ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 14-04-07, 01:00   #1
lobengula
חבר מתחיל

ברירת מחדל כמה שאלות לגבי התפריט לפני ואחרי אימון (ספורטאי)

אז ככה אני משחק טניס והולך גם למכון כושר.
בימים שאני מתאמן טניס בדרך כלל פעמיים בשבוע אז אני נמצא על המגרש ורץ בדרך כלל יותר משעתיים. למכון אני הולך בימים אחרים בדרך כלל פעמיים בשבוע לפעמים שלוש (אם יש לי מספיק זמן).
אני בן 18, שוקל 69 גובה 1.76
עכשיו השאלות שלי הן:

לגבי האימונים במכון הכושר:
1) אני מתאמן כדי לעלות במסת השריר ומיד לאחר האימון בחדר הכושר אני משלב אבקת מי גבינה עם סוכר ענבים. השאלה היא כמה זמן אחרי ששתיתי את השייק הזה עם המים אני אמור לאכול ארוחה כמו שצריך מלאה. להתייחס לשייק ממש כמו לארוחה גדולה? או שבכל זאת לאכול חצי שעה אחרי. (זה יוצא בערך 30 גרם חלבון ו 60 פחמימות (מהסוכר ענבים). לפני האימון ממש לפני אני אכול בננה.

לגבי האימונים של הטניס2)
לאחר שאני מסיים את האימון של הטניס לאחר פעילות אירובית רצינית של שעתיים (ולפעמיים יותר) מה כדאי לי לאכול? האם לאכול את הסוכר ענבים? זה יהיה לי קצת בעיה להשתמש גם באבקת מי גבינה אחרי האימון טניס בגלל מחסור בכסף (אם אני אשתמש כל יום אני אגמור מהר). אז השאלה איך אני יכול לשלב בארוחה שתספק לי מהר לאחר האימון את מה שאני צריך. כמה מהסוכר ענבים? וכו'

3) עוד שאלה חשובה: אם אני אוכל רק את הסוכר ענבים בלי האבקת מי גבינה אז גם אפשר פשוט לערבב את זה עם מים ולשתות?

תודה רבה לכל העונים,
תנסו בבקשה לענות על שתי השאלות
תודה.
lobengula מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-04-07, 09:33   #2
trx--->sus
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

לדעתי בערך 30-40 דקות אחרי שאתה לוקח את הסוכר ענבים והמי גבינה תאכל ארוחה מלאה ואחרי אימון טניס תאכל סיר פסטה (ככה אני עושה)

עריכה:
נ.ב ענבים גם אחרי אימון כושר וגם אחרי טניס כי אז רמת האינסולין בדם שלך תיהיה גבוהה וזה גורם סכרת אז לא להגזים אם הסוכר ענבים
trx--->sus מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-04-07, 10:17   #3
DropDead
חבר פעיל

1. כן אחרי שעה פחות או יותר תאכל ארוחה גדולה
2. אתה לא חייב אבקת חלבון אתה יכול לאכול יוגורט, טונה, קוטג' .. מה גם אני חושב שבגלל שזה בעיקר פעילות אירובית אתה צריך בעיקר אחרי האימון טניס פחמימה יותר מאשר חלבון
3. כן
DropDead מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-04-07, 10:21   #4
Moshe
Banned

אחרי האימון טניס תעשה יחס 1:4 לטובת הפחמימות
Moshe מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-04-07, 22:51   #5
אורחח91
חבר פעיל

רגע מה סכרת?!?!?!?! אם אני לוקח קריאטין כל יום בשלב העמסה למשך שבוע ואני לוקח עם כל כפית קריאטין 4 כפיות סוכר ענבים אחרי אימון זה יכול לגרום לסכרת??? כי אחרי שלב העמסה מגיע שלב של שלוש כפיות קריאטין עם עוד 4 כפיות פרוקטוז לכל מנה, ואז 2 מנות ביום... אני מפחד..
מה יותר מסוכן לסכרת סוכר ענבים או סוכר רגיל? אחרי אימון אם אוכלים הרבה סוכר זה לא בריא?? בבקשה תענו
אורחח91 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 14-04-07, 23:04   #6
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי trx--->sus
נ.ב ענבים גם אחרי אימון כושר וגם אחרי טניס כי אז רמת האינסולין בדם שלך תיהיה גבוהה וזה גורם סכרת אז לא להגזים אם הסוכר ענבים
אני מבקש לא לכתוב דברים בלי ביסוס. "כי אז רמת האינסולין שלך בדם תהיה גבוהה וזה יגרום לסכרת".
סכרת נגרמת עקב בעיה תורשתית או גנטית בדרך כלל, שמקורה בחוסר תפקוד או תפקוד לקוי של תאיי בטא בלבלב לייצר אינסולין. מה שקורה בפועל, הוא שחסר אינסולין בדם (ולא כמו שאמרת, בגלל רמות גבוהות של אינסולין, הרי זוהי המטרה שבצריכת סוכר ענבים) ולכן רמות הסוכר בדם יהיו גבוהות בהרבה מהנורמה. התפקיד של האינסולין הוא לנתב את הסוכר לתאים.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-04-07, 13:51   #7
lobengula
חבר מתחיל

כלומר לאכול סוכר ענבים גם אחרי אימוני הטניס, שזה בעצם אומר שאני אוכל 5 6 פעמים בשבוע סוכר ענבים לא תשפיע לרעה על הבריאות?
שאלה נוספת: הייתי בטוח שאם אני שותה את השייק אחרי אימון במכון כושר, שמכיל 30 גרם חלבון ובערך 50-60 גרם סוכר ענבים זה בעצם כמו ארוחה ואז צריך לאכול רק אחרי שעתיים. אז צריך לאכול בערך שעה אחרי השייק הזה? לא להתייחס לשייק כאל ארוחה ממש?
ועוד שאלה: אז אם אני אוכל סוכר ענבים גם אחרי אימוני טניס, כלומר אני אוכל סוכר ענבים 5 או 6 פעמים בשבוע זה לא יזיק לבריאות שלי? וכמה בערך גרמים אני אמור לאכול מסוכר ענבים וחלבונים אחרי אימון טניס?
תודה.
ישן 15-04-07, 14:09   #8
- Idan -

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

אני לא חושב שזה נחוץ כ"כ לצרוך סוכר ענבים לאחר אימון הטניס. לא בגלל שזה "לא בריא", זה פשוט מיותר לדעתי.
תחזור הביתה אחרי אימון הטניס ותאכל ארוחה טובה.

את הארוחה שבאה אחרי השייק תאכל מתי שנוח לך. לי יותר נוח לאכול אותה שעתיים אחרי השייק ולא שעה אחרי כמו שהרוב עושים פה.
- Idan - מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 15-04-07, 15:18   #9
lobengula
חבר מתחיל

אבל שתבין אימון טניס אני מדבר איתך על ריצה והוצאת אנרגיה אינטנסיבית במשך יותר משעתיים.
אי אפשר לזלזל בזה, מה בכל זאת כדי לאכול ישר לאחר האימון כדי להחזיר את מה שצריך לגוף
ישן 15-04-07, 15:20   #10
toxicity
IsraelBody VIP - חבר יהלום

עוסק ב:: להטחן בצה"ל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי lobengula
אבל שתבין אימון טניס אני מדבר איתך על ריצה והוצאת אנרגיה אינטנסיבית במשך יותר משעתיים.
אי אפשר לזלזל בזה, מה בכל זאת כדי לאכול ישר לאחר האימון כדי להחזיר את מה שצריך לגוף
תאכל פרי
toxicity מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא