ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > אימונים

אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 06-02-07, 23:33   #1
baba
חבר מתחיל

חדש בצ'כונה - איך להתרחב ?

היי חבר'ה,
אני מהמושג שאתם לא כל-כך אוהבים לקרוא כאן ממה שהבנתי: "שחיף בעיצומו" נכון להיום.
ושאני אומר שחיף... אז אני מתכוון לסופר-שחיף (לא מתגאה, רק מבהיר את הנקודה).

לפני כארבעה חודשים בערך התחלתי לאכול מסודר
אבל לפני-כן לא אכלתי מסודר מימיי, עד לפני ארבעה חודשים, נתקלתי במאמרים כאן התחלתי לאכול מסודר יותר.
כיום אני אוכל הרבה מאוד יחסית למה שאכלתי, אני אוכל כל 3 שעות, מינימום של 4 ארוחות ביום (לפעמים יותר)

אני מתאמן בבית (עם מכשיר כושר ומשקולות), רק היום התקנתי לי גם מכשיר למתח.

אז ככה, מלבד זאת שאני כולי רזה כמו... קיצר שחיף, גנים על-הפרצוף, אני מאוד מאוד צר.
עצמות קטנות, קיצר... גוף של ילד.

מאז שהתחלתי לאכול עליתי עוד 3 קילו, וזהו... מאז נעצרתי, אני אוכל אותו הדבר, עושה אותם אימונים, מה שאני יכול כמובן, אבל המשקל לא זז יותר.

שאלתי היא כזו,
האם גוף של בנאדם צר (הכוונה מבנה עצמות צר) יכול להתרחב ?
אני לא מבין בזה לכן אני מתיעץ אתכם, עד היום לא עשיתי מתח, אמרו לי תעשה מתח תתרחב !
האם זה נכון ? אני יודע שיש את העניין של הגב בצורת משולש וזה נראה טוב יותר מגוף ישר כמו סרגל.
וזו המטרה שלי, להתרחב.

יתכן ומחר או מחרותיים אני ארכוש אבקה (גיינר המליצו לי) שתיהיה בנוסף למה שאני אוכל ואז אולי אוכל להרוויח עוד איזה קילו, או שניים (הלוואי שיותר, אבל אין לי מושג)

אני חייב לציין שאחרי אימון הגוף שלי מתנפח ברמה שאני לא מזהה אותו, וזה היה לי מוזר בהתחלה, אז אולי בכל זאת יש תקווה ?

אני יודע שאתם עכשיו תמותו מצחוק בגלל הנתונים, תשתדלו לצחוק בלב, כי אני אבכה, סתם, אבל זו המציאות:

גובה: 1.67 ס"מ
משקל: 50 ק"ג

מצטער שבלבלתי לכם ת'מוח, אשמח לשמוע משחיפים (מאוד) לשעבר שגדלו בצורה משמעותית, ובכלל מאנשים עם נסיון.

תודה לכולם, יש לכם אחלה של פורום !
baba מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-02-07, 23:35   #2
Bullet
חבר VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלBullet

אלו נתונים לא כאלו גרועים, תאכל יותר ותשנה תוכנית אימונים.

רן Z מהפורום הזה אומר שהיה שחיף בעבר וכיום הוא... טוב הרבה פחות שחיף (20 קג יותר)
סינטרקס
סיינטרקס
Bullet מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-02-07, 23:35   #3
oR1515
חבר פעיל

הסמל האישי שלoR1515

תאכל טוב, תגדל...
אבל מבנה עצמות אני לא חשוב שאפשר לשנות אבל ברגע שתגדל יכול להיות שזה ישנתה
ישן 06-02-07, 23:38   #4
Arielp
חבר פעיל

אחי - עם קצת רצון וקצת יכולת גם פיל יכול לזיין תרנגולת!

או בתרגום - הכי חשוב זה שיש לך מוטיבציה ורצון "להתרחב"! כאחד שעלה בערך 7-10 קילו בכמה חודשים כש90% מהעלייה זה שריר, אני אומר לך לא לוותר! תמשיך להתאמן 2-3-4 בשבוע כמה שצריך, עם תוכנית מסודרת, עם תזונה נכונה, ואני אישית עליתי בלי שום תוסף מזון, אבל זה החלטה שלך אם להשתמש או לא.
יום ראשון קניתי קריאטין ווואלה היום הרגשתי את זה טוב מאוד באימון וכמה שזה עוזר, אבל זה לא חובה.

לכל אחד יש סיכוי! פשוט תמיד צריך להרים את הראש למעלה ולהסתכל על התוצאות ולשאוף ליותר!

אז אני מאחל לך בהצלחה מכל הלב! ונראה עוד כמה חודשים שור זועם!

Arielp מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 06-02-07, 23:44   #5
מתן18
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי baba
היי חבר'ה,
אני מהמושג שאתם לא כל-כך אוהבים לקרוא כאן ממה שהבנתי: "שחיף בעיצומו" נכון להיום.
ושאני אומר שחיף... אז אני מתכוון לסופר-שחיף (לא מתגאה, רק מבהיר את הנקודה).

לפני כארבעה חודשים בערך התחלתי לאכול מסודר
אבל לפני-כן לא אכלתי מסודר מימיי, עד לפני ארבעה חודשים, נתקלתי במאמרים כאן התחלתי לאכול מסודר יותר.
כיום אני אוכל הרבה מאוד יחסית למה שאכלתי, אני אוכל כל 3 שעות, מינימום של 4 ארוחות ביום (לפעמים יותר)

אני מתאמן בבית (עם מכשיר כושר ומשקולות), רק היום התקנתי לי גם מכשיר למתח.

אז ככה, מלבד זאת שאני כולי רזה כמו... קיצר שחיף, גנים על-הפרצוף, אני מאוד מאוד צר.
עצמות קטנות, קיצר... גוף של ילד.

מאז שהתחלתי לאכול עליתי עוד 3 קילו, וזהו... מאז נעצרתי, אני אוכל אותו הדבר, עושה אותם אימונים, מה שאני יכול כמובן, אבל המשקל לא זז יותר.

שאלתי היא כזו,
האם גוף של בנאדם צר (הכוונה מבנה עצמות צר) יכול להתרחב ?
אני לא מבין בזה לכן אני מתיעץ אתכם, עד היום לא עשיתי מתח, אמרו לי תעשה מתח תתרחב !
האם זה נכון ? אני יודע שיש את העניין של הגב בצורת משולש וזה נראה טוב יותר מגוף ישר כמו סרגל.
וזו המטרה שלי, להתרחב.

יתכן ומחר או מחרותיים אני ארכוש אבקה (גיינר המליצו לי) שתיהיה בנוסף למה שאני אוכל ואז אולי אוכל להרוויח עוד איזה קילו, או שניים (הלוואי שיותר, אבל אין לי מושג)

אני חייב לציין שאחרי אימון הגוף שלי מתנפח ברמה שאני לא מזהה אותו, וזה היה לי מוזר בהתחלה, אז אולי בכל זאת יש תקווה ?

אני יודע שאתם עכשיו תמותו מצחוק בגלל הנתונים, תשתדלו לצחוק בלב, כי אני אבכה, סתם, אבל זו המציאות:

גובה: 1.67 ס"מ
משקל: 50 ק"ג

מצטער שבלבלתי לכם ת'מוח, אשמח לשמוע משחיפים (מאוד) לשעבר שגדלו בצורה משמעותית, ובכלל מאנשים עם נסיון.

תודה לכולם, יש לכם אחלה של פורום !

גבר אל תתבאס לא כולנו פה ענקיים כמו שאתה מתאר לעצמך,אני למשל שוקל כולה 3 קילו מעלייך(בגלל פציעה הפסקתי להתאמן) אגב אם המכשיר שציינת נוא מולטיטריינר ניחא,אם לא מוטב שתרשם למכון,במיוחד אם אתה רוצה לגדול ממש(למרות שגם בבית זה אפשרי)

בהצלחה.
מתן18 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-02-07, 00:12   #6
baba
חבר מתחיל

תודה על התגובות אנשים, אתם נותנים המון מוטיביציה !

אני בנאדם שמתמיד, המכשיר שיש לי זה משהו יחסית ישן קניתי ב 1999 אני חושב, אבל יש לי שם ספספל מתכוונן אז אני עושה חזה בשכיבה, אולי אני צריך גם בישיבה כי אני רוצה לבנות את הקו התחתון של החזה, אני לא בטוח שזה מה שיבנה את החלק... היום החזה שלי נפוח מעט (בהשוואה לשחיף) בצורה כללית, ולא ממש קיבל צורה בחלק התחתון שלו כלומר עיצוב החזה.
החזה נראה לי הדבר היחידי שממש ראיתי אצלי שינוי (הייתי פעם שטוח כמו דיקט) היום אני ...סתם שחיף עם קצת חזה אבל רואים שינוי.

פשוט התבאסתי שמאז שעליתי 3 קילו אני תקוע, לא עולה.
עדין מתאמן (מינימום 3 פעמים בשבוע, ולפעמים 4, שבוע שעבר במקרה יצא אפילו 5 פעמים בפוקס).

אני לא יודע איך למדוד אחוזי שומן אבל אני מניח שאני... במינוס (אני חייב להם).
ושמתי לב שאחרי אימון השרירים ממש יוצאים החוצה וקל לראות תוצאות, זה הדבר היחידי שממש מדרבן אותי להמשיך, פשוט מציק לי שני דברים:
שאני לא מתרחב חלק באשמתי מודה, לא עשיתי מתח... ולא שום תרגיל לגב עד היום. אבל בתאכלס אני לא חושב שאני יכול פיסית להתרחב כי מבנה עצמות זה משהו שלא נראה לי יכול להמתח...

מישהו כאן ..שחיף לשעבר שהיה מתקשה לאכול, ולבסוף סידר ארוחות, אימונים... וגדל ?
...מסקרן אותי לשמוע מנסיונכם, אני אתן צ'אנס לאבקת גיינר.. השאלה היא אם זה בכלל יעלה אותי (כמובן כתוספת למה שאני אוכל ולא כתחליף, ברור שצריך לאכול המון המון המון ולהתאמן חזק)

בכל מקרה, תודה ענקית לכולכם על התגובות הזריזות ועל המוטיבציה !
ישן 07-02-07, 00:18   #7
Arielp
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי baba
תודה על התגובות אנשים, אתם נותנים המון מוטיביציה !

אני בנאדם שמתמיד, המכשיר שיש לי זה משהו יחסית ישן קניתי ב 1999 אני חושב, אבל יש לי שם ספספל מתכוונן אז אני עושה חזה בשכיבה, אולי אני צריך גם בישיבה כי אני רוצה לבנות את הקו התחתון של החזה, אני לא בטוח שזה מה שיבנה את החלק... היום החזה שלי נפוח מעט (בהשוואה לשחיף) בצורה כללית, ולא ממש קיבל צורה בחלק התחתון שלו כלומר עיצוב החזה.
החזה נראה לי הדבר היחידי שממש ראיתי אצלי שינוי (הייתי פעם שטוח כמו דיקט) היום אני ...סתם שחיף עם קצת חזה אבל רואים שינוי.

פשוט התבאסתי שמאז שעליתי 3 קילו אני תקוע, לא עולה.
עדין מתאמן (מינימום 3 פעמים בשבוע, ולפעמים 4, שבוע שעבר במקרה יצא אפילו 5 פעמים בפוקס).

אני לא יודע איך למדוד אחוזי שומן אבל אני מניח שאני... במינוס (אני חייב להם).
ושמתי לב שאחרי אימון השרירים ממש יוצאים החוצה וקל לראות תוצאות, זה הדבר היחידי שממש מדרבן אותי להמשיך, פשוט מציק לי שני דברים:
שאני לא מתרחב חלק באשמתי מודה, לא עשיתי מתח... ולא שום תרגיל לגב עד היום. אבל בתאכלס אני לא חושב שאני יכול פיסית להתרחב כי מבנה עצמות זה משהו שלא נראה לי יכול להמתח...

מישהו כאן ..שחיף לשעבר שהיה מתקשה לאכול, ולבסוף סידר ארוחות, אימונים... וגדל ?
...מסקרן אותי לשמוע מנסיונכם, אני אתן צ'אנס לאבקת גיינר.. השאלה היא אם זה בכלל יעלה אותי (כמובן כתוספת למה שאני אוכל ולא כתחליף, ברור שצריך לאכול המון המון המון ולהתאמן חזק)

בכל מקרה, תודה ענקית לכולכם על התגובות הזריזות ועל המוטיבציה !
חחח הרגת אותי אחוזי שומן במינוס...

שמע, הקטע שהשרירים יוצאים החוצה אחרי אימון זה ברור הרי השריר מתאמץ והוא "מתנפח", ובעצם כשכואב לך השריר אחרי אימון זה אומר שנהרסו תאי שריר וזה דבר טוב, ולמה? כי בלילה כשאתה יושן, השריר בונה את עצמו טוב יותר מהמזון שאתה אוכל (בגלל זה חשוב לשמור על תזונה נכונה), וכך גדלה בעצם מסת השריר בהכי פשטות שאפשר.

אז בשביל לעלות משקל או יותר נכון מסת שריר עליך לתת כל אימון 100% ומעלה עד שאתה מרגיש שהשרירים שלך מתפוצצים, ולאכול נכון על מנת שהשריר יקבל את החלבונים והפחמימות וכל הויטמינים שהוא צריך על מנת "לרפא" את עצמו בצורה טובה יותר.

מקווה שעזרתי לך במשהו והייתי מציע לך ללכת לפגישת יעוץ עם גיל גרנות - הוא בונה לך תכנית אימונים ו"משטר זלילה" וכל שאלה שתרצה תוכל לשאול אותו, ואם תתמיד - תראה תוצאות מהר מאוד!

ישן 07-02-07, 00:25   #8
baba
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arielp

שמע, הקטע שהשרירים יוצאים החוצה אחרי אימון זה ברור הרי השריר מתאמץ והוא "מתנפח", ובעצם כשכואב לך השריר אחרי אימון זה אומר שנהרסו תאי שריר וזה דבר טוב, ולמה? כי בלילה כשאתה יושן, השריר בונה את עצמו טוב יותר מהמזון שאתה אוכל (בגלל זה חשוב לשמור על תזונה נכונה), וכך גדלה בעצם מסת השריר בהכי פשטות שאפשר.

אז בשביל לעלות משקל או יותר נכון מסת שריר עליך לתת כל אימון 100% ומעלה עד שאתה מרגיש שהשרירים שלך מתפוצצים, ולאכול נכון על מנת שהשריר יקבל את החלבונים והפחמימות וכל הויטמינים שהוא צריך על מנת "לרפא" את עצמו בצורה טובה יותר.

מקווה שעזרתי לך במשהו והייתי מציע לך ללכת לפגישת יעוץ עם גיל גרנות - הוא בונה לך תכנית אימונים ו"משטר זלילה" וכל שאלה שתרצה תוכל לשאול אותו, ואם תתמיד - תראה תוצאות מהר מאוד!
חחחחח כן הקצנתי קצת "במינוס" העיקר שהנקודה הובהרה :laugh:
עזרת לי מאוד, אני אראה מה קורה עם עצמי בזמן הקרוב... מקווה שיהיה שינוי כלשהו... אני מאלו שרואים שעלו קילו אחד... אני מתלהב שבוע שלם כאילו זכיתי בכסף... מה שמוזר זה שמאז שעליתי, אני לא יורד חזרה אז אני מניח שעליתי בשריר (השאלה איפה השרירים האלו מסתתרים כי לא ממש רואים אצלי).

שוב תודה !
ישן 07-02-07, 00:32   #9
SuzukiR
חבר פעיל

ברירת מחדל אחי הודעה

הודעה ממני שחיף מת לשעבר ואני הייתי במצב יותר גרוע ממך

שהתחלתי להיתאמן הייתי מטר 75 על 52 קילו לאחר 4 חודשים של אימון שראיתי שאני לא מיתקדם החלטתי לקחת תצעד הנוסף ללכת לגיל גרנות שקראתי פה באתר תותח !
ללכת אליו היה קשה כי א המרחק עצום3 שעות נסיעה ורכבת וניסעות וכל החרטא הזה

ב ההורים לא ממש תמכו המשפחה לא ממש קיבלה כיאלו מה אתה נוסע עד לתל איבב בשביל תזנואי ועוד לשלם לו?!!? כיאלו מה נפלתה על הראש אבל אני החלטתי והתמיד
שהגעתי לגיל הייתי 57 58 לאחר 4 חודשים שהיתאמנתי לבד ולא ממש היתקדמתי !

כרגע לאחר בדיוק 4 חודשים אני כימאט 70 עליתי בהרבה מסת שריר אני ביכלל לא שחיף כבר
לא סוס אבל בהחלט לא שחיף ובעיתיד אם עבודה מקווה להיות סוס

ואחי נישבע לך ההחלטה הכי טובה של החיים שלי הייתה לקחץ תמאמץ ולהוכיח לכולם שאני מסוגל
היתמדתי באימונים אכלתי איך שגיל אמר לי והכל וואלה הצלחתי אני עדיין רחוק מהמטרה שלי אבל מי אמר שזה יהיה קל?

אח שלי אל תפחד להשקיע!
אם אתה לא הולך לגיל תיתיעץ פה בנוגע למה לאכול ומה המטרות שלך בנוגע לאיך להיתאמן
יש פה תותחים כמו עידן מנהל הפורום שיכול לעזור לך בבניה של תפריט ומערכת אימונים

סך הכל אחי בהצלחה
ויאללה לעבודה!!
SuzukiR מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-02-07, 00:39   #10
baba
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי S u z u k i R g s x
הודעה ממני שחיף מת לשעבר ואני הייתי במצב יותר גרוע ממך

שהתחלתי להיתאמן הייתי מטר 75 על 52 קילו לאחר 4 חודשים של אימון שראיתי שאני לא מיתקדם החלטתי לקחת תצעד הנוסף ללכת לגיל גרנות שקראתי פה באתר תותח !
ללכת אליו היה קשה כי א המרחק עצום3 שעות נסיעה ורכבת וניסעות וכל החרטא הזה

ב ההורים לא ממש תמכו המשפחה לא ממש קיבלה כיאלו מה אתה נוסע עד לתל איבב בשביל תזנואי ועוד לשלם לו?!!? כיאלו מה נפלתה על הראש אבל אני החלטתי והתמיד
שהגעתי לגיל הייתי 57 58 לאחר 4 חודשים שהיתאמנתי לבד ולא ממש היתקדמתי !

כרגע לאחר בדיוק 4 חודשים אני כימאט 70 עליתי בהרבה מסת שריר אני ביכלל לא שחיף כבר
לא סוס אבל בהחלט לא שחיף ובעיתיד אם עבודה מקווה להיות סוס

ואחי נישבע לך ההחלטה הכי טובה של החיים שלי הייתה לקחץ תמאמץ ולהוכיח לכולם שאני מסוגל
היתמדתי באימונים אכלתי איך שגיל אמר לי והכל וואלה הצלחתי אני עדיין רחוק מהמטרה שלי אבל מי אמר שזה יהיה קל?

אח שלי אל תפחד להשקיע!
אם אתה לא הולך לגיל תיתיעץ פה בנוגע למה לאכול ומה המטרות שלך בנוגע לאיך להיתאמן
יש פה תותחים כמו עידן מנהל הפורום שיכול לעזור לך בבניה של תפריט ומערכת אימונים

סך הכל אחי בהצלחה
ויאללה לעבודה!!
תודה אחי ! זה נותן המון מוטיביציה !
כשאני רואה אצלי התקדמות קטנה אז זה מדרבן אותי.
כי אני הייתי (עד לפני ארבעה חודשים) בנאדם שמסוגל לא לאכול כלום כל היום, זה לא היה מפריע לי בכלל, ואם הייתי צריך לאכול אז בחיים לא הייתי מסיים מהצלחת.
היום, אני יושב עם חברים נגיד, הם נבהלים: " רק אל תנגוס בנו ימורעב ! " כי כנראה הגוף שלי התרגל לאכול יותר, בממוצע של כל 3 שעות.

מישהו כאן יכול להמליץ על אימון בסיסי מבחינת סטים/חזרות בעניין של המתח וה... טוב אני לא בטוח איך קוראים לתרגיל הזה פעם היינו קוראים לזה " וינץ' קידמי/אחורי " Pull-up אני חושב, כי אני מעוניין להכנס לזה החל ממחר ולתת בראש ! השאלה כמה סטים, חזרות, וכמה פעמים בשבוע לעשות, והפסקות ?

בכלל כל טיפ יהיה סבבה לגמרי, אז תודה מראש !
ישן 07-02-07, 00:42   #11
Arielp
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי baba
מישהו כאן יכול להמליץ על אימון בסיסי מבחינת סטים/חזרות בעניין של המתח וה... טוב אני לא בטוח איך קוראים לתרגיל הזה פעם היינו קוראים לזה " וינץ' קידמי/אחורי " Pull-up אני חושב, כי אני מעוניין להכנס לזה החל ממחר ולתת בראש ! השאלה כמה סטים, חזרות, וכמה פעמים בשבוע לעשות, והפסקות ?

יש באתר הראשי מאמרים ותכניות אימונים לדוגמא, תעבור שם על החומר אולי גם תלמד משהו

ישן 07-02-07, 00:42   #12
SuzukiR
חבר פעיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי baba
תודה אחי ! זה נותן המון מוטיביציה !
כשאני רואה אצלי התקדמות קטנה אז זה מדרבן אותי.
כי אני הייתי (עד לפני ארבעה חודשים) בנאדם שמסוגל לא לאכול כלום כל היום, זה לא היה מפריע לי בכלל, ואם הייתי צריך לאכול אז בחיים לא הייתי מסיים מהצלחת.
היום, אני יושב עם חברים נגיד, הם נבהלים: " רק אל תנגוס בנו ימורעב ! " כי כנראה הגוף שלי התרגל לאכול יותר, בממוצע של כל 3 שעות.

אישית אני ממליץ לך הטיפ הכי טוב שלי
לך לגיל גרנות

וכן אני עכש אוכל מלאאאאא
וגם אני יכלתי לא לאכול כלום עכשיו אין מצב אני מפסיד ארוחה!
SuzukiR מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-02-07, 00:45   #13
baba
חבר מתחיל

אפילו עוד שאלה קטנה שמבלבלת אותי.
פעם אמרו לי:
תעשה את החזרות מהר, על משקלים שאתה "יכול לסחוב" ו-4 סטים.
אחרי זה אמרו לי:
" מה פתאום, תעשה 3 סטים, ממוצע של 8 - 12 חזרות, תלוי מה, על משקלים שקשה לך איתם יחסית.

מה מומלץ ? (אין לי הרבה כוח נכון להיום, אני מרים משקלים יחסית קלים)

האם לעבוד בחזרות, מהר ? לאט ? זה משנה ? ...המלצות יהיו אחלה אפילו אם זה לגבי תרגילים ספציפיים (למרות שאני לא מתמצא בשמות של התרגילים, זה נשמע כמו סינית לפעמים שאתם רושמים קיצורים באנגלית וכל מיני.. אז תהיו בבקשה ברורים לעולה (במשקל) חדש שכמוני.

תודה
ישן 07-02-07, 00:46   #14
baba
חבר מתחיל

למרות שזה ישמע לכם מגוחך... הסיבה ששאלתי כאן היא לא בגלל שלא קראתי את המאמרים (כי כן קראתי) אבל זה מעט בילבל אותי (בחלקים מסויימים כמובן לא בהכל) ורציתי לדעת מנסיון של אנשים בתאכלס, כי זה פחות "כללי" זה יותר ספציפי.
ישן 07-02-07, 00:49   #15
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arielp

אתה אמרת הרבה לא נכונים. אני הבנתי שניסית להעביר לו את המסר ככה על קצה המזלג, אבל בכל זאת כדי שלא יהיו אי הבנות:
1. מה שגורם לשריר "להתנפח" בזמן אימון זאת זרימת דם מוגברת לשרירים.
2. אם התכוונת לכאב שמרגישים ממש בזמן האימון, אז זה סך הכל כאב של שחרור חומצות חלב בשריר. לא מעיד דבר על הרס של סיבי שריר.
אם התכוונת לכאב שמרגישים כיום-יומיים לאחר האימון (DOMS), הכאב נובע מדלקת בשריר כתוצאה מאימון אינטנסיבי מידי שלא התבצע בהעמסה הדרגתית. זה נכון שמדובר בפירוק הקשרים בחלבוני הכיווץ בשריר, אבל איך שאמרת את זה, יכול לגרום לו להבין שהכאב הזה חייב להופיע אחרי כל אימון כדי שהשריר יגדל - מה שכמובן לא נכון.
3. השריר בונה את עצמו במשך כל היום ולא רק בלילה.
4. לא חייבים לתת אימון "100% ומעלה עד שהשרירים מתפוצצים", והדבר לא רצוי במיוחד בשביל מתאמנים מתחילים. בפעם ה-1000, פאמפ באימון הוא לא תנאי הכרחי לגדילה. אימון באינטנסיביות של 85%-95% יהיה עדיף ברוב המקרים על פני 100%.
ישן 07-02-07, 01:22   #16
gman
חבר פעיל

שלח הודעה דרך ICQ אל gman

בשביל להיראות "רחב" לדעתי חשוב גם לפתח כתפיים.
לדעתי אתה צריך ללמוד עוד קצת על קבוצות השרירים בגוף.
gman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-02-07, 02:42   #17
- Idan -
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)

הסמל האישי של- Idan -

שלח הודעה דרך Yahoo אל - Idan -

baba,

אתה אמרת שאתה 4 חודשים מתאמן אותו דבר ואוכל אותו דבר. אולי דווקא כאן הבעיה.
אתה מנהל מעקב אחר התזונה שלך? אם לא, אני ממליץ להתחיל. יהיה לך הרבה יותר קל בצורה כזאת לראות איפה אתה עושה טעות או מה לא בסדר במה שאתה עושה, שגורם לך להשאר באותו משקל.
אמרת שעלית 3 קילו במשך 4 חודשים. מתי בעצם נעצרת? כי 3 קילו ל-4 חודשים אני אגיד לך את האמת, זה יחסית מעט. מתאמנים מתחילים ובמיוחד רזים בדרך כלל עולים הרבה יותר מהר במשקל. ההשערה הראשונה והכי הגיונית שאני יכול להעלות היא שאתה לא צורך מספיק קלוריות כרגע. בגלל זה גם הצעתי שתבצע מעקב אחר התזונה, ככה תהיה לך ביקורת מלאה מתי אתה צריך לעלות קלוריות ובכמה.

דבר שני, לגבי האימונים.
אתה מצליח לשפר את משקלי העבודה שלך? תזכור שהשריר גדל רק בעקבות עומס שהוא לא רגיל אליו. לכן אתה חייב לשאוף לשפר כל הזמן את משקלי העבודה.

דבר שלישי, אמרת שאתה לא עבדת עד עכשיו על הגב ואני מניח שגם לא על הרגליים. גב ורגליים הם שני חלקים מאוד גדולים בגוף. גדילה שלהם מאוד תתרום למשקל הכללי של הגוף. לכן סביר להניח שאם (סתם דוגמא) תעבוד רק על היד הקדמית, אפילו אם השריר יגדל באופן משמעותי, הוא לא ישפיע הרבה על משקל הגוף. אז תדאג לעבוד כל הגוף, ולא להזניח רגליים! :-)

מבנה עצמות אי אפשר לשנות כמו שאני מניח שכבר אמרו פה, אבל אפשר בהחלט "להרחיב" את הגב ואת החזה, מה שיתן גם אשליה לכתפיים רחבות. מתח זה תרגיל מצוין. ביקשת עצה לגבי אימון, אז אם אתה עובד על כל הגוף באימון אחד 3 פעמים בשבוע, אני ממליץ על 3 סטים של 10 חזרות כל אימון. אם אתה לא מסוגל לבצע 10 חזרות, אלא (סתם דוגמא) - 5, תעשה 5-6 סטים של 5. העיקר שתשמור על אותו סך חזרות של 25-30 חזרות (3x10=30, 5x5=25). כשאתה מרגיש שהמתח הופך להיות קצת יותר קל, אז תעשה עוד קצת חזרות, או אם יש לך אפשרות, תקשור עליך משקולת כדי להוסיף התנגדות.

שאלת לגבי שחיפים לשעבר... כן גם אני אחד מהם. מיד אחרי שסיימתי לקרוא את "המדריך המלא לעלייה במסה" כאן באתר הראשי, רצתי למטבח והתחלתי לבדוק כל מוצר כמה קלוריות, פחמימות, חלבונים ושומנים הוא מכיל. בניתי לעצמי תוכנית אימונים מסודרת, תפריט מסודר והתוצאות לא אחרו להגיע.

אגב, יצא לך לבדוק כמה קלוריות אתה צורך כרגע?
ישן 07-02-07, 05:58   #18
baba
חבר מתחיל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי - Idan -
baba,

אתה אמרת שאתה 4 חודשים מתאמן אותו דבר ואוכל אותו דבר. אולי דווקא כאן הבעיה.
אתה מנהל מעקב אחר התזונה שלך? אם לא, אני ממליץ להתחיל. יהיה לך הרבה יותר קל בצורה כזאת לראות איפה אתה עושה טעות או מה לא בסדר במה שאתה עושה, שגורם לך להשאר באותו משקל.
אמרת שעלית 3 קילו במשך 4 חודשים. מתי בעצם נעצרת? כי 3 קילו ל-4 חודשים אני אגיד לך את האמת, זה יחסית מעט. מתאמנים מתחילים ובמיוחד רזים בדרך כלל עולים הרבה יותר מהר במשקל. ההשערה הראשונה והכי הגיונית שאני יכול להעלות היא שאתה לא צורך מספיק קלוריות כרגע. בגלל זה גם הצעתי שתבצע מעקב אחר התזונה, ככה תהיה לך ביקורת מלאה מתי אתה צריך לעלות קלוריות ובכמה.

דבר שני, לגבי האימונים.
אתה מצליח לשפר את משקלי העבודה שלך? תזכור שהשריר גדל רק בעקבות עומס שהוא לא רגיל אליו. לכן אתה חייב לשאוף לשפר כל הזמן את משקלי העבודה.

דבר שלישי, אמרת שאתה לא עבדת עד עכשיו על הגב ואני מניח שגם לא על הרגליים. גב ורגליים הם שני חלקים מאוד גדולים בגוף. גדילה שלהם מאוד תתרום למשקל הכללי של הגוף. לכן סביר להניח שאם (סתם דוגמא) תעבוד רק על היד הקדמית, אפילו אם השריר יגדל באופן משמעותי, הוא לא ישפיע הרבה על משקל הגוף. אז תדאג לעבוד כל הגוף, ולא להזניח רגליים! :-)

מבנה עצמות אי אפשר לשנות כמו שאני מניח שכבר אמרו פה, אבל אפשר בהחלט "להרחיב" את הגב ואת החזה, מה שיתן גם אשליה לכתפיים רחבות. מתח זה תרגיל מצוין. ביקשת עצה לגבי אימון, אז אם אתה עובד על כל הגוף באימון אחד 3 פעמים בשבוע, אני ממליץ על 3 סטים של 10 חזרות כל אימון. אם אתה לא מסוגל לבצע 10 חזרות, אלא (סתם דוגמא) - 5, תעשה 5-6 סטים של 5. העיקר שתשמור על אותו סך חזרות של 25-30 חזרות (3x10=30, 5x5=25). כשאתה מרגיש שהמתח הופך להיות קצת יותר קל, אז תעשה עוד קצת חזרות, או אם יש לך אפשרות, תקשור עליך משקולת כדי להוסיף התנגדות.

שאלת לגבי שחיפים לשעבר... כן גם אני אחד מהם. מיד אחרי שסיימתי לקרוא את "המדריך המלא לעלייה במסה" כאן באתר הראשי, רצתי למטבח והתחלתי לבדוק כל מוצר כמה קלוריות, פחמימות, חלבונים ושומנים הוא מכיל. בניתי לעצמי תוכנית אימונים מסודרת, תפריט מסודר והתוצאות לא אחרו להגיע.

