![]() |
#1 |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
![]() היום עשיתי סקוואט במכון שלי וירדתי מתחת למקביל נראה לי שקוראים לזה deep squat
עכשיו הוא אמר לי שזה לא טוב ושאסור לרדת מתחת למקביל כי זה לא טוב. המאמן צדק שאסור לרדת יותר מידי או להמשיך כמו שעשיתי?
![]() |
#2 |
חבר פעיל
|
![]() לא, המאמן טועה, תעשה דיפ סקוואט, זה הכי טוב להתפתחות הרגליים ולבריאות הברכיים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() בנוגע לזה שוב
כאשר אניעושה את הדיפ סקוואט אני מרגיש לחץ על בירכיים ולפעמים קצת כאב זה אמור לקרות או שהבירכיים שלי לא בסדר גם שמתי לב שאם יורדים רק למקביל זה הרבה יותר קל ![]()
![]() |
#4 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
|
![]() יש יותר סבירות לפגיעה בברכיים תקנה רצועות הגנה להם
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה עושה ככה? http://www.youtube.com/watch?v=tpA47OUohpM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() אני עושה ככה ובחלק של העלייה קצת רועדות לו הבירכיים נכון?
שמה יש לי קצת כאב ושהתנועה לא חלקה אבל עכשיו שאני רואה את הסרטון יכול להיות שזה בסדר?
![]() |
#7 |
חבר פעיל
חדר כושר: תקוותנו אשקלון
|
![]() לי אישית כואבות הברכיים מזה...
אני אוהב יותר 90 מעלות
![]() |
#8 |
IsraelBody VIP - חבר יהלום
עוסק ב:: מדריך חדר כושר
חדר כושר: הולמס פלייס דיזנגוף
|
![]() א ל תעשה דיפ סקוואט חבל על הברכיים שלך
תרד עד שהירך מקבילה לריצפה עם עומס שזה יהיה לך קשה זה מספיק |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]() אני מהמר שאתה העמסת קצת יותר משקל ממה שאתה מסוגל להתמודד כרגע. אתה צריך קודם כל לבסס את הטכניקה שלך, אפילו אם זה אומר לעבוד עם מוט ריק.
רעד בברכיים באימוני סקוואט ראשונים זה טבעי, אבל שוב, תשים לב שאתה עובד עם משקל קל בהתחלה. עם משקל כבד יחסית אתה לא תצליח לשמור על טכניקה נכונה ויכול להיות שזאת הסיבה לכאבים בברכיים. בנוסף תדאג להוציא את הברכיים החוצה בזמן התנועה, כלומר שהברכיים יהיו רחוקות אחת מהשניה ולא מתקרבות אחת לשניה. חשוב לשמור על מנח אנטומי טבעי. וכמובן שדיפ סקוואט זה מצוין ועדיף לדעתי על סקוואט מקביל. המדריך שלך סתם לא מבין בסקוואטים. :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() אני מבולבל...
בדיפ סקוואט יש סכנה לבירכיים מה שבסקוואט רגיל אין? והאם שווה לקחת את הסיכון הזה או לא?
![]() |
#11 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]() אפשר בבקשה להפסיק לבלבל בשכל ולהפסיק לבלבל את הבחור כאן? דיפ סקוואט לא פוגע בברכיים אם עובדים בטכניקה נכונה. אתם שורפים זמן על מיתוסים.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() עידן שאלה לי אליך
דיפ סקוואט בעצם עדיף על סקוואט רגיל מבחינות בריאותיות(כמובן בהתחשב שבשני התרגילים יש טכניקה טובה)? ומה אתה אומר על דיפ סקוואט בסמית' למי שאין סקוואט חופשי במכון?
![]() |
#14 |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() אני מנחש שהוא יגיד שסקוואט בסמית' זה רעיון גרוע
![]() |
#15 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#16 |
חבר פעיל
|
![]() אני תמיד עושה את הdip
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
אתה לא יכול לכוון מישהו למכון פיזוטרפיה כדי ללמד אותו איך לעשות סקוואט מכיוון שפיזיוטרפיה נועדה על-מנת לעזור לאנשים *לא בריאים* ולכן אתה לא יכול לתת המלצות של פיזיוטרפיסת למישהו שהוא בריא. דיפ סקוואט בדרך כלל משמש לפיזיוטרפיה אחרי ניתוחי ברך ורוב בעיות הברכיים שנגרמות מסקוואטים הן כתוצאה מסקוואט שלא מבוצע כהלכה. אני יכול להרחיב על זה הרבה אבל מאחר שאני מבין שיש לך רקע כלשהו בנושא אז תסתכל על התנועה של ההאמסטינג בתנועה שמאזנת את הכוחות שפועלים על הברך ותיווכח לדעת שהכוח המקסימלי שפועל על הברך במהלך סקוואט הוא כאשר שינוי הכיוון מתרחש בזווית של 90 מעלות בין הברך. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
|
![]() ציטוט:
ההבדל ביני לבינך, שאתה עשית קורס מדריכים, אמרו לך בקורס "דיפ סקוואט פוגע בברכיים" ואמרת אמן (אני מהמר שזה המצב, אם לא, אז אני חוזר בי ומבקש סליחה על הזלזול). אני חקרתי קצת יותר לעומק, קראתי ספרים בנושא, "קצת" יותר רציניים מוינגייט. וינגייט לא מתמחים בסקוואטים, הם מכשירים מדריכים להדרכת מתאמנים מן האוכלוסיה הממוצעת (במילים אחרות, גברים, נשים, זקנים וטף). סקוואט הוא תרגיל שמקורו בענף האולמיפי, ענף שלא רואים ניצוץ ממנו בארץ. כשרוצים לחקור על סקוואט, הולכים למקום המתאים, וזה לא וינגייט, וזה גם לא בישראל. אם אתה בוחר להקשיב למרצה בעל תואר ראשון בתחום, במקום בו 3/4 מהמתאמנים לא יודעים מה זה סקוואט, שיהיה לך בכיף. אני מבסס את דבריי ע"פ ספר של פרופסור לקיניזיולוגיה ואנטומיה, תואר שבכלל לא קיים בישראל מהסיבה שהענף כאן לא מפותח. למען הסר ספק, אני לא מדבר סתם באוויר. לא הבנתי למה שלחת אותי לפתוח ספרים על פזיותרפיה שיקומית של הברך. מה אני אמור למצוא שם, בעיות ברכיים? בעיות ברכיים יש גם לאנשים שלא עוסקים בספורט בכלל. אם למישהו יש בעיות ברכיים בעקבות עבודה עם סקוואט, זה בגלל שהוא פשוט לא עבד נכון ולא בגלל שהוא עשה דיפ. וזה לא מפליא, רוב המתאמנים שאני רואה שעובדים עם סקוואט, פשוט עובדים גרוע. מעמיסים משקלים ומדדים בדרך למטה עם רגליים עקומות וגב שבור. אם ישנו איזה שהוא מחקר שלקח קבוצת מתאמנים שעבדו עם דיפ סקוואט לעומת קבוצת מתאמנים שעבדו עם סקוואט מקביל, כאשר שתי הקבוצות עבדו בטכניקה נכונה והמחקר הראה שסטטיסטית הקבוצה של הדיפ סקוואט חוותה יותר פציעות - אני אשמח מאוד לראות אותו. אך קשה לי להאמין שקיים כזה מחקר, גם מסיבות אתיות בין היתר. ומחקר בנושא בכל שיטה אחרת לא יהיה תקף בגלל אי בידוד משתנים. מדובר כאן בעובדות אנטומיות וקיניזיולוגיות ידידי. סקוואט בטווח תנועה מלא מאזן את כל