרות קטן.
הסיבים האדומים הם הסיבים שעובדים יותר בעסודה עם משקולות.
המטרה שלנו באימון הרגליים היא שגם הסיבים הלבנים וגם האדומים יעבדו כדי לגרום לעבדוה מקסימלית של השריר (כישלון חיובי סופי) ובשביל זה נעשה מינימום 12 חזרות, בחזרות הראשונות רק הסיבים האדומים יעבדו ובהמשך הרגליים יצטרכו גם את הסיבים הלבנים, ושניהם יעבדו עד סוף הסט!
וכך נגיע לכישלון חיובי אמיתי!

מצטער אם ההסבר לא ממש ברור...
מאיפה הבאתה את זה? ואם אתה שם משקל כבד ואתה לא יכול לעשות 12 חזרות אלא רק 6 או 8 ואפילו 4? עדיף לשים משקל כבד ולא לעשות 12 חזרות אלא דווקא 4-8..
IGOR מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-06-07, 14:30   #5
ice13
Guest

ציטוט:
מאיפה הבאתה את זה? ואם אתה שם משקל כבד ואתה לא יכול לעשות 12 חזרות אלא רק 6 או 8 ואפילו 4? עדיף לשים משקל כבד ולא לעשות 12 חזרות אלא דווקא 4-8..
אם אתה שם משקל כבד שאתה לא יכול לעשות איתו 12 חזרות אז אתה לא שם משקל כבד שאתה לא יכול לעשות איתו! אתה שם משקל יותר נמוך!
ישן 01-06-07, 14:31   #6
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

חלאס כבר עם "הטוב אחי" הזה, פעם הבאה אני מוחק תגובות כאלה!

לפותח האשכול, ההסבר שלך לא נכון מיסודו:

1. הסיבים הלבנים הם אלה שבעיקר מתכווצים בזמן עבודה עם עומסים גבוהים, ולא הסיבים האדומים.

2. הסיבים הלבנים (שאותם החלפת עם הסיבים האדומים) לא "יכנסו לעבודה" לאחר מס' חזרות, הם יעבדו כל הזמן, ביחד עם הסיבים האדומים. ההבדל בינהם הוא שלסיבים הלבנים יש יכולת התכווצות מהירה ("סיבים מהירים") וחזקה בהתרעה קצרה מה שהופך אותם ליותר יעילים בעבודה עם עומסים גבוהים, לעומת הסיבים האדומים שלהם יכולת התכווצות לא מהירה ("סיבים איטיים") אבל יש להם יכולת אירובית גבוהה יותר מה שהופך אותם ליותר יעילים בעבודה ארוכה ומתמשכת כמו סט מרובה חזרות.
בעבודה עם משקלים גבוהים, הסיבים הלבנים יהיו דומיננטיים, בעבודה עם משקלים נמוכים, הסיבים האדומים יהיו דומיננטיים, אבל כולם יעבדו ביחד בסופו של דבר.

3. לא רק ברגליים יש את שילוב שני הסיבים (למעשה יש יותר משני סוגים), אלא בכל שריר שלד בגוף זה קיים.

4. לא חייבים להגיע לכשלון כדי להגיע להיפרטרופיה.

5. עבודה בטווחים נמוכים תשפר ביותר יעילות את גיוס יחידות המוטוריות, מה שיכול להביא בסופו של דבר ליותר גדילה בשריר.

6. ישנם עוד משתנים שתלויים בטווח החזרות, לא רק סוגי הסיבים. להרחבה תקרא את זה.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-06-07, 14:32   #7
ice13
Guest

תשמעו לא אכפת שאנשים יזלזלו בזה, זו המלצה בלבד! אני יודע שזה נכון!
ומי שחושב שכמה שירים יותר משקל ויעשה 5 חזרות בקושי זה יעזר לו יותר אז שיהיה לו בהצלחה...
ישן 01-06-07, 14:36   #8
ice13
Guest

ציטוט:
1. הסיבים הלבנים הם אלה שבעיקר מתכווצים בזמן עבודה עם עומסים גבוהים, ולא הסיבים האדומים.
2. הסיבים הלבנים (שאותם החלפת עם הסיבים האדומים) לא "יכנסו לעבודה" לאחר מס' חזרות, הם יעבדו כל הזמן, ביחד עם הסיבים האדומים. ההבדל בינהם הוא שלסיבים הלבנים יש יכולת התכווצות מהירה ("סיבים מהירים") וחזקה בהתרעה קצרה מה שהופך אותם ליותר יעילים בעבודה עם עומסים גבוהים, לעומת הסיבים האדומים שלהם יכולת התכווצות לא מהירה ("סיבים איטיים") אבל יש להם יכולת אירובית גבוהה יותר מה שהופך אותם ליותר יעילים בעבודה ארוכה ומתמשכת כמו סט מרובה חזרות.
בעבודה עם משקלים גבוהים, הסיבים הלבנים יהיו דומיננטיים, בעבודה עם משקלים נמוכים, הסיבים האדומים יהיו דומיננטיים, אבל כולם יעבדו ביחד בסופו של דבר.
3. לא רק ברגליים יש את שילוב שני הסיבים (למעשה יש יותר משני סוגים), אלא בכל שריר שלד בגוף זה קיים.
4. לא חייבים להגיע לכשלון כדי להגיע להיפרטרופיה.
5. עבודה בטווחים נמוכים תשפר ביותר יעילות את גיוס יחידות המוטוריות, מה שיכול להביא בסופו של דבר ליותר גדילה בשריר.
6. ישנם עוד משתנים שתלויים בטווח החזרות, לא רק סוגי הסיבים. להרחבה תקרא את זה.
1. הסיבים הלבנים מתכווצים יותר מהר אבל פעילים יותר בעבודה אירובית!
2. הסיבים האדומים הם אלה שמתאימים לעבודה בעומסים גבוהים!
4. צודק אבל אני מעדיף להגיע לכישלון חיובי באימון!
ישן 01-06-07, 14:44   #9
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ice13
1. הסיבים הלבנים מתכווצים יותר מהר אבל פעילים יותר בעבודה אירובית!
2. הסיבים האדומים הם אלה שמתאימים לעבודה בעומסים גבוהים!
4. צודק אבל אני מעדיף להגיע לכישלון חיובי באימון!
1. לא, הם לא פעילים יותר בעבודה אירובית ואני הסברתי למה. עצם זה שאתה כותב שהם מהירים ופעילים יותר בעבודה אירובית זה כבר סתירה.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A8

2. לא הם לא. ראה סעיף (1).

4. שיהיה לך בכיף.
ישן 01-06-07, 14:48   #10
ice13
Guest

גם אם החלפתי ביניהם בטעות זה עדיין נכון שעדיף לעשות באימוני רגליים טווחי חזרות גבוהים!
ציטוט:
מסכים לגבי שאר השרירים אבל לגבי הרגליים לא!
ישן 01-06-07, 14:54   #11
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

תקשיב ידידי, אתה כותב פה דברים ללא ביסוס, אתה סותר עובדות פיזיולוגיות ואתה מנסה להצתדק. בוא תסביר לי למה בכל זאת עבודה בטווחי חזרות גבוהים עדיפה לרגליים לאור מה שהסברתי לך בהודעות הקודמות?

ציטוט:
אי ההסכמה שלך לא תשנה עובדות פיזיולוגיות. יש לך הסבר למה ברגליים ניתן לגייס יחידות מוטוריות ובשאר הגוף לא?
ישן 01-06-07, 14:57   #12
igorek
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ice13
תשמעו לא אכפת שאנשים יזלזלו בזה, זו המלצה בלבד! אני יודע שזה נכון!
ומי שחושב שכמה שירים יותר משקל ויעשה 5 חזרות בקושי זה יעזר לו יותר אז שיהיה לו בהצלחה...
אתה מוזמן להגיד את זה לרגליים שלי...
igorek מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-06-07, 16:28   #13
Cowboy187
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי ice13
גם אם החלפתי ביניהם בטעות זה עדיין נכון שעדיף לעשות באימוני רגליים טווחי חזרות גבוהים!

השאלה היא למה נראה לך שאם נעשה 20 חזרות זה יהיה מספיק עבודה לסיבים האדומים? למה נראה לך שה30 שניות של תרגיל יעבדו מספיק על הסיבים האדומים? מי אמר שאני בכלל רוצה לאמן את הסיבים האדומים ? אין שום טעם בלהגיד משפטים כאלה בלי לדעת מהן מטרות המתאמן, או לדעת בעצמך מה אתה אומר
Cowboy187 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה