|
אימונים תוכניות אימונים, ביצוע תרגילים, שיטות אימונים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() אל תפחדו לקרוא זה לא ממש ארוך..
גולן תודה המדריך ממש מוסבר טוב ומובן ואחרי השינוי שאתה עשית אולי גם אני יגיע למשו כזה... ולשאלות: 1) אני מתאמן רק 4 חודשים..אבל דיי רציני..זה לא מוקדם מדיי?התוכנית לא קלה והטווח חזרות נמוך ואולי עוד מוקדם לי לא? 2) נגיד והתוכנית שלי תיהיה כזאת...הכל באותו אימון כמו שהבנתי בסדר הזה: לחיצות חזה במוט סקווט תאומים בישיבה טי בר או חתירה במכונה(גב) לחיצות כתפיים במכונה חופשית פולי עליון עם חבל(יד אחורית) פטישים/כפיפות מרפקים ב 60 מעלות הרמת כתפיים(טרפזים) בטן-אנלא יודע מה לעשות כי יש בעיה עם להעלות משקלים..יש למישהו רעיון? 3) אני אמור למצוא כל אימון RM 15 10 5 איך מוצאים RM לשריר?ועוד בסט אחד מקסימום 2 4) מזה חזרות שליליות?להגיע לכשל? 5) בקשר לחימום מתי שעושים 5 חזרות?כתוב ככה: 5 חזרות סט אחד של 5 חזרות 50 אחוז ממשקל העבודה סט אחד של 3 חזרות 70 אחוז ממשקל העבודה סט אחד של 1 חזרות 90 אחוז ממשקל העבודה אז אחרי 3 סטים חימום כבר אין כוח לעשות סט רביעי עם RM5 או בשבועיים השניים עם RM2 עוד 5 חזרות שזה כבר יותר חזרות ויותר משקל מהסט הקודם...(מקווה שהבנתם) 6) ב9-14 ימי חימום..ממש לא לעשות כלום?אפילו לא אימונים קלים?טוחחי חזרות גבוהיים? 7) אחרי שאני יעשה תטווח של 15 חזרות אז בשביל לעשות 10 חזרות אני יעשה יותר משקל משתוכנן כי אני יתחזק אז איך אני יודע בכמה להעלות את המשקל?קצת קשה להרגיש לבד... 8) מזה כישלון חיובי? 9) כתוב בסוף המאמר: "אם התוכנית כל כך טובה למה לא הרבה משתמשים בה". והקישור מוביל לעמוד הראשי...יש בתוכנית משו לא טוב שבגלל זה הרוב לא עושים אותה או שזה פשוט מפחד או משו כזה חחחח זה כל השאלות...בבקשה תענו נראה לי שהתוכנית טובה ואחרי כל הקיראה לפחות שיצא משו.. תודה ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() אף אחד לא יודע לענות על כלום?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
![]() 1) Hst זאת תוכנית שבנויה בצורה מאוד הדרגתית, שהמטרה שלה היא למנוע פציעות. ככה שאני לא חושב אתה צריך לחשוש....בן כמה אתה?
3)אני מניח שזו לא תהיה הפעם הראשונה שאתה עושה את התרגיל המסויים שאותו אתה בודק, ככה שיש לך איזו שהיא הערכה. 2 סטים זה סביר כדי לנסות ולהגיע לספר קצת יותר מדוייק 9) לכל תכנית בעולם יש הרבה אנשים שיגידו שמשהו לא טוב בה אתה יכול לנסות ולהחליט לבד אם התוכנית טובה לך או לא בקשר לשאר השאלות, אין לי ממש ניסיון עם HST...מצטער ובהצלחה
![]() |
#4 |
חבר פעיל
|
![]() חלק מהתרגילים כן יהיו פעם ראשונה שאני עושה אותם שהם:
סקווט לחיצות כתפיים במכונה טרפזים אפשר תשובות ממישו שכבר ניסה את התוכנית? תודה :-) אני בן 16 ו8 חודשים אז כדאי לשנות את התרגילים שיהי פעם ראשונה שלי לתרגילים אחרים?חבל להוריד סקווט כי הוא תרגיל מורכב ואז הוא מוסיף לאינטנסיביות של האימון.. ותרגיל על הטרפזים גם יהיה חשוב וזאת פעם ראשונה.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() הייתי מוריד את השבועיים של החזרות השליליות , בגלל הגיל והוותק וחוזר על החמש.