הכוחות שפועלים על הברך. ההאמסטירנג מתחברים לצד האחורי של הברך. בסקוואט מלא, ההאמסטירנג מגיעים למתיחה מלאה בזמן שהקוואדס מגיעים למתיחה מלאה, ובסקוואט מקביל הקוואדס מגיעים למתיחה מלאה אבל ההאמסטרינג לא, מה שיוצר אי-איזון בכוחות הפועלים על הברך. דבר נוסף, בסקוואט מקביל, אתה מאלץ את עצמך לעצור בשיא המומנטום של התנועה, כאשר המומנט של הגוף לברך עם המשקל על הגוף, הוא הגבוה ביותר. בעוד שבסקוואט מלא, התנועה נעצרת באופן טבעי ע"י השרירים שמגיעים לשיא מתיחתם (הכוונה כאן בעיקר להאמסטרינג) והתנועה נעצרת במצב שהגוף לא נמצא במומנט גבוה לעומת הברך. בכל זאת הייתי רוצה לשאול אותך. מה הסיבה שלדעתך דיפ סקוואט פוגע בברכיים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
חבר פעיל
|
![]() לעידן: נתחיל בנושא של ווינגייט: ההבדל בין קורס מדריכים לכלל האוכלוסייה (ששם אכן אומרים אמן) לבין קורס מדריכים בכירים הוא גדול אתה יורד לרבדים הרבה יותר עמוקים בבכירים הן מאספקטים קיניזיולוגים והן אנטומים. אני יכול להגיד שיש דברים אשר למדתי שאני לא הכי דוגל בהם או מסכים איתם. התרגילים שאתה עובד ומנתח בווינגייט הם די מוגבלים ומהבחינה הזו אני מסכים שווינגייט אכן מקובעים אבל דבר אחד אנו שוכחים שבנושאי הלימוד אשר הם מלמדים הם אכן מבינים. ההבדל בין קריאת מאמרים באינטרנט (לא אומר שזה המקרה שלך) לבין קריאת ספרות מקצועית המתפרסמת בצורה סדירה הוא עצום, לכן כאשר אני ניגש לקרוא מחקר כלשהו מראש אני יודע שיש לו הן תקפות והן מהימנות. התאבון האישי ללמוד את התחום הוא עצום ולכן תגובות שלי מגיעות עם בסיס מסוים או שאני לא עונה בכלל כי אני לא יודע.
בנוגע לפיזיותרפיה שיקומית: לרוב במחקרים בתחום הנ"ל מופיע עשה ואל תעשה או יותר נכון קטגוריית "מגביר סיכון" שאכן בכמה מאמרים שקראתי דיפ סקוואט הופיע בתור מגביר סיכון. מעבר לאספקטים האנטומים-תנועתיים שרשמת שללא ספק נכונים ומצוינים שכחת פרט אחד והוא מפרק הברך. אני בטוח שאתה יודע מהם כוחות דחיסה-פריקה וסבוב ולכן אני משוכנע שאתה מבין שבעת ביצוע דיפ סקוואט מופעלים כוחות דחיסה חזקים על מפרק הברך משמע לחץ גדול על ה Acl כאשר ה Tibia רוצה "להחליק" החוצה ונוסיף נזקים אפשריים למניסקוסים, זה עוד לפני שדיברנו על הטכניקה הלקויה אשר תחדד את הדברים הללו. בין אם אני צודק או אתה צודק אני לא חושב שצריך להמליץ למישהו לבצע תרגיל עם פוטנציאל לנזק בלי לבדוק את המשתנים כמו הטכניקה שלו או פציעות קודמות, לכן היה נראה לי נורא מוזר שהמלצת למתאמן אשר לפי הערכתי לא מבין מה גם שהוא סומך עליך לבצע את התרגיל.
![]() |
#20 |
|
![]() סליחה שאני מפריע אבל בסרטון שהבאתה לי זו דרך נכונה לעשות סקוואט?
דבר נוסף שלא הזכרתי ונראה לי חשוב שאני יזיכר זה שאני סקוואט בסמיט בגלל שבמכון שלי אין מעמד לסקוואט. האם בסמיט שהגוף שלך "מאוזן" ע"י הסמיט יש פחות סיכוי להפגע?
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|