|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
![]() |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
![]() |
#1 |
חבר פעיל
|
![]() זה טוב? אם כן למה? ומתי כדאי לאכול את זה (אם בכלל)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]() בחיטוב לא ממש במסה תהנה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
חבר פעיל
|
חטיפי האנרגיה מכילים בעיקר פחמימות מורכבות, שמאפשרות לגוף תמיכה של גלוקוז לאורך זמן ממושך יחסית. לכן החטיפים האלה יכולים לספק אנרגיה בצורה טובה יותר למהלך הפעילות. מכיוון שהחטיף מכיל כמות קבועה של פחמימות, נוח להשתמש בו כי הכמות הנחוצה יכולה להיות מסופקת על-ידי חטיף אחד או שניים, ולא צריך אכול "רק חצי" או להפסיק את הסנדוויץ' או הפסטה באמצע
האם החטיף מחליף ארוחת פסטה לפני הפעילות? לא ממש. מקומם של החטיפים הוא בסמיכות לתחילת הפעילות והם לא אמורים להחליף את הארוחה המרכזית, שלוש עד ארבע שעות לפני האימון. הם אמורים לתת תמיכה אחרונה של פחמימות/כוח לפני הפעילות עצמה, או במהלכה. החטיפים המומלצים לשימוש הם אלה שמכילים עד 120 קלוריות לחטיף (שווה למספר הקלוריות שבפרוסת לחם אחת עם ממרח). החטיף צריך להיות בעל אחוז נמוך של שומן (שני אחוזים ומטה), עם מעט סוכרים פשוטים (לא שוקולד ולא ממרחים קרמיים מתוקים למיניהם) ועשיר בסיבים תזונתיים. מומלצים במיוחד: חטיפי אנרגיה המתבססים על שילוב של גרנולה ו/או שיבולת שועל, קורנפלקס ומעט פירות יבשים. כל חטיף שעשיר מאוד בסוכרים פשוטים ובשמנים: הרבה קלוריות ורק מעט אנרגיה יעילה לאימון. כל חטיף שמתבסס על פירות יבשים ועל אגוזים, או שומשום, והוא עשיר בסוכרים פשוטים ובשומנים – גם ממש לא מתאים. ומה עושים אם אין כסף לחטיף אנרגיה טרנדי יקר? שאלה מצוינת. והתשובה? אוכלים בננה. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
יש בהם מלא סוכרים וכאלה |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
חבר פעיל
|
![]() ציטוט:
תהליך העיכול/פירוק של חממות אלו הוא אכן ארוך יותר, ואם לא תוסיף להן סוכרים, הן לא יכילו סוכרי. לדעתי האישית, חטיפי אנרגיה באופן כללי לא מומלצים, מאחר וש בהם ממתיקים מלאכותיים: ממתיקים כאלו, מלבד היותם לא בריאים במיוחד כשלעצמם (ויש על זה המון מחלוקות, ועדיף שלא להכנס לכך), ידועים כ"פותחי תאבון", ולכן דווקא בתקופת חיטוב, עדיף, לפי דעתי, שלא לאכול אותם. במקום זה, אני הייתי ממלצה על פיררות יבשים כמו משמשים או תמרים. וכמובן, אין על בננה. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() יש חטיפים איזולטיים אם כבר אז את זה
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
חבר פעיל
|
![]() אם אני לא טועה יש בחטיפים האלה כמות גדולה של סוכרים
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
חבר פעיל
|
![]() יש חטיף חדש, לא בטוח של איזו חברה, יש בו 56 קלוריות, ול-קרניטין. אמנם בכמות מזערית,
אבל זה אחלה. אני אוכל אחד כזה כל בוקר יחד עם אבקת חלבון, וזה בשביל ארוחת בוקר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
חבר VIP - חבר יהלום
|
![]() ציטוט:
![]() |
![]() |
#10 |
חבר פעיל
|
![]() מה זה משנה זה פשוט עוד קלוריות לתפריט...אני לא רואה בדברים האלה יתרון...אני אישית לא הייתי אוכל לפני אימון
והקריט לכתבה הנחמדה שסטארלייט נתנה.... http://www.one.co.il/egood/Sitectre....ticleID=141975
![]() |
#11 |
חבר פעיל
כללי:: אני מתאמן קבוע כבר כמה שנים
עוסק ב:: תלמיד בתיכון
חדר כושר: חסוי
|
![]() בננות לשלטון. קח בננה feel פנאנה
![]() |
#12 |
חבר פעיל
|
![]() אני בחיטוב ואני "חוטא" בימי בגרות, אני אוכל "כריות" בבוקר ובזמן הבחינה חטיף אנרג'י, זה עוזר מאוד, הבגרויות והבחינות המכריעות חשובות קצת יותר מהחיטוב, אני לא ממהר לשום מקום.
ואם זה משמעותי, ניתן לחפות על זה בריצה, תמיד ניתן להתחשבן. ביום יום כמובן שאני מקפיד ולא נוגע בשום צ'יט ומקפיד על התפריט.
![]() |
#13 |
חבר פעיל
|
![]() מישהו יודע איזה סוגים יש של החטיף הזה? נגיד אגוזים ובוטנים (סתם דוגמה)
כי אני רוצה לדעת אם יש משהו שווה לקנות ואם מישהו גם יודע מה הערך התזונתי של זה אז זה גם ממש יעזור לי אה ותודה רבה לכולם על העזרה |
![]() |
![]() |
![]() |
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|