תוסיף לחיצת חזה בשיפוע עליון. תוסיף פולי עליון רחב לגב. אל תעשה תאומים בישיבה כי זה לא עובד טוב על התאומים אלה על הסולייה. תעיף את הפטישים, מרגישים אותם יותר אבל הם עובדים פחות על הבייספס, המלצה שלי ,עשה כפיפה בלי שיפוע וגמרנו. בטן , כפיפות בטן רגילות\בשיפוע עם משקל על החזה\מוחזק גבוהה עם הידיים ,מכונה היא גם אופצייה... בקשר לתוכנית ,לא כל אימון אתה מגיע לכשל, רק פעם בשבועיים ולכן אתה יכול רק פעם בשבועיים לחשב את הRM הבא ואז לדעת כמה אחוזים אתה מרים במשך כל אימון בחמש אימונים הקרובים, בעזרת טבלאות. הנה לדוגמא אתר עם מחשבון שאמור לעזור: http://www.naturalphysiques.com/tools.php?itemid=18 המחשבון הזה די גרוע ומגזים קצת במשקלים, היה לי אחד יותר טוב ,שנתתי פה פעם ומחקתי בטעות מהתגיות בדפדפן, תקווה שמישהו אחר שמכיר יקרא את זה, או שתחפש בגוגל לעוד אופציה... בקשר לחימום ,אני אישית לא מחובבי החימום הארוך , לדעתי, זה בסדר אם תעשה סט אחד או שניים עם חצי מהמשקל , כשגם מספר החזרות לא צריך להיות גבוהה. אני למשל עושה סט אחד של 6-7 עם משקל קל (פחות מ50 אחוז) ואז נותן איזה סט של 2 חזרות במשקל קצת יותר גבוהה ( 50 אחוז או קצת יותר). בכל אופן זה עניין אישי ,אתה צריך להכנס למעט פאמפ ולהרגיש שהגוף נכנס למוד של עבודה. לדעתי, גם עדיף שתימנע ממתיחות לשריר המטרה כחימום... בקשר ל9 ימי מנוחה, תכלס אין לזה הוכחה, אתה יכול לעשות שבוע וקצת של אימונים קלים באיזה 50 אחוז מהRM ,אבל לדעתי קח הפסקה, כל פרק זמן של חודשיים שלוש צריך ממילא לקחת הפסקות כדי שהגוף ינוח. תאמין לי,זה רק ישפר לך את ההתקדמות. כישלון חיובי זה מצב שבו אתה לא יכול לעשות עוד חזרה בעצמך, זה בעצם כשל, מונח לא מוגדר בשם עצמו (כי אתה תמיד יכול לבקש מספוטר לעזור ולהביא עוד חזרה ואז לעשות הפחתה ואז להגיע למצב יותר קיצוני של "כשל" ואז לעבוד אקצנטרי עם חזרות שליליות). HST היא תוכנית טובה ,שעובדת להרבה אנשים, אבל, זה שזה נכון להרבה אנשים, לא בהכרח אומר שזה יעבוד בשבילך וזה כך לגבי כל תוכנית. כולנו מגיבים אחרת וצריך לנסות בשביל לדעת. לי היא עבדה נהדר וכששיניתי אותה קצת והתאמתי אותה יותר לעצמי, היא עבדה יותר טוב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
חבר פעיל
|
![]() וואיי זברה תודה..
![]() רק משו קטן... אמור להיות תרגיל אחד לכל שריר (9 תרגילים באימון)זתומרת לא יכול להיות 2 לגב ו 2 לחזה? אם כל הטבלה תיהיה משו כזה: בשבועיים של ה 15 חזרות: אין חימום, שבוע ראשון 2 סטים שבוע שני סט אחד, אבל כמה מנוחה בין סט לסט ובן תרגיל לתרגיל? בשבועיים של ה 10: כמו ב 15 ב4 שבועות של ה 5: 2 סטים חימות סט ראשון פחות מ 50 אחוז משקל וסט שני יותר ואז עוד סט עבודה,שבועיים ראשונים כמו ב 10 ו 15 ושבועיים הבאים סט אחד. |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|