אגב, יצא לך לבדוק כמה קלוריות אתה צורך כרגע?
תגובה מצויינת ומאוד נכונה לגביי, אני אתאר בערך מה אני אוכל כל יום כי אין לי מושג כמה קלוריות זה שווה, וצדקת אני לא התאמנתי רגליים וגב בכלל.
לגבי מתח, אם הבנתי נכון, לעשות כמה שיותר כשהידיים פתוחות (רחבות מן הכתפיים) ?

אז כמו שאמרתי כבר, כל שלוש שעות, (לפעמים כל שעתיים וחצי) אני אוכל ארוחה מלאה (פירוט מיד מגיע) בגדול יוצא שאני אוכל מינימום 4 ארוחות ביום, אבל לפעמים יותר. (כמה שיותר יותר סבבה מבחינתי).

פירוט:
בוקר: 4 פרוסות לחם (לחם פרוס, קל) כלומר 2 סנדוויצ'ים עם: חומוס, או גבינה לבנה, או ממרח שוקולד, סלט טונה, אבוקדו, (אני מגוון כל פעם משהו אחר שלא ישעמם לי)

צהריים: פאסטה עם שניצלים או פירה עם שניצלים (לשירוגין צהריים וערב) + סלט ירקות (מורכב מעגבניות, גמבה, בצל, מלפפון מתוק, חסה, שמן זית, לימון).

אחרי צהריים: 4 פרוסות לחם (חומוס, או גבינה לבנה, או ממרח שוקולד, סלט טונה,אבוקדו)

ערב: פאסטה עם שניצלים או פירה עם שניצלים (לשירוגין צהריים וערב)

ולפני השינה(ארוחה מס' 5, אם יש מקום בבטן): 4 פרוסות לחם (חומוס, או גבינה לבנה, או ממרח שוקולד,סלט טונה, אבוקדו)

יש לציין שאני משתדל לא לגעת בדברים כמו "ממרח שוקולד" וכאלה, אבל לפעמים אני מרגיש שמשעמם לי לחזור על אותו האוכל כשזה נוגע ללחם (פעם לא הייתי מסוגל לאכול לחם כי זה היה משביע אותי רק מלהסתכל.
בנוסף יש לציין שלפעמים (לא תמיד, רק שיש מקום בבטן) בין הארוחות אני אוכל שטויות:
מוס שוקולד, או מעדן, חטיפים, פירות, ירקות שוקולד קוביות (פרה של עלית, רק לפני אימון, כי אני משתדל לא לאכול שטויות בגדול), אני לא טוען שפירות זה שטויות... פשוט אני לא תמיד אוכל פירות.

המליצו לי להוסיף קורנפלקס לארוחות הבוקר, מנה גדושה עם חלב.
השאלה שלי האם אפשר להוסיף את אבקת הגיינר בצירוף הארוחה של הקורנפלקס ?

ועוד משהו, מתי בכלל אני צריך לאכול/לשתות את הגיינר ? לפני אימון ? אחרי ? כמה פעמים ביום ?

מישהו יודע מנסיונו ומוכן להגיד לי בבקשה ?

תודה ענקית !!!
מצטער על המליון ואחת שאלות.
ישן 07-02-07, 06:35   #19
Yoshi-Moto
IsraelBody VIP - חבר יהלום

הסמל האישי שלYoshi-Moto

שלח הודעה דרך MSN אל Yoshi-Moto

שמע ממה שאני מבין בתזונה וזה לא הרבה אפשר לראות שארוחת הבוקר שלך עם הפנים..

המלצה שלי(אני עושה את זה כל בוקר)-חביתה מ2 ביצים, 2/ 4 פרוסות לחם +צ'יריוס עם חלב ושיבול שועל.

עוד דבר.... אין לך שומנים איכותיים בארוחה... קח בצהריים ובערב כף שמן זית(בכל אחת מהארוחותת ולפני השינה חופן אגוזי מלך.

עוד דבר... אין לך פירות וירקות בארוחה, תאכל לדוגמא בבוקר סתפוח לפני העבודה, לפני האימון תפוח בכל זמן שאתה מרגיש שאפשר להכניס...(בננה אחרי אימון זה מומלץ), בכל מקרה בשלב כלשהו יכנס לך להרגל כל פעם בדרך לעבודה תיקח לך איזה תפוח או משהו כזה..

מקווה שעזרתי... לא מבין הרבה בתזונה....

Eitan Davidovich
מדריך חדר כושר מוסמך מטעם וינגייט.
עוזר גם בפייסבוק.

Yoshi-Moto מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 07-02-07, 07:19   #20
עוז20
חבר פעיל

הסמל האישי שלעוז20

כללי:: .............
עוסק ב:: ..........

בתור אחד עם אותם נתונים חוץ מהגיל זה אפשרי מאוד לעלות כמה קילו טובים ולהגיע למשקל הרצוי!

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא