|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() יש לי לאכול פסטה עם רוטב בלי שמן וסוכר ועוד כמה דברים ו3 ירקות כלשהם .
השאלה שלי היא אם שמתי ברוטב 2 עגבניות ופטריות אז זה נחשב כירק כאילו מה3 ירקות שאני צריך לאכול ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() אסור עגבניות!!!! עגבניה זה בלי הקליפה!!! עם קליפה זה 2.3695784 ירק! ועם הפטריות ברבים, הגעת ל4.568977/86436 ירקות!
לך תקיא מהרררר! אתה מבין איך מה שאתה אומר נשמע, אחי? תאכל כמה ירקות שבא לך (לא כמו גזר וכ'ו, לכל היותר). מי שאומר לך אחרת הוא מטומטם.
I'm not a Macchiavellian, he was only born earlier. Aou! Aou! Aou! Spartan#1! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() ציטוט:
נכון שיש בהם קלוריות, אבל פאק, הגוף משקיע יותר אנרגיה לעכל את זה, מאשר הערך הקלורי שלהן. שינסה לאכול חמש קילו עגבניות.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מנהל מחלקת התזונה
כללי:: משה גלעדי
עוסק ב:: סטודנט לרפואה
|
![]() Elevation, אני מסכים איתך לגמרי שצריכים לאכול מספיק ירקות. אבל, חשוב לזכור שגם לירקות יש ערך קלורי. למשל בגזר יש 43 קלוריות ל100 גרם, זה לא המון אבל זה גם לא מעט. אני כן מתחשב בזה בתפריט ולא אוכל ירקות חופשי לגמרי [כמובן שאין מה להתקטנן על חסה, אבל בגדול].
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() חח הייתי בטוח לפי תחילת התגובה של elavation הולכים לעשות לו את המוות כמו באשכול ההוא של ה"נגמרה לי הגבינה בבית!! מה לעשות??" "שטפת את הטונה במים??? זה שטף לך בדרך 17% מהחלבון בדרך יא דפוק!!"
חחחחחחח :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
אני מודע לזה שצריך להתחשב בהם, ובכל זאת אני בשלי, שהגוף משקיע יותר אנרגיה בלעכל את ה10~28 קלוריות למאה גרם (שהן לא בדיוק פחמימות גם כן) מירק, מאשר זה משפיע על החיוב הקלורי. תחשוב שקילו ירקות מביא לך מה, מאתיים קלוריות? נגיד שלוש מאות? ומפוצץ לך את החיים, כי זה נוזלים, סיבים ושות'. לכן, לדעתי, בעיקר בחיטוב, תאכלו כמה ירקות שאתם רוצים. שוב, לא כמו גזר. ציינתי גם בהודעה המקורית, אבל ירקות כמו גמבה, מלפפון, חסה, אפילו עגבניה רחמא ליצלן, יפיקו לך יותר תועלת מאשר ה"נזק" שהן יכולות להניב. בחיאת דינק, זה שאתה מפוצץ מגמבה יכול לחסוך לך את הקובית שוקולד שיש בה מאה קלוריות. (טוב, קוביה גדולה, אבל קוביה). לחברה שלי, שהרכבתי דיאטה, הרכבתי בדיוק בגישה שלך. כשהיא הייתה אוכלת ארוחה (כל אחת מאתיים קלוריות) ואפילו חותכת עגבניה, הייתי אומר לה להגיע ל180 קלוריות, והעגבניה זה עוד עשרים. אבל לבילדר? באמת, זה כ"כ שולי שאני לא חושב שצריך להתחשב. אפילו שני קילו לא יטו את הכף. (הגוף משקיע המון אנרגיה לעכל דבר כזה, מן הסתם). My 0.02$. אתה כמובן מוזמן לחלוק, אבל אני באמת בשלי בנושא הזה.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() אני לא חושב שצריכים למדוד על הגרם [כמו שאמרתי- אני לא אתקטנן על עלה חסה]. אני הולך באחת משתי גישות: או שאני מתחשב בזה מראש וכותב הכל בתפריט, או שאני מראש עושה תפריט עם פחות קלוריות ומשאיר רווח שישמש בערך לירקות שאני אצרוך במהלך היום.
לא הבנתי כל כך את העניין של כמה הגוף משקיע בעיכול של ירק. בירקות כמו בכל דבר אחר יש פחמימות, חלבון ושומן ועבור כל אחד מאבות המזון יש Tef מוגדר. בירקות יש יותר סיבים, שיכולים למנוע חלק מספיגת הקלוריות, אבל לא בכמות אדירה. לא הייתי מסתמך על זה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() ציטוט:
אני מראש שם אזור השלוש מנות ירק בכל ארוחה. But with god as my witness, If i sin to a caloric surplus due to Veggi consumption, i won't shed a tear. בקשר להשקעה בעיכול, יש את האלמנט של הסיבים שציינת, אמת. ויש את ההשקעה של מערכת העיכול בעיכול הירקות. זה הכי סיבים, נוזלים וכ'ו. לפי מאמר שקראתי מתישהו (אל תבקש רפרנטים, אני אומר מראש, אני לא מדבר על דברים שאני לא מבין בהם, לכן אני לא פוצה את הפה שלי על תכניות אימון, לדוגמא, כי אני לא מבין בזה יותר מדי, רק על דברים שקראתי ממאמרים עמוסי סימוכין, אבל אני גרוע בלשחזר את הצעדים שלי.....) הגוף משקיע בעיכול ירקות, כמעט כמו הערך הקלורי שלהם עצמם, ולפעמים יותר. ככה שבין זה, התרומה לשובע והערך הקלורי האפסי, אני לא חושב שבהנחה שאתה רעב ותוסיף לתזונה שלך מלפפון אחד, Hell, אפילו שבעה, זה מה שישפיע.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() אני לא חושב שיש לירקות Tef יותר גבוה משמעותית ממזונות אחרים. יש להם המון יתרונות, אבל אני לא רואה סיבה שהגוף ישקיע יותר אנרגיה בפירוק שלהם. צריכים להתחשב בכמות הקלוריות ל100 גרם, כמו בכל דבר. אולי הדחיסות הקלורית הנמוכה שלהם גורמת לדרישה קצת גבוהה יותר של אנרגיה בעיכול, אבל אני לא חושב שזה מאפס את הקלוריות. מה גם שבנוסחאות הbmr/rmr נלקח בחשבון העניין של Tef.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
![]() ציטוט:
משה, לא מתאים לך. לא טענתי לtef גבוה יותר (אפילו שיכול להיות שיש אחד), אלא אינדקס קלורי נמוך מלכתחילה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() אמרת שהעיכול שלהם דורש יותר קלוריות, אני חושב שזה נכנס יפה להגדרה של אפקט תרמי של המזון [tef]. האינדקס הקלורי הנמוך מלכתחילה הוא ברור.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
שנינו רבים על אותה הדעה, מצחיק.
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() לא, אנחנו לא. אני אסביר.
עבור פחמימה נניח יש Tef של כ10%. זה לא משנה כמה פחמימות יש באוכל, זה הtef. הtef הוא תמיד יותר נמוך מתכולת האנרגיה של המזון. לכן, בעיכול של ירקות הtef יהיה קטן כיוון שהם דלים בקלוריות. יש קשר בין הtef לתכולה הקלורית. אם אתה אומר שהגוף דורש יותר אנרגיה לעכל מאשר הערך הקלורי, כנראה שיש פה גורם כלשהוא לtef מוגבר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() אבל אתה טועה. הערך הקלורי עולה בהרבה על האנרגיה הדרושה לעכל/לפרק את הירקות
עריכה: משה, אל תשכח את ה~5% שהסיבים לוקחים איתם
![]() |
#16 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() ציינתי את זה כבר בעמוד הקודם. אני מדבר פרופר על האנרגיה הדרושה לעיכול, לא קלוריות שנלקחות בדרך אחרת.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
![]() ציטוט:
אולי הניסוח שלי בטח לא היה שגוי, אני לא מבין למה אתה בוחר שלהבין אותי לא נכון. לא אמרתי שהtef יוצא מגדר הרגיל. תניח שהוא לחלוטין נורמלי, אבל מלכתחילה אין בירקות הרבה קלוריות, ככה שהוא מכסה יחסית, קרא לזה באחוזים, אם תרצה, חלק דיי נכבד מהערך הקלורי של הירק. מה שנשאר לא מספיק משמעותי כדי להשפיע על הדיאטה שלך.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
|
![]() ציטוט:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
אני מדבר עם הירקות הסטנדרטיים בכל סלט: עגבניות, מלפפונים, חסה, בצל, פלפל וכו' תביא לי אולי אתה רפרנס. נמאס לי להביא רפרנס על כל דבר האמת.
![]() |
![]() |
#20 |
מנהל מחלקת התזונה
|
![]() סה"כ אני אומר שהtef של הירקות הוא אותו דבר כמו של כל מאכל. אי אפשר להתייחס לtef בצורה הזו של "כמה מהקלוריות מהירקות נדרשות לעיכול" כי הנוסחאות של הbmr/rmr לפיהן אתה קובע את הצריכה הקלורית שלך כבר כוללות בתוכן את ההתחשבות הזו. הכיסוי באחוזים הוא דומה עבור כל המאכלים, לכן דחיסות קלורית נמוכה גוררת גם Tef פחות משמעותי. העניין הוא כמו תמיד כמה ירקות אנחנו אוכלים וכמה קלוריות יש בזה, אי אפשר להסתכל על כל ירק בנפרד ובמנותק מהתפריט.
אם יש לירקות מסיבה כלשהיא Tef מוגבר משמעותית יש מקום לדון בו, אני לא מכיר משהו משמעותי כזה. אם לא, צריכים להתחשב בהם כמו כל מאכל אחר. אולי אנחנו מפספסים אחד את השני. |
![]() |
![]() |