ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פציעות ספורט

פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 14-04-07, 09:23   #1
P-a-n-1-c
Banned

עוסק ב:: חייל בסדיר, מילואימניק בטיב טעם.
ברירת מחדל Iliotibial Band Friction Syndrome

סוף כל סוף מצאתי מלא אתרים טובים שמסבירים על הבעיה שלי. קודם כל חיפשתי שריר ITB או משהו בסיגנון [התברר לי שזה בכלל לא שריר, פייי כמה חורים בהשכלה] וישר מצאתי את האתר של ישראלבודי, כבוד! קיצר ראיתי שעוד אחד סבל מזה בעבר והוא הביא שם כמה אתרים שממש עזרו לי. בד"כ כשמביאים פה מאמרים באנגלית באורך 7 עמודים אני מתעצל מאוד אבל הפעם החלטתי לקרוא הכל.
אז קודם כל יש המון מידע על זה וזה עיניין שמאוד אבל מאוד שכיח בקרב אצנים [מה לי ולאצנים??] וגורם להרבה בעיות [ואני יכול להעיד].
אז הנה לכם קצת מידע [ממש על קצה המזלג, בסוף אני אביא אתרים הרבה יותר מעמיקים!]:

מהי פציעת ITB? פציעת ITB היא דלקת מלווה בכאב בצד החיצוני מעל או בקרבת הברך. ה ITB הינה רצועה המתחילה מצידו החיצוני של מפרק הירך (עצם ה ILIAC) ומתחברת לחלק העליון של עצם השוק.

איך זה קורה? הרצועה מפתחת תגובה דלקתית כתוצאה מגירוי מתמשך וחיכוך הרצועה על גבי עצם הירך לקראת חיבורה באזור הברך. הגירוי מתפתח בשל סיבים מכווצים של הרצועה, שרירי האגן, הירך או הברך שמתוחים/מכווצים יתר על המידה, ריצה על משטחים לא אחידים, הנעלה לא מתאימה עם שחיקה רבה בצד החיצוני של הנעל.

מהם התסמינים? כאב בצד החיצוני של הברך והרגשת נוקשות בירך החיצון.

מהו הטיפול? הטיפול הראשוני יהיה מזעור התגובה הדלקתית במקום ע"י RICE (Rest, Ice, Compression, Elevation), תרופות נוגדות דלקת כמו איבופרופן או אספירין, ובשלב מאוחר יותר טיפולי חום וקור, אולטרא-סאונד. בשלב מתקדם יותר יש צורך "לפשוט" את סיבי הרצועה בעזרת מתיחה ייעודית, הקניית גמישות לירך ושחרור ומתיחות לרקמות שבאזור.
*כאן אני יכול להעיד שעיניין הRICE לא עזר לי, ולכן פניתי לאורטופד. לקח המון המון זמן עד שאיבחנו אצלי את הבעיה הזאת. הייתי בעבר בפיסיוטרפיה ונתנו לי תרגילים הביתה, כמובן שכמו אידיוט לא ביצעתי אותם אבל עכשיו לקחתי את עצמי בידיים ואני אתחיל לעשות אותם + אשלב מתיחות שמצאתי באינטרנט.
אני רק אוסיף לדרך הטיפול שיש בעיה שהיא בעיה דלקתית הנגרמת כתוצאה מעומס יתר, שינויים בהרגלי ריצה, ריצה על משטחים לא נכונים [למשל באיצטדיון המסלול הוא עגול אז הרגל שהיא יותר נמוכה מקבלת יותר עומס] ועוד. ויש כאן בעיה שהיא בעיה פיזיולוגית, כל מיני בעיות בכפות הרגליים. אני אביא אתר בסוף שמפרט הכל.

מתי ניתן לחזור לפעילות גופנית? חזרה לפעילות תלוייה בקצב ההחלמה ולא במספר הימים שעברו. ברגע שהושגה התקדמות בחוזק, טווח תנועה מלא וגמישות רצועת ה ITB והשרירים, ולאחר שאין כאב באזור הפגוע, ניתן לחזור בהדרגה ובזהירות יתרה לפעילות גופנית.
חשוב מאוד!!! אל תעשו מה שאני עשיתי, אל תרוצו למרות הכאב! וגם תמנעו מסקוואטים!!!! אני כמו אידיוט הייתי קורע את עצמי עם משקלים שאני פשוט חושב עליהם ואומר WTF מה אתה דפוק בראש?? פשוט אל תעשו את זה! בגלל הטעויות האלה אני כרגע לא עובד חודש על רגליים וצפוי לא לעבוד עוד חודשיים, אז תלמדו מטעויות של אחרים.

כיצד ניתן למנוע את הפציעה? הדרך הטובה ביותר למנוע את הפציעה היא ע"י חימום, מתיחות ותרגילי גמישות לפני ואחרי פעילות גופנית.
חשוב מאוד!!! נעליים, נעליים ועוד פעם נעליים! אל תתקמצנו על נעלי ריצה נכונות וטובות! השקעה חד פעמית של כמה מאות שקלים יכולה לחסוך לכם הרבה מאוד בעיות. נעליים זה לא חולצה, נעליים זה אביזר שנשאר להרבה זמן.

קיצר יש פה כמה אתרים מעולים שיסבירו הכל:
http://www.itbs.info/
http://en.wikipedia.org/wiki/Iliotibial_band_syndrome
http://www.lwcoaching.com/library/runnersguideitbs.htm

אז זהו, רק רציתי שתלמדו מטעויות של אחרים ואני בטוח שאולי יש פה עוד כמה שגם הם סובלים מאותה הבעיה. כמו שתקראו זו בעיה שקשה מאוד לאבחן ולכן כמו שלי היה, הרופאים משתגעים כמה חודשים עד שהם מבינים ומצביעים על הבעיה.

בהצלחה, ואל תהיו חולים - זה לא בריא!
P-a-n-1-c מנותק   הגב עם ציטוט

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא