|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
Guest
|
המלצה לאימון הרגליים
שמתי לב שרוב האנשים שמפרסמים את האימונים שלהם כותבים שבתרגילי רגליים (סקוואט, כפיפות רגליים....) הם עושים טווח חזרות נמוך- בין 4-8!:nonono:
אני ממליץ לעשות מינימום 12 חזרות ![]() בשרירי הרגליים יש שני סוגים של סיבים- סיבים לבנים וסיבים אדומים. הסיבים הלבנים אלו הסיבים שעובדים פחות קשה- בד"כ באימון ריצה, אופניים... ולא במשקולות- לא כאשר עושים מספר חזרות קטן. הסיבים האדומים הם הסיבים שעובדים יותר בעסודה עם משקולות. המטרה שלנו באימון הרגליים היא שגם הסיבים הלבנים וגם האדומים יעבדו כדי לגרום לעבדוה מקסימלית של השריר (כישלון חיובי סופי) ובשביל זה נעשה מינימום 12 חזרות, בחזרות הראשונות רק הסיבים האדומים יעבדו ובהמשך הרגליים יצטרכו גם את הסיבים הלבנים, ושניהם יעבדו עד סוף הסט! וכך נגיע לכישלון חיובי אמיתי! ![]() מצטער אם ההסבר לא ממש ברור... |
![]() |
![]() |
#2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() טוב סבא
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() טוב אחי
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
נפיחון
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() חלאס כבר עם "הטוב אחי" הזה, פעם הבאה אני מוחק תגובות כאלה!
לפותח האשכול, ההסבר שלך לא נכון מיסודו: 1. הסיבים הלבנים הם אלה שבעיקר מתכווצים בזמן עבודה עם עומסים גבוהים, ולא הסיבים האדומים. 2. הסיבים הלבנים (שאותם החלפת עם הסיבים האדומים) לא "יכנסו לעבודה" לאחר מס' חזרות, הם יעבדו כל הזמן, ביחד עם הסיבים האדומים. ההבדל בינהם הוא שלסיבים הלבנים יש יכולת התכווצות מהירה ("סיבים מהירים") וחזקה בהתרעה קצרה מה שהופך אותם ליותר יעילים בעבודה עם עומסים גבוהים, לעומת הסיבים האדומים שלהם יכולת התכווצות לא מהירה ("סיבים איטיים") אבל יש להם יכולת אירובית גבוהה יותר מה שהופך אותם ליותר יעילים בעבודה ארוכה ומתמשכת כמו סט מרובה חזרות. בעבודה עם משקלים גבוהים, הסיבים הלבנים יהיו דומיננטיים, בעבודה עם משקלים נמוכים, הסיבים האדומים יהיו דומיננטיים, אבל כולם יעבדו ביחד בסופו של דבר. 3. לא רק ברגליים יש את שילוב שני הסיבים (למעשה יש יותר משני סוגים), אלא בכל שריר שלד בגוף זה קיים. 4. לא חייבים להגיע לכשלון כדי להגיע להיפרטרופיה. 5. עבודה בטווחים נמוכים תשפר ביותר יעילות את גיוס יחידות המוטוריות, מה שיכול להביא בסופו של דבר ליותר גדילה בשריר. 6. ישנם עוד משתנים שתלויים בטווח החזרות, לא רק סוגי הסיבים. להרחבה תקרא את זה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() תשמעו לא אכפת שאנשים יזלזלו בזה, זו המלצה בלבד! אני יודע שזה נכון!
ומי שחושב שכמה שירים יותר משקל ויעשה 5 חזרות בקושי זה יעזר לו יותר אז שיהיה לו בהצלחה... |
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() ציטוט:
2. הסיבים האדומים הם אלה שמתאימים לעבודה בעומסים גבוהים! 4. צודק אבל אני מעדיף להגיע לכישלון חיובי באימון! |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() ציטוט:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A8 2. לא הם לא. ראה סעיף (1). 4. שיהיה לך בכיף. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
![]() גם אם החלפתי ביניהם בטעות זה עדיין נכון שעדיף לעשות באימוני רגליים טווחי חזרות גבוהים!
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
#11 | |
|
![]() תקשיב ידידי, אתה כותב פה דברים ללא ביסוס, אתה סותר עובדות פיזיולוגיות ואתה מנסה להצתדק. בוא תסביר לי למה בכל זאת עבודה בטווחי חזרות גבוהים עדיפה לרגליים לאור מה שהסברתי לך בהודעות הקודמות?
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
השאלה היא למה נראה לך שאם נעשה 20 חזרות זה יהיה מספיק עבודה לסיבים האדומים? למה נראה לך שה30 שניות של תרגיל יעבדו מספיק על הסיבים האדומים? מי אמר שאני בכלל רוצה לאמן את הסיבים האדומים ? אין שום טעם בלהגיד משפטים כאלה בלי לדעת מהן מטרות המתאמן, או לדעת בעצמך מה אתה אומר ![]() |
|
![]() |
![]() |