|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() יש לי שאלה שדיי מטרידה אותי כי אני לא יודע אם אני עובד נכון חח
תראו, בדר"כ אני עושה משקל אחיד לכל תרגיל... ז"א נגיד בלחיצת חזה אני עושה X משקל ל4 סטים של 6 חזרות בהתחלה כמובן שהמשקל דיי קל ובסט האחרון אני צריך ספוטר איתי בחזרה או שתיים. רציתי לשאול אם אני עובד נכון מהבחינה הזאת או שבכלל כדאי לעשות עליה מסט לסט ז"א אני קובע שהמשקל הסופי בסט האחרון יהיה X ואני מתחיל מסט ראשון X-10 ועולה מסט לסט. אז איך הכי כדאי לעבוד ? תודה מראש!!! ![]()
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אתה יכול לעשות את זה בלי נעלמים זה מבלבל אותי...
![]() |
#3 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() נו זה אמור להיות ככה בדר"כ למשל שאני עושה לחיצת חזה עליון 4x8 בסט האחרון אני מגיע לכשל
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
הדרך שאני עובד בה עכשיו היא כזאת נקח לחיצת חזה לדוגמא אווקי? אני מתחיל סט חימום ככה משקל קליל ל8-10 חזרות ואז מתחיל עם הסטים ה"כבדים" לוקח משקל מסויים (70 ק"ג לדוגמא) ועובד איתו למשך כל ארבעת הסטים (6 חזרות אם זה משנה). מה שיוצא זה שהסט הראשון דיי קליל, השני יותר קשה, השלישי קשה וברביעי אני צריך עזרה קצת ב2 חזרות האחרונות לדוגמא. רציתי לשאול אם דרך העבודה הזאת היא נכונה או שכדאי דרך כזאת: לקבוע משקל מסויים , משקל מטרה שכזה (לדוגמא 72.5 חח) שאני אבצע בו 6 חזרות כמתוכנן, אך בסטים הראשונים אני אתחיל עם משקל יותר קל, ותהיה עליה מסט לסט לדוגמא אני אתחיל סט ראשון מ60 קילו, שזה יהיה סט ממש קל, אעבור ל65 שהוא יהיה סביר, אמשיך עם 70 ואסגור את הסט עם 72.5 (מה שיוצא זה שנוצרה עליה של 2.5 קילו מהמשקל שאני עושה איתו 4 סטים חח מבין?) אז איזו מהדרכים טובה יותר? פשוט אני רוצה למקסם את העליה במשקלים בדרך הטובה ביותר. תודה!
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() אם אתה מגיע לכשל זה סימן שאתה לא צריך להעלות משקל עדיין
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אני גם עושה ככה בדרך כלל. לעיתים נדירות אני עושה פירמידה למרות שזה אותו דבר בגדול רק שבפירמידה אתה עובד יותר על כוח.
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() אווקי, אז אתה אומר שאני אשאר עם משקל קבוע לאורך כל הסט.
אבל מתי להעלות משקלים? נגיד ואני עושה את ה70 קילו למשך 4 סטים באופן מושלם ללא שום עזרה? וכשאגיע למצב הזה, ואני אעלה משקל, מתי לשים אותו? בסט הראשון או האחרון? תודה שוב ![]()
![]() |
#9 |
|
![]() יש הרבה דרכים להעלות את המשקל עבודה
וכן ברגע שכבר תצליח לסיים את כל ה4 סטים דיי בקלות, זתומרת לא תגיע לכשל באחרון. אתה תוכל להעלות משקל |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() אז איך הכי כדאי להוסיף? בסט האחרון ועם הזמן להוסיף את אותו המשקל לסטים המוקדמים יותר או כבר מהראשון להעלות?
![]() |
#11 |
|
![]() מהראשון
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() אבל אז יוצא שיש ירידה אחרי שאתה עושה מהראשון, נגיד יהיו שני סטים עם המשקל החדש, ואחרי זה אני אגיע בטח לכשל אז אני אאלץ להוריד
![]() |
#13 |
|
![]() בסדר אבל אחרי כמה זמן אתה תתרגל ולא יהיה ככה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
חבר פעיל
|
![]() נקווה באמת
![]() תודה על העזרה אחי !
![]() |
#15 |
חבר פעיל
עוסק ב:: חייל
|
![]() אם לא תעלה ב5 קילו אתה תעשה את ארבעת הסטים כמו שצריך... תעלה כל פעם קצת.. צעד צעד תגיע למטרה
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() שמע מה אני עשיתי ועזר לי
עשיתי סט חימום חצי מהמשקל או כמה שאתה רוצה... אחרי זה אתה עושה 2 סטים שהם יותר כבדים מהרגיל שזה 70 נגיד ואז בסט השלישי האחרון אתה חוזר למשקל 70 כאילו משו כזה 40 אחרי זה 72.5 אחרי זה 72.5 ואחרי זה 70 ואז אתה תגיע למצב שגם האחרון יהיה 72.5 ואז תעשה איזה אימון או שתיים עם הכל 72.5 ותעלה...ככה אני עושה כי בהתחלה יש לך הכי הרבה כוח אז תפציץ וסט אחרון אתה יותר חלש אז תוריד תמשקל בטיפה שזה גם ככה המשקל הרגיל שלך |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]() תעשה פירמידה ונסגר הסיפור
|
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |