|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אני מתאמן כבר חודשיים וחצי כמעט Fbw - שלוש פעמים בשבוע.
רציתי לשאול אתכם אם אתם זוכרים את ההתחלה שלכם במכון : איך הצלחתם להחזיק מעמד ולא להסחף עם המשקלים כדי לא להפצע? , אני מרגיש שהגוף שלי ממש מושך אותי להרים עוד ועוד ומצד שני אני עוצר את עצמי , הבעייה שכמה פעמים כבר נשברתי ומשכתי עוד כמה חזרות. אני משתדל כל הזמן להיות קשוב לגוף , כל כאב קל שבקלים ואני מיד מוריד משקל או עוצר לגמרי את התרגיל (קרה לי פעמיים במרפקים) , העניין הוא שגם להיות קשוב לגוף כמו שכולם אומרים לעשות לא ממש מועיל כי הרי עם מרגישים כאב יכול להיות שחלה כבר פציעה ולכן מאוחר מדי וגם הורדת משקל לא תעזור. בכלל כמה זמן לוקח בגדול לכל המערכת של הגידים והרצועות להתחיל להכנס לענינים כך שלא כל מאמץ רציני ישר ידליק לי איזה גיד. פעם הייתי מתאמן במכון שבו בעל המכון היה מעלה את המשקלים ואת החזרות (מעין מאמן אישי) ולכן לא הייתה לי בעיה , הפעם נרשמתי למכון ללא ההטבה העצומה הזאת. בקיצור אני מבולבל ולא יודע מה לעשות , כמה עלי להרים , איזו עצימות וכו... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
אחראית תזונה ותוספים.
עוסק ב:: מדריכה בחדר כושר
|
![]() אם אתה מרים 12 חזרות ואתה מרגיש שאתה יכול לעשות בקלות עוד 2-3 תוסיף מישקל אין שום נזק אם אתה מוסיף משקלים בהדרגה , אל תקפוץ כבר עכשיו ל 3-5 חזרות אבל גם אם תגיע ל
10-8 חזרות זה בסדר
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() אחרי חודשיים וחצי הגידים כבר אמורים להתרגל לעומס. לטעמי לאחר תקופה שכזאת אין שום מניעה שתעלה את העצימות ותגיע לכשלון. אני חושב שגם הגיע הזמן להשתדרג לתוכנית Ab, אם אתה מוכן להגיע 4 פעמים בשבוע למכון.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
התחלתי ממש מ 0 ואני מוסיף משקלים בהדרגה , אם אני מרגיש כאב כלשהוא מכיוון הגידים אני מייד מוריד משקל, הבעיה שאני חושש שברגע שאני ירגיש כאב זה יהיה כבר מאוחר מדי. הבנתי שללא עיקרון פיצוי יסף לא תהיה כמעט התקדמות בבנית השרירים ולכן מצד אחד לא מתאים לי לבוא ולישון במכון תוך כדי אימון ומצד שני גם לא להפצע , הקונפליקט הזה הוא בדיוק הבעיה שלי. בכלל אחרי כמה זמן במכון הגידים מתחילים להכנס לעינינים באופן עקרוני? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני מסתפק כרגע ב 3 פעמים FBW. אתה אחרי חודשיים התחלת לעבוד קשה במכון ולאתגר את השרירים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() התאמנתי און ואוף במשך שנים. אף פעם לא התמדתי יותר מחודש-חודשיים.
כיום אני בן 22, מתאמן ברציפות ורציני כבר כ8-9 חודשים. כחודש לאחר תחילת האימונים עברתי ל-ab בעצימות גבוהה(8-10 חזרות, כשלון בדרך כלל רק בסט 3, אולי גם ב2). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
2. האם בתחילת הדרך הרגשת מיחושי גידים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() מה הפחד הגדול שלך מהגידים עברת שם פציעה כבר? אין מה לפחד תתאמן ואל תשגע פשוט.. אני בחודש הראשון שלי במכון כבר הגעתי לכשל :p לא נפצעתי ולא כלום
![]() |
#9 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
2. אולי בשבוע הראשון. אבל לא משהו רציני שהתקרב לפציעה חס וחלילה. באמת שאחרי חודשיים וחצי אתה לא צריך לדאוג. חבל שתמשיך להתאמן בעצימות נמוכה ולא תראה תוצאות. לא צריך להגזים כמובן. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
חבר ותיק
כללי:: אני אואב תרד
עוסק ב:: סוחר תרד.
|
![]() נסחפתי חופשי עם המשקלים.
ונפצעתי מאירובי בעיקר ריצות וכל זה. תכלס הסיבה היחידה שאפשר להפצע כשאתה מתחיל זה מביצוע לקוי (פחות צ'יטינג אלא דברים אחרים קטנים , כמו בנץ' עקום בסמיט) ומגנטיקה (שאז אין לך מה לחפש עם משקולות) כי הגוף מגן עליך ואתה לא יכול להרים משקלים רציניים. הפציעות באות כשאתה עולה במאסת שריר ובכוח , שמה העומס על השלד והגידים הוא עצום.
![]() |
#12 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני עדיין עובד עם מכונות כך שהסיכוי לטעות פה הוא קטן , יש רק בעיה עם עומס יתר. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() הבעיה היא בראש שלך, תפסיק לפחד...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אם אני אתחיל באמת לתת יותר גז וארגיש כל מיני מיחושים קלים בגידים, מה אני אמור לעשות? להוריד מיד משקל , לחדול לחלוטין מהתרגיל? ככה לפחות אני אהיה רגוע שאני יידע מה לעשות. תודה מראש. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() אם זה לא עובר בתוך יומיים שלושה אז כן. אבל עושה רושם שאתה עושה מהומה מלא מאומה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אחרי חודשיים בערך כאב לי מעט החלק האחורי של המרפק השמאלי הורדתי משקל בתרגיל יד אחורית ואחרי כמה ימים הכאב חדל לחלוטין, אחרי שבוע (עכשיו) כואב לי מעט במרפק הימני אבל בחלק התחתון שלו ואני מתכנן להוריד משקל באימון הבא ולהקשיב טוב טוב לגוף. כל המיחושים הללו הביאו אותי לפרנויה. עכשיו הבנת את המצב שלי? קבל מוניטין על העזרה שלך. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
חבר פעיל
|
![]() תודה על המוניטין
![]() איזה תרגילים ביצעת שהביאו אותך למצב הזה? קורה שיש תרגילים שלא מסתדרים איתם טוב. גם לי יש תרגילים שגורמים לי לכאבים, ולאחרים לא. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אני התחלתי להתאמן כילד הכי חלש בשכבה נראה לי חוץ מהמקלונים האלה... הייתי במצב שבכיתה י לא הייתי מרים יותר מ5 קילו כפיפות מרפקים.. לא הייתי רץ קילומטר בלי להפסיק... עברתי כול כך הרבה כאבים פציעות אלוהים יודע מה אבל אני אומר לך מניסיון שאתה כמה חודשים רצופים מתאמן ללא הפסקה עם מנוחות טובות אירובי שעושה טוב לגוף בכללי מדי פעם אוכל נורמלי.. אתה תהיה בסדר גמור.. ליאו האנשים שאתה מדבר עליהם זה נראה לי ממש לא נפוץ? קטע גנטי ששולל ממך ספורט מסויים? אם כן איך אתה יודע שאתה אחד מאותם אנשים (שעדיף להם להתאבד ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
איך הצלחת להמשיך להתאמן עם כל הפציעות הללו? איפה היו לך פציעות ומיחושים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |