ישראלבודי
מתחייבים למחירים הזולים ביותר

חזור   ישראלבודי > ישראלבודי > תזונה ותוספים

תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד..

תגובה

הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 26-12-06, 20:19   #1
אור8
חבר מתחיל

ברירת מחדל שאלות בקשר לאבקת החלבון

קניתי באתר לפני כמה זמן את האבקה whey protein. עד עכשיו הייתי לוקח פעם פה אחרי אימון פעם שם לפני שינה ורציתי לדעת איך לעשות את זה נכון. אני צריך בסביבות ה140 מ"ג חלבון ביום, כשכל מנה של האבקה היא 32 מ"ג. אין לי דרך לחשב במדויק את כמות החלבונים שאני צורך בכל יום בלי האבקה, אבל אני מעריך שעם שני מנות כאלה ביום אני מגיע לכמות שאני צריך ואולי בכלל עובר אתה (ואני יודע שזה לא טוב). עכשיו השאלות שלי הן כאלו:
1. אני עובר פה קצת על התגובות ורואה שיש אנשים ששותים את האבקה בבוקר. אני אישית לא מבין את ההיגיון - הרי שריר אפשר לפתח אחרי אימון ולפני שינה, אז מה ההגיון לשתות בבוקר? מצד אחד זה יותר פרקטי ויותר נוח, השאלה היא מה היעילות של זה?
2. בקשר לזמנים - אחרי האימון, כמה זמן צריך לעבור מהרגע שאני מסיים עד שאני שותה את זה? עד עכשיו זה היה לי בערך 15 דקות, השאלה אם זה טוב? (כמובן שזה לפני הארוחה). בלילה - מרוב הלחץ וממה שהבנתי אני שותה ממש לפני שאני הולך לישון, 5 דקות לפני. השאלה היא אם תהיה לזה יותר יעילות גם בשעה לפני השינה.
3. בימים של פעילות אירובית - מה אתם ממליצים? מנה אחת, שתיים או בכלל לא? ואם כן, אז עדיף אחרי הפעילות או לפני השינה?
4. יש לי יום אחד בשבוע שאני לא עושה בו שום פעילות. מה לגבי צריכת האבקה ביום שכזה?

תודה רבה על הסבלנות.
אור8 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 26-12-06, 20:47   #2
THE_JUGGERNAUT
חבר פעיל

1. לא הבנתי למה אתה לא יכול לחשב את כמות החלבון היומית בלי האבקה?

2. האבקה מכילה חלבון כמו כל מקור אחר של חלבון אתה לא צריך ליייחס לה חשיבות מיוחדת יותר מדיי זה סתם קטע של נוחות

ציטוט:
בקשר לזמנים - אחרי האימון, כמה זמן צריך לעבור מהרגע שאני מסיים עד שאני שותה את זה? עד עכשיו זה היה לי בערך 15 דקות
כמות החלבון היומית היא הקריטית ולא כמה זמן אחרי האימון את מכניס את האבקה...אם אתה אוכל ארוחה נורמלית בערך שעתיים לפנ אימון ככה שהעניין של חלבון מייד אחרי האימון הוא לא קריטי במיוחד מה שיותר חשוב זה דווקא הפחמימות

ציטוט:
בלילה - מרוב הלחץ וממה שהבנתי אני שותה ממש לפני שאני הולך לישון, 5 דקות לפני. השאלה היא אם תהיה לזה יותר יעילות גם בשעה לפני השינה.
קודם כל תירגע !
מצטער אבל אני לא רואה את החשיבות הענקית שהרבה מייחסים ל"ארוחה לפני שינה" (ממממ...מעניין מאיפה זה הגיע ) - שוב, יותר חשובה הכמות היומית מאשר לדחוף כף חלבוןן 5 דקות לפני השינה

ציטוט:
בימים של פעילות אירובית - מה אתם ממליצים? מנה אחת, שתיים או בכלל לא? ואם כן, אז עדיף אחרי הפעילות או לפני השינה?
ראה סעיף 2

ציטוט:
יש לי יום אחד בשבוע שאני לא עושה בו שום פעילות. מה לגבי צריכת האבקה ביום שכזה?
ראה סעיף 2

ציטוט:
הרי שריר אפשר לפתח אחרי אימון ולפני שינה, אז מה ההגיון לשתות בבוקר?
לא יודע איך הגעת לזה....אבל לפי מה שאני מבין, התהליך שנקרא סינטזת חלבון נמשך משהו כמו 36 שעות לאחר האימון...

הייתי רוצה להמליץ לך לקרוא מאמרים אבל אני כבר לא בטוח שזה מועיל...

בכל מקרה בהצלחה וברוך הבא

THE_JUGGERNAUT מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא