צפיה בהודעה בודדת
ישן 17-05-10, 13:16   #5
גל ציון-פור
דיאטן קליני וספורט
 
הסמל האישי שלגל ציון-פור
 
תאריך הצטרפות: Feb 2009
הודעות: 1,307
גיל:: 31
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי shalomshalom צפה בהודעה
אני ביצעתי את הבדיקות הנ"ל במהלך כמה חודשים כמה פעמים, התוצאות ממשיכות להיות חריגות, למרות שהורדתי את כמות אבקת החלבון שאני לוקח ואת כמות האימונים!.

לטענת מומחה כליות, נפרולוג, הבעיה היא לא רק התוספים אלה בעיקר האימונים עצמם אשר גורמים לפירוק שריר ופגיעה בכליות כתוצאה מהחומר שזורם בדם מפירוק השריר,
אני מתאמן עם משקלים מאוד גבוהים.3-4 פעמים בשבוע. הרופא אמר לי להפסיק כל פעילות שקשורה למשקולות ועבודה אנאירובית, אפילו לא מתח ושכיבות שמיכה, להפסיק עם התוספים ולעשות את הבדיקה עוד כמה חודשים שוב.
אני ממש אובד עצות כרגע. ממש לא אכפת לי מהתוספים, גם ככה הפסקתי אותם כמעט לחלוטין לאחרונה, אבל בלי אימוני כוח זה נשמע לי בלתי אפשרי!ומי כמוכם מבין.
הוא אמר לי שאירובי זה בסדר רק.


בעבר הרחוק צרכתי תוספים כמו : no explode, cell mass ותוספי אנרגיה נוספים, לפני כחצי שנה הפסקתי עם תוספים כאלה, והמשכתי רק עם אבקת חלבון. אולי התוצאות הן מנזק שנוצר אז?

רציתי לדעת עם יש פה עוד מתאמנים עם סטיות בבדיקות האלה והאם הם ממשיכים להתאמן כרגיל, מה הרופא אמר לכם לעשות?
תודה
ממוצע של כמה בדיקות שעשיתי הן:
קריאטנין בדם- 1.4
UREA- 50
CK- 210
אלה בדיקות של איסוף שתן 24 שעות( מישהו פה ביצע בדיקה כזאת?) :
NA -sodium24hr- 284.9
creatinine clearence test- 154.3
creatinine U 24- 3


רוב הבדיקות נעשו לאחר כ4-5 ימים ללא אימונים וללא אבקת חלבון.
אני חייב לציין שאיני צורך כמויות גדולות של חלבון, אני שוקל 85 וקילו ואני צורך אולי 80-100 גרם ביום ( 25 גרם מאבקה רק לאחר אימון ) ככה שלא נראה לי שזה קשור לחלבון.

כרגע אני די אובד עצות, לא נראה שיש רופא בארץ שממש מבין בתחום הזה, קבעתי תור לתזונאי ופיזולוג ספורט בוינגייט לעוד כמה שבועות.

שמעתי שלפעמים זה נורמלי למפתחי גוף תוצאות כאלה, השאלה אם זה נכון.

מפתח גוף לשעבר
נראה לי שעניתי לך גם בפורום תפוז. זה היית אתה?
בכל מקרה, אימונים גורמים להרס ממברנת תא השריר (שזה בסדר וטבעי) ובעקבותיה דולף לזרם הדם האנזים CK יחד עם קריאטינין. לכן, כמעט כל מי שמתאמן באופן סדיר מקבל תוצאות גבוהות בבדיקת הדם. כך גם לגבי UREA מכיוון שהמטאבוליזם של חומצות האמינו אצל מתאמנים גבוה מהאוכלוסיה הממוצעת. התוצאות נראות בסדר, אבל תתייעץ גם עם מומחים כדי לשלול Rhabdomyolisys.
אין קשר לצריכת חלבון, בטח לא בכמויות שאתה צורך.
בברכה
גל ציון-פור
__________________
דיאטן קליני וספורט B.Sc RD
בוגר החוג למדעי התזונה - המרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון.
בוגר קורס תזונת ספורט מטעם הדסה אופטימל - מכון וינגייט
מדריך חד"כ מוסמך - מכון וינגייט

אחראי תחום תזונה בחברת ישראלבודי
ניתן לפנות אלי ישירות במייל
galzp@israelbody.org
או בפייסבוק
https://www.facebook.com/galzpdiet?ref=hl
גל ציון-פור מנותק   הגב עם ציטוט