ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > פציעות ספורט

פציעות ספורט בניהול עופר צחר - פיזיותרפיסט ספורט

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 18-05-10, 16:51   #1
malv
חבר מתחיל

ברירת מחדל צריך עזרה בקשר לאימונים ומגבלה כלשהיא

אני עוד שנה רוצה להתגייס לקרבי ומה שמציק לי הוא שיש לי מגבלה גופנית כבר הרבה זמן-עקשת(גיבנת).
אז ככה, אני בן 17.5, 162 ס"מ ו-56 קילוגרם. תמיד היו לי כאבי גב, בעיקר בגב התחתון באמצע, זה בדרך כלל כאבים נסבלים ולא רציניים הלכתי לרופאה והיא אמרה שהיא רואה שהכל בסדר(אני מתכופף, יושב ועושה את כל הדברים שבחור בגילי אמור לעשות). אני רוצה להתחיל להתאמן בצורה רצינית(אחרי שנתיים שהתאמנתי בצורה לא כל כך טובה), אימונים הכוללים: שכיבות שמיכה יהלום כפעמיים בשבוע, כל אימון כולל ארבע סטים שבהם אני מגביה את הרגליים מסט לסט(שם את הרגליים במקום גבוה יותר) ועושה פחות מסט לסט וזאת עם תיק במשקל של כשבעה קילו על הגב(שלא תטעו! אני לא מתחיל מרמה כזאת אני כבר התאמנתי שנתיים קודם לכן בצורה לא כל כך מסודרת), ובסוף אני עושה שכיבות סמיכה בלי התיק כדי לשחרר ולמנוע "כאבי אימונים מאוחרים", אם יש שאלות על האימון הזה אני אשמח לענות. עוד אימון הוא שכיבות שמיכה רגילות(לא יהלום) כפעם בשבוע על אותו עקרון כמו בשכיבות שמיכה יהלום. עוד אימון הוא כפיפות בטן כ-3 פעמים בשבוע הכוללים ארבעה סטים.1. רגיל במגגבלת זמן של דקה(אני עושה בערך 62). 2. לצדדים(מרפק ימין לברך שמאל) במגבלת זמן של דקה. 3. עם משקולת של ארבע קילו על החזה-מגביל את עצמי ל-32(מספר זמני). 4. כפיפות בטן עם נגיעת הראש בברכיים- מגביל את עצמי ל32. בין הסטים של כפיפות בטן אני עושה 4 סטים של הרמת משקולות בצורה שבה אני יתאר: שוכב על הגב מותח את היד שלי ככה שתהיה מקבילה אל הגב והראש, ביד הזו יש לי משקולת של 4 קילו ואני מרים אותה משהוא כמו 120 מעלות עד שהיא נוגעת בברך(שאני באותה עמדה שבה עשיתי כפיפות בטן) ומחזיר את היד למצבה הראשוני- את זה אני עושה 8 פעמים באבע סטים.
טוב אז אחרי כל זה השאלה הכללית שלי היא: האם הגיבנת שלי עלולה להחמיר כתוצאה מאימונים אלו? או שזה עלול להפריע לי? כמובן אני גם אשמח לכל עצה לשיפור ולכל דבר שיעזור לי מבחינה בריאותית.
אם משהוא לא מובן או שאתם רוצים עוד מידע על תוכנית האימונים שלי אני יענה בהקדם.
ואם מישהוא(רק מי שמבין) מכיר תרגילים תרגילים שיאפשרו לי לישר את הגב(אני יודע שזה אפשרי אבל שמעתי שזה קשה) או לפחות להפחית את הזווית של הגיבנת אני אודה לו מאוד.
דרך אגב:הגיבנת קיימת כבר הרבה זמן לכן אני לא חושב שהיא תוצאה של פציעת ספורט.
malv מנותק   הגב עם ציטוט

